Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας

0
1949

Τελείωσαν την Κυριακή 30 Ιουνίου οι σκακιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε Μάιο και Ιούνιο ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας.
Φέτος ξεκίνησαν με τον πολιτιστικό Μάιο στο Καλαμπάκι στις 19/5 όπου συμμετείχαν 28 παιδιά από τα τμήματα εκμάθησης σκακιου του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας αλλά και του Πολιτιστικού συλλόγου Καλαμπακίου. Νικητές αναδείχθηκαν οι Λειλογλου Νίκος με 6/7, Καμπούρης Πασχάλης με 6/7 και ο Σαχινίδης Σταύρος με 5/7.
Μέσα από τουρνουά ο σύλλογος προσπαθεί με διαδώσει το σκάκι σε όλο τον νομό. Ελπίζουμε στο μέλλον να υπάρχουν προτάσεις και από άλλες περιοχές της Δράμας για την πραγματοποίηση ανάλογων εκδηλώσεων.
Την Κυριακή 26/5 διοργανώθηκε το καθιερωμένο τουρνουά blitz Άνοιξη 2019 με την συμμετοχή 24 παικτών εκ των οποίων τα 22 ήταν παιδιά. Πρώτος αναδείχθηκε ο Δεμιρτζόγλου Χρήστος με 2ο τον δεκάχρονο Σπανδωνίδης Βασίλη και 3ο τον δωδεκάχρονο Κυριαζίδη Θεοφύλακτο που τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν πολύ μεγάλη πρόοδο. Το Σάββατο 1 Ιουνίου ήταν η τελευταία μέρα των προπονήσεων για την χρονιά 2018-19 και πραγματοποιήθηκε στο 15ο Δημοτικό Σχολείο η απονομή διπλωμάτων στα παιδιά που συμμετείχαν σαυτες. Η παρουσία παιδιών στις προπονήσεις κάθε χρόνο αυξάνεται και αυτό είναι άκρως ικανοποιητικό για τον σύλλογο μας αλλά και γενικά για το σκάκι στη Δράμα. Ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας ευχαριστεί τους προπονητές Ιωσηφίδη Ευάγγελο την Μολτοβαν Ανδριάνα και τον Χάρη Διαμανίδη για τον χρόνο που αφιέρωσαν στην εκμάθηση του απαιτητικού αυτού παιχνιδιού στα μικρά παιδιά. Επίσης ευχαριστεί τον σύλλογο διδασκόντων του 15ο Δημοτικού Σχολείου και ιδιαίτερα τον Μαυρόπουλο Δημήτρη για την παραχώρηση του σχολείου για τις προπονήσεις του συλλόγου.
Στις 9/6 πραγματοποιήθηκε το τουρνουά blitz Καλοκαίρι 2019 με συμμετοχή 13 σκακιστών αλλά ιδιαίτερα δυνατό. Πρώτος ήταν ο Δεμιρτζόγλου Χρήστος, 2ος ο Σταμούδης Χρυσάφης και 3ος Σαχινίδης Κωνσταντίνος.
Την Κυριακή 16/6 έγινε άλλο ένα νεανικό τουρνουά rapid με την συμμετοχή 12 παιδιών. Πρώτος ήταν ο Σαχινίδης Κωνσταντίνος 2η η Πιστοφιδου Ευσταθία που είναι σε διαρκή άνοδο και 3ος Κουγιουμτζης Ιορδανης.
Την επόμενη Κυριακή 23/6 πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη ο αγώνας μπαράζ μεταξύ της 2ης ομάδας μας Ένωση Σκακιστών Δράμας και Σκακιστικού Ομίλου Κομοτηνής για την άνοδο στην κατηγορία ΠΟΑ (προκριματικός Όμιλος Α Εθνικής).Ο Αγώνας έληξε 6.5-1.5 υπερ της Δραμινης ομάδας και έτσι θα υπάρχουν 2 δραμινες ομάδες που θα διεκδικούν την άνοδο στην α εθνική.
Τέλος την Κυριακή 30/6 πραγματοποιήθηκε το τουρνουά blitz Ελευθέρια 2019 με την συμμετοχή 24 παικτών από Δράμα και Ξάνθη. Νικητής ήταν ο Δεμιρτζόγλου Χρήστος με 2ο τον Λειλογλου Νίκο και 3ο τον Κωνσταντινίδη Μαυρουδή. Ο σκοπός όλων αυτών των τουρνουά είναι προωθήσουμε το σκάκι στην περιοχή της Δράμας και να δώσουμε την ευκαιρία σε σκακιστές που ανήκουν σε ομίλους αλλά και ανεξάρτητους να συμμετέχουν και να αγωνιστούν για τη νίκη.
Ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες, επικροτεί το πνεύμα όλων των σκακιστών, και κυρίως των νεαρών, που συμμετέχουν αδιάλειπτα στις σκακιστικές διοργανώσεις και συγχαίρει τους γονείς για την υπομονή και την αφοσίωση που δείχνουν για την διασκέδαση και την φιλομάθεια των παιδιών τους.
Καλό καλοκαίρι σε όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ