Αρχική Δράμα Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Ακρίτεια στο Νευροκόπι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Ακρίτεια στο Νευροκόπι

-Σημαντική τόνωση της τοπικής οικονομίας από την μουσική συναυλία της Πάολα. Προσέλκυσε πάνω από 4000 επισκέπτες -Ησαίας Χατζηκωνσταντίνου στα «Χ»: «Είναι μια γιορτή με προοπτική που φέρνει κοντά τις γενιές, τις αξίες και τον πολιτισμό της περιοχής»

0
935

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκαν τα Ακρίτεια 2025 στο Νευροκόπι, αποτελώντας δικαιολογημένα τον σημαντικότερο  θεσμό του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου.
Τα Ακρίτεια, που πραγματοποιήθηκαν από τις 22 έως τις 27 Ιουλίου, αποτελούν πια μια  παράδοση δεκαετιών. Είναι μια ετήσια συνάντηση συγγενών και φίλων από την ευρύτερη περιοχή, που ζουν και εργάζονται σε άλλα μέρη της χώρας όπως και στο εξωτερικό. Είναι ένα καλοκαιρινό ραντεβού μεταξύ ανθρώπων που τιμούν τη μνήμη, την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου τους, σε ένα δροσερό και φιλόξενο καλοκαιρινό τοπίο για το οποίο μεριμνά κάθε χρόνο ο Δήμος Νευροκοπίου.
Σχετικά με τις φετινές εκδηλώσεις, όπως είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου. Ησαίας Χατζηκωνσταντίνου, αυτές ξεκίνησαν με βραδιά DJ που ταξίδεψε το κοινό στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, δημιουργώντας μια πραγματικά ζωντανή ατμόσφαιρα στην κεντρική πλατεία του Νευροκοπίου.
Ο ίδιος ανέφερε ότι “Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε βραδιά παράδοσης με συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου, που παρουσίασαν ζωντανά την πλούσια τοπική παράδοση και τον πολιτισμό της περιοχής. Συναυλία με τον Κακοσαίο στις 25 Ιουλίου, που γέμισε μουσική και διασκέδαση το καλοκαιρινό βράδυ. Παράλληλες εκδηλώσεις από πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία που εμπλούτισαν το πρόγραμμα των Ακριτίων. Ποντιακή βραδιά στις 27 Ιουλίου, στην οποία τα τοπικά σωματεία παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από τον Πόντο, συνοδευόμενα από ζωντανή ορχήστρα που πρόσφερε στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να χορέψουν και να απολαύσουν τη δροσιά του Νευροκοπίου.
Το αποκορύφωμα ήρθε το Σάββατο 26 Ιουλίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα, όταν η μεγάλη συναυλία με την Πάολα προσέλκυσε πάνω από 4.000 θεατές, προσφέροντας μια αξέχαστη μουσική εμπειρία. Ταυτόχρονα τόνωσε σε μεγάλο βαθμό και την τοπική οικονομία προσελκύοντας ένα πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών.
Ακόμη πραγματοποιήθηκε αθλητικό τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, με συμμετοχή τεσσάρων ομάδων στο ομώνυμο Δημοτικό Στάδιο. Νικητής αναδείχθηκε ο Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου σε μια συμβολική διάκριση τιμής.
Βραβεύτηκαν μαθητές και σωματεία του δήμου μας, ενώ ο Δήμαρχος Νευροκοπίου, Ελευθέριος Ταμπουρίδης, απηύθυνε λόγο αναφέροντας το έργο που έχει γίνει και το όραμα για το μέλλον της περιοχής. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Παντελεήμονα. Λόγω απαγόρευσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπό τον κίνδυνο πυρκαγιάς, η πομπή περιορίστηκε εντός της κοινότητας, ενώ η λειτουργία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.
Τα Ακρίτεια 2025 επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι αποτελούν θεσμό που συνδυάζει την ιστορία, τη μνήμη και είναι παράλληλα μια γιορτή με προοπτική που φέρνει κοντά τις γενιές, τις αξίες και τον πολιτισμό της περιοχής. Οι εμπλεκόμενοι εθελοντές και οι διοργανωτές έφεραν εις πέρας την αποστολή τους με μοναδικό στόχο τη επιτυχή  διοργάνωση αυτής της μεγάλης συνάντησης φίλων και συγγενών, που τονώνει την τοπική οικονομική ανάπτυξη και τη διατηρεί τις παραδόσεις  του τόπου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!