Με κουβάδες αντιμετωπίστηκαν και χθες τα προβλήματα

  0
  2547

  Mε κουβάδες για τις διαρροές της στέγης αντιμετωπίστηκε και χθες το πρόβλημα στεγανότητας που υφίσταται στο Δικαστικό Μέγαρο Δράμας. Το νερό περνά από τις ρωγμές που υπάρχουν στο εσωτερικό του Δικαστικού μεγάρου τόσο στον διάδρομο του κτιρίου όσο και σε κάποιες από τις δικαστικές αίθουσες όπως έγινε και χθες σε ένα ακροατήριο του τριμελούς.

  Η λύση των κουβάδων επαναλαμβάνεται κάθε φορά που το χιόνι το οποίο έπεσε στην οροφή του κτιρίου λειώνει ωστόσο η λύση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμη.
  Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα στεγανότητας του Δικαστικού Μεγάρου είναι ένα μόνο από τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο. Ήδη μετά από ενέργειες του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, όπως εξήγησε χθες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος, εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης κονδύλιο της τάξης των 200.000 ευρώ για να αντιμετωπισθούν άλλου είδους προβλήματα. Η προκήρυξη μάλιστα του διαγωνισμού για την υλοποίηση το έργου που αφορά την αντιμετώπιση των υπολοίπων προβλημάτων θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα τον Μάρτιο. Το συγκεκριμένο έργο βέβαια αφορά την δημιουργία εξόδου κινδύνου που δεν υφίσταται. Την κατασκευή πρόσβασης για ΑΜΕΑ από την μπροστινή πλευρά του κτιρίου που δεν υφίσταται, επίσης έργα για την πυρασφάλεια του κτιρίου. Πέραν αυτών όμως αξίζει να σημειωθεί ότι έχει διατεθεί και ένα κονδύλιο της τάξης των 50.000 ευρώ για την ανακατασκευή του χώρου των τουαλετών που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και δεν υπάρχει πρόβλεψη για ΑΜΕΑ.
  Ωστόσο τα παραπάνω ποσά δεν αφορούν το πρόβλημα της στεγανοποίησης του κτιρίου για το οποίο αν και η λύση απαιτεί μικρότερο κόστος δεν έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις και δεν έχουν δεσμευθεί τα απαιτούμενα κονδύλια.
  Τα θέματα αυτά έχουν αναφερθεί και προς τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου που πραγματοποίησε πρόσφατα επίσκεψη στην Δράμα από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιο Πούλιο.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
  Captcha verification failed!
  Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!