Με πλούσιες δράσεις για τα παιδιά συνοδεύονται φέτος οι ιπποδρομίες του Δοξάτου

0
1444

Οι τριήμερες εκδηλώσεις της πανήγυρης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου αρχίζουν στις 30 Απριλίου με σειρά δράσεων που έχουν τίτλο: «Γνωρίζοντας το άλογο»


 

Με ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες από πέρσι, προετοιμάζονται από τους ανθρώπους του Ιππικού Ομίλου Δοξάτου «Οι Φίλιπποι» οι εκδηλώσεις για τις ιπποδρομίες του Δοξάτου που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων της πανήγυρης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στο Δοξάτο.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Κυριακή 30 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία διοργανώνονται για πρώτη φορά φέτος εκδηλώσεις αφιερωμένες στα παιδιά όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας το μέλος του ΔΣ του Ιππικού Ομίλου κ. Φωτεινός Αγγέλου. “Από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στον ιππόδρομο του Δοξάτου θα έχουμε διάφορες δραστηριότητες αφιερωμένες στα παιδιά. Εκεί θα μιλήσει στα παιδιά ο κ. Γεώργιος Χατζηδημητρίου, με θέμα «Γνωρίζοντας το άλογο” και θα γίνει ξενάγηση στα παιδιά, ενώ θα υπάρχουν και πολλές δραστηριότητες από ιδιωτικά ΚΔΑΠ που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν εθελοντικά. Θα πραγματοποιηθεί κυνήγι θησαυρού με τίτλο: «Βρες το πόνυ» αλλά και παιδικό πρωτάθλημα 5χ5, «λουκουμοψαρέματα», χορογραφία “Rodeo dance”, αυγοδρομίες, παιχνίδι με το νερό με τίτλο: «O Μπομπ Σφουγγαράκης μπήκε στο μπουκάλι», παιχνίδια εμποδίων και στόχων με κώνους, αλογοσκυταλοδρομίες κ.α. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις που έχουν τίτλο «Γνωρίζοντας το άλογο» διοργανώνονται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Την 1η Μαΐου, στις 9 το βράδυ θα διεξαχθεί η καθιερωμένη παρέλαση των αλόγων στο Δοξάτο ενώ την επόμενη ημέρα 2 Μαΐου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι ιπποδρομίες του Δοξάτου. Την ίδια ημέρα θα διεξαχθούν 3 ιπποδρομίες, στα 1000, 1400 και 1800 μέτρα. Στις ιπποδρομίες φέτος θα υπάρχουν συμμετοχές από την Επανομή Θεσσαλονίκης, τη Λητή Θεσσαλονίκης, από την Τρίγλια και από τη Νιγρίτα Σερρών. Το σύνολο των συμμετοχών στις ιπποδρομίες του Δοξάτου αναμένεται να είναι φέτος 25 – 30 (πολύ περισσότερες από πέρσι).
«Ο Ιππόδρομος δυστυχώς δεν έχει ετοιμαστεί ακόμη. Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια έχουμε το ίδιο πρόβλημα με όλες τις διοικήσεις του δήμου. Ο ιππόδρομος ετοιμάζεται την τελευταία στιγμή. Αυτό δεν θα πρέπει να γίνεται γιατί για παράδειγμα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μπει μέσα στο ιπποδρόμιο κάποιο μηχάνημα λόγω των βροχών που έχουμε αυτές τις ημέρες. Επίσης έχουμε και άλλο πρόβλημα διότι μπαίνουν μέσα στον ιππόδρομο ιδιωτικά μηχανήματα διότι ένα κομμάτι της πίστας εξυπηρετεί αγροτικό δρόμο. Ζητάμε πολλά χρόνια να λυθεί το θέμα αυτό αλλά δεν έχει γίνει κάτι» τονίζει ο κ. Αγγέλου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο στόχος να αναβαθμιστεί ο χώρος του ιπποδρομίου του Δοξάτου είναι διακαής για τους κατοίκους της περιοχής του Δοξάτου και συζητιέται εδώ και πολλά χρόνια. Ο Ιππικός Όμιλος Δοξάτου κινείται ήδη προς την κατεύθυνση αυτή με στόχο να δημιουργηθεί χώρος για θεραπευτική ιππασία, ιππασία για παιδιά κλπ, όμως για την ώρα έχει να λύσει βασικότερα προβλήματα όπως αυτό της νομιμοποίησης των χώρων, διεργασία που έχει ξεκινήσει αλλά λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας στη χώρα μας, κινείται δυστυχώς πολύ αργά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ