Με τη στήριξη της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. οι «Δραμινές ημέρες καρδιολογίας»

0
7517

Θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 17 Δεκεμβρίου


Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας το Δεκέμβριο θα βρίσκεται στη Δράμα, για να οργανώσει και να υλοποιήσει δυο πολύ ενδιαφέρουσες ενημερωτικές δράσεις.
Η πρώτη αφορά ενημερωτική εκδήλωση για το ευρύ κοινό, με θέμα Πρόληψη και Αντιμετώπιση Καρδιαγγειακών Παθήσεων, στις 16 Δεκεμβρίου 2022, θα γίνει στο δημαρχείο της Δράμας και στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στις 18:00 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η δεύτερη δράση αφορά την επιστημονική ημερίδα με θέμα «Δραμινές ημέρες καρδιολογίας» που θα γίνει στις 17 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hydrama από τις 9.00 έως τις 20.15 και θα παρέχει επιστημονική, αξιόπιστη γνώση για την αξία της πρόληψης στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποφάσισε τις προηγούμενες ημέρες να στηρίξει τις δράσεις αυτές συνδράμοντας στα έξοδα που απαιτούνται για την υλοποίηση των δράσεων μετά και από την εισήγηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Οι «Δραμινές ημέρες καρδιολογίας» θα συμβάλουν στην κατανόηση από το ευρύ κοινό των παραγόντων κινδύνου, των καρδιαγγειακών καταστάσεων αλλά και στην την πρόληψη και την ενίσχυση της καινοτομίας στην κατεύθυνση αυτή, με χρήση απινιδωτή και ΚΑΡΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Σύλλογος Δραμινών Εθελοντών Διάσωσης Καρδιακής Ανακοπής, που συνδιοργανώνει τις «Δραμινές ημέρες καρδιολογίας» μαζί με το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, τον ιατρικό Σύλλογο Δράμας και την ΠΑΜΘ, δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2020 και παρέχει εθελοντικό έργο που είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας σε αυτό τον τομέα, για τους πολίτες της Δράμας, με εκπαίδευση του πληθυσμού της Δράμας στη χρήση απινιδωτών και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, όπως και στη δημιουργία εφαρμογών για τον άμεσο εντοπισμό τους.
Η Δράμα διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό απινιδωτών, 40 σε αριθμό, μετά από την χορηγία της Raycap και πρέπει να αποκτήσει και μεγάλο αριθμό πολιτών που να έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση τους και να γνωρίζει τα γνωστά δημόσια σημεία-θέσεις που είναι τοποθετημένοι οι απινιδωτές.
Σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και την Καρδιολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθηνών, ο σύλλογος, διοργανώνει δράσεις για την διαφώτιση του κοινού, σχετικά με τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τους τρόπους αποφυγής τους, έχει σκοπό να διεξάγει συνέδρια, διαλέξεις και ημερίδες στον τομέα της πρόληψης και έχει στενή συνεργασία με τις αρχές και τους κοινωνικούς παράγοντες του τόπου, εκπαιδεύοντας στην Π.Ε Δράμας, διάφορες επαγγελματικές και πληθυσμιακές ομάδες με πιστοποιημένα σεμινάρια για ΚΑΡΠΑ και χρήση εξωτερικού απινιδωτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ