Με τη συμμετοχή 100 αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο αγώνας Λίσσε στη μνήμη της 83ης επετείου από τη μάχη των Οχυρών

0
307

M. Παπαδόπουλος στα «Χ»: Συμμετείχαν δρομείς από 15 μέχρι 76 ετών. Πολύ μεγάλη η συμμετοχή γυναικών


 

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε από τον Πεζοπορικό και Ορειβατικό Σύλλογο (ΠΟΣ) Κάτω Νευροκοπίου την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 στο Οχυρό Δράμας ο αγώνας 10 χλμ., με την ονομασία «Lisse» που διεξάγεται με την υποστήριξη του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου και τελεί υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Τουρισμού. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 83ης επετείου από τη μάχη των Οχυρών, και αποτελεί μέρος των αγώνων Frozen Peaks.
O Αντιπρόεδρος του ΠΟΣ Κάτω Νευροκοπίου κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, δήλωσε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ότι ο αγώνας φέτος είχε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή 100 δρομέων από 15 μέχρι 76 ετών, που προερχόταν από την γύρω περιοχή αλλά και από περιοχές εκτός Δράμας όπως από την Κατερίνη, από τη Βέροια κλπ. Το χαρακτηριστικό του φετινού αγώνα ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή γυναικών. Πάντως όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήταν πολύτιμη η βοήθεια αρκετών εθελοντών που συνδράμουν στη διοργάνωση. Ο καιρός βοήθησε αρκετά στην διεξαγωγή του αγώνα με αποτέλεσμα τόσο οι δρομείς όσο και οι διοργανωτές να μείνουν ευχαριστημένοι.
Η εκκίνηση έγινε από την πλατεία της Κοινότητας του Οχυρού. Στη συνέχεια οι δρομείς κατευθύνθηκαν προς το Μουσείο του Λίσσε και ανεβαίνοντας τα σκαλιά κατευθύνθηκαν προς την κορυφή του λόφου, περνώντας από διάφορες οχυρωματικές θέσεις και μέσα από δυο οχυρά. Προχώρησαν στην πίσω πλευρά του λόφου του Οχυρού και ακολούθησαν τη διαδρομή προς το μνημείο ηρώων όπου απέτισαν φόρο τιμής, καταθέτοντας τριαντάφυλλα, για να τερματίσουν στην πλατεία του Οχυρού. Την διαδρομή μήκους 10 χιλιομέτρων με το πρώτο τμήμα της να είναι ανηφορικό, διένυσε ο πρώτος αθλητής σε χρόνο 50 λεπτών και ο τελευταίος αθλητής σε μιάμιση ώρα. Ο πρώτος αθλητής που έφθασε στον τερματισμό ήταν ο Κωνσταντίνος Δερμετζόγλου, ο δεύτερος ο Επίκουρος Κιτζονίδης και τρίτος ο Απόστολος Αποστολίδης (και οι τρεις από το Νομό Δράμας).
Οι απονομές έγιναν στις 13.30 το μεσημέρι της Κυριακής από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ και εκπρόσωπο του Δημάρχου Κάτω Νευροκοπίου.
Ο αγώνας «Λίσσε» είναι ένας από τους αγώνες του Frozen Peaks. Οι άλλοι μεγάλοι αγώνες που συνήθως γίνονται την άνοιξη φέτος δεν θα διεξαχθούν, προκειμένου να προετοιμαστούν καλύτερα για την επόμενη χρονιά αλλά και λόγω της προεκλογικής περιόδου η οποία έχει ήδη αρχίσει, όπως είπε ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ