Με τον Δραμινό μαθητή Πρόδρομο Φωτιάδη η ελληνική ομάδα και στη φετινή τη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα 2023

0
3702

Θα διεξαχθεί στη Σίμπα της Ιαπωνίας από 2 έως 13 Ιουλίου


 

Πρώτος στην τελική κατάταξη της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΔΜΟ 2023) στη Σίμπα της Ιαπωνίας που θα διεξαχθεί από 2-13 Ιουλίου 2023, είναι ο Δραμινός μαθητής Πρόδρομος Φωτιάδης των Λυκειακών Τάξεων Νικηφόρου. Οι έξι πρώτοι μαθητές της τελικής κατάταξης που προκρίνονται για συμμετοχή στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΙΜΟ) 2023 είναι κατά βαθμολογική σειρά οι: 1. ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ με 70 βαθμούς. 2. ΛΙΓΝΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ με 69 βαθμούς. 3. ΤΖΑΧΡΗΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με 67 βαθμούς. 4. ΛΙΑΜΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ με 65 βαθμούς. 5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ με 58 βαθμούς. 6. ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ με 54 βαθμούς.
Στην ίδια διοργάνωση, στην 63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα του Όσλο πέρσι ο Δραμινός μαθητής, κατάφερε να γεμίσει για μια ακόμη φορά με υπερηφάνεια τη Δράμα, κατακτώντας το Αργυρό Μετάλλιο εκπροσωπώντας την χώρα μας μαζί με άλλους πέντε Έλληνες μαθητές.Από τη ελληνική ομάδα, ο Πρόδρομος Φωτιάδης με 30 μονάδες είχε κατακτήσει Αργυρό Μετάλλιο, ο Παναγιώτης Λιάμπας με 29 μονάδες Αργυρό Μετάλλιο, ο Ορέστης Λιγνός με 28 μονάδες Χάλκινο Μετάλλιο, ο Μανώλης Πετράκης με 28 μονάδες Χάλκινο Μετάλλιο, ο Γεώργιος Τζαχρήστας με 28 μονάδες το Χάλκινο Μετάλλιο και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης με 20 μονάδες πήρε Εύφημη μνεία.
Αλλά και στην 40η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (ΒΜΟ), η οποία διοργανώθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας στις 8-13 Μαΐου 2023 ο Δραμινός μαθητής απέσπασε χάλκινο μετάλλιο. Όλοι οι Έλληνες μαθητές κατάφεραν να διακριθούν σε αυτόν τον ιδιαίτερα δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό, κατακτώντας 3 Αργυρά και 3 Χάλκινα Μετάλλια, φέρνοντας την Ελληνική ομάδα στη 4η θέση της γενικής κατάταξης ανάμεσα σε 23 χώρες.

Οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας σημαντικός θεσμός διεθνούς αναγνώρισης στις οποίες συμμετέχουν ομάδες από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με παράδοση επιτυχιών σε Μαθηματικές Ολυμπιάδες. Ευρωπαϊκές χώρες με σημαντικές επιδόσεις στα Μαθηματικά, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ιταλία συμμετείχαν επίσης στην 40η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα.
Για τον Πρόδρομο Φωτιάδη πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι μέλος και της πενταμελούς ελληνικής ομάδας που θα εκπροσωπήσει με αξιώσεις την χώρα μας στην 16η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής που θα διεξαχθεί μεταξύ 10 και 20 Αυγούστου 2023 στο Χορτσόφ της Πολωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!