Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη οι εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Δράμας

0
1145

Ολοκληρώνεται η περίοδος εγγραφών στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας η οποία λήγει στις 4 Ιουνίου του 2019. Το σχολείο που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων γονιών και μαθητών για τις δυνατότητες που προσφέρει δέχεται αιτήσεις καθημερινά μέχρι και την προαναφερόμενη ημερομηνία από τις 8.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Οι γονείς μπορούν να καταθέσουν την αίτηση εισαγωγής στο Μουσικό Σχολείο, στις ημερομηνίες που προαναφέρθηκαν έχοντας μαζί τους α) Δελτίο Ταυτότητας και των δύο γονέων β) Έντυπο από ΔΕΚΟ όπου αναγράφεται η διεύθυνση κατοικίας και το όνομα του γονέα ή αλλιώς το έντυπο Ε1. Ενώ για αλλοδαπούς μαθητές, οι κηδεμόνες πρέπει να προσκομίσουν μεταφρασμένα τα δελτία ταυτότητάς τους.
Στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν παροχής μιας πλήρους μουσικοκαλλιτεχνικής παιδείας όπως έχει επισημάνει σε προηγούμενες δηλώσεις της στα ΧΡΟΝΙΚΑ η διευθύντρια του σχολείου κα Συμεωνίδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια σχολική μονάδα όπου οι μαθητές διδάσκονται όλα τα μαθήματα τα οποία παρακολουθούν οι μαθητές στα υπόλοιπα σχολεία αλλά διδάσκονται επιπλέον και τα μαθήματα μουσικής παιδείας.
Οι μαθητές διδάσκονται το όργανο επιλογής τους (ευρωπαικής ή ελληνικής παραδοσιακής μουσικής) και παράλληλα υποχρεωτικά διδάσκεται πιάνο και ταμπουρά που είναι υποχρεωτικά μαθήματα στις τάξεις του Γυμνασίου, διότι όπως είπε, βοηθούν στην βιωματική εμπειρία και την ευρύτερη αντίληψη των μαθημάτων…
Στο Μουσικό σχολείο της Δράμας εφαρμόζεται αυξημένο ωράριο εκπαίδευσης που περιλαμβάνει δεκάωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα την Δευτέρα και 8ωρο πρόγραμμα τις υπόλοιπες ημέρες. Τα παιδιά σιτίζονται στο σχολείο δωρεάν και μεταφέρονται σε αυτό επίσης δωρεάν με λεωφορεία ακόμη και με ταξί όταν αυτό απαιτηθεί. Στους απόφοιτους του σχολείου παρέχεται η επιλογή να ακολουθήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση συμμετέχβντας στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα σχολεία, αλλά και παράλληλα να αποκτήσουν γνώσεις που θα βοηθήσουν την συνέχιση των μουσικών σπουδών τους.
Η διαδικασία επιλογής των μαθητών θα γίνει από επιτροπές καθηγητών μουσικής που θα συσταθούν ανάλογα με το μέγεθος του ενδιαφέροντος των μαθητών και περιλαμβάνει αξιολόγηση των ενδιαφερομένων που πραγματοποιηθεί από 19 έως 24 Ιουνίου του 2019. Το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται πάντως για φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας κάθε χρόνο είναι μεγάλο. Για παράδειγμα πέρσι κατατέθηκαν 160 αιτήσεις για την πρώτη τάξη του Γυμνασίου και από αυτές επελέγησαν περίπου 96 παιδιά που δεν ήταν υποχρεωμένα να γνωρίζουν μουσική αλλά αξιολογήθηκε η μουσική τους αντίληψη…
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν γονείς και κηδεμόνες των μαθητών από το Μουσικό Σχολείο της Δράμας και στο τηλέφωνο 25210-2819.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ