Mέχρι τις 31 Ιανουαρίου οι προεγγραφές στο FROZEN PEAKS

0
3929

Τέσσερεις αγώνες βουνού 12, 46, 90 και 265 χιλιομέτρωνσε συνθήκες ημιαυτονομίας στο Νευροκόπι

Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Νευροκοπίου (Π.Ο.Σ Νευροκοπίου) πραγματοποιεί και φέτος την τέλεση της αθλητικής – πολιτιστικής διοργάνωσης με την επωνυμία «FROZEN PEAKS – ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ 2019» που περιλαμβάνει τέσσερεις αγώνες βουνού 12, 46, 90 και 265 χιλιομέτρων σε συνθήκες ημιαυτονομίας, καθώς επίσης και παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συμπαραστάτης στην προσπάθεια αυτή ο Δήμος Νευροκοπίου και υποστηρικτές, οι αθλητικoί σχηματiσμοί Nevrokopi Runners, Granitis Trail και Les Trailers.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 2 – 5 Μαΐου 2019 στην περιοχή του Δήμου Νευροκοπίου και περιλαμβάνουν:
Tον Υπερμαραθώνιο Αγώνα Βουνού με την επωνυμία «ΠΑΝΟΡΑΜΑ – PANORAMA» 265 περίπου χιλιομέτρων σε τρείς διαφορετικές διαδρομές των 85 περίπου χιλιομέτρων η κάθε μία.
Τον Υπερμαραθώνιο Αγώνα βουνού με την επωνυμία «ΥΨΙΠΕΔΟ – HIGHLAND» 90 χιλιομέτρων, ο οποίος αποτελεί ένα τμήμα της διαδρομής των 265 χιλιομέτρων
Τον Μαραθώνιο Αγώνα με την επωνυμία «ΗΡΩΕΣ – HEROES» 46 χιλιομέτρων, ο οποίος διέρχεται από τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά και είναι αφιερωμένος στους ήρωες υπερασπιστές των οχυρών στον πόλεμο του 1940
Τον Λαϊκό αγώνα δρόμου 12 χιλιομέτρων με την επωνυμία « ΛΙΣΣΕ – LISSE»
Η προετοιμασία της διοργάνωσης είναι στη διαδικασία των προεγγραφών για όλους τους αγώνες (ΠΑΝΟΡΑΜΑ, HIGHLAND, ΗΡΩΕΣ και ΛΙΣΣΕ). Οι προεγγραφές ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 31/1/2019 και ώρα 12:00 πμ.
Όλες οι αιτήσεις προεγγραφών θα εξεταστούν από την οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης για να πάρουν έγκριση οριστικοποίησης της εγγραφής. Προτεραιότητα θα έχουν οι αθλητές που ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους στην περσινή διοργάνωση και μόνο για τον συγκεκριμένο αγώνα.
Tην 1η Φεβρουαρίου θα αναρτηθεί στο site της Διοργάνωσης, πίνακας με τις εγκεκριμένες εγγραφές. Μόνο όσοι λάβουν έγκριση συμμετοχής, μπορούν να ολοκληρώσουν εγγραφή τους οριστικά, καταβάλλοντας το αντίστοιχο ποσό κατά αγώνα, σε λογαριασμό που θα υποδείξει η διοργάνωση. Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν οι προβλεπόμενες θέσεις συμμετοχής κατά αγώνα ή δεν ολοκληρωθούν οριστικά, στην προβλεπόμενη ημερομηνία, με τις ίδιες ενέργειες της έγκρισης εγγραφής της αίτησης, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κάλυψη των διαθέσιμων κενών θέσεων.
Η διοργάνωση ανάμεσα σε άλλα, θα παρέχει τροφοδοσία στη διάρκεια του αγώνα, πρώτες βοήθειες εφόσον χρειασθεί, ασφαλιστική κάλυψη, φυσιοθεραπεία-μασάζ, ενημερωτικό φυλλάδιο και μετάλλιο στους τερματίσαντες, δίπλωμα συμμετοχής, έπαθλα στους διακριθέντες, αναμνηστικά στους συμμετέχοντες.
Στους αθλητές παρέχεται δυνατότητα ιατρικής υποστήριξης με ευθύνη της διοργάνωσης σε ορισμένα σημεία του αγώνα. Το Κέντρο Υγείας Νευροκοπίου θα παρέχει τις υπηρεσίες του εφόσον χρειαστεί.
Φαρμακευτική αγωγή θα δίνεται μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού και όχι από τις ομάδες διάσωσης ή τους εθελοντές. Ακόμη ασθενοφόρο θα βρίσκεται στη διάθεση της διοργάνωσης σε όλη τη διάρκειά της.Επισημαίνεται ότι οι γιατροί και οι φυσικοθεραπευτές της διοργάνωσης θα επιφορτιστούν με τη φροντίδα και περίθαλψη αθλητών που παρουσιάζουν τυχόν σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι οι αθλητές γνωρίζουν τις δυσκολίες του αγώνα και είναι σε θέση να διαχειριστούν μυϊκούς πόνους ή άλλους πόνους που προκαλούνται από την προσπάθειά τους.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα λειτουργούν ομάδες ασφάλειας (Σκούπες), οι οποίες ακολουθώντας το τέλος της κούρσας, θα προσφέρουν βοήθεια στους αθλητές που τυχόν εγκαταλείψουν μεταξύ των σταθμών.Ειδικό προσωπικό ασφάλειας θα μετακινείται με οχήματα της διοργάνωσης στα τμήματα της διαδρομής που βρίσκονται σε αγροτικούς ή δασικούς δρόμους, για να προσφέρουν βοήθεια σε αθλητές που χρήζουν τέτοιας ή προκειμένου να τους μεταφέρουν σε περίπτωση που εγκαταλείψουν τον αγώνα. Οι ομάδες ασφάλειας θα φέρουν την ενδυμασία της διοργάνωσης και τα οχήματα ασφάλειας θα φέρουν διακριτικά σήματα.Θα υπάρχουν επίσης φωτεινοί φάροι και οδόσημα σε ορισμένα σημεία της διαδρομής καθώς και φωσφορίζουσες λυχνίες.
Η διοργάνωση παρέχει επίσης πληροφορίες για τα καταλύματα της περιοχής στα οποία μπορούν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες να κανονίσουν την διαμονή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ