Μείωση τελών 10% λέει η διαπαραταξιακή επιτροπή

0
946

– Ομόφωνη η απόφαση από τους εκπροσώπους 4 παρατάξεων
– Απομένει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για τις κατοικίες αποφάσισε να εισηγηθεί ομόφωνα η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Δράμας προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίαζε χθες το απόγευμα και επρόκειτο να υπερψηφίσει την απόφαση τής διαπαραταξιακής επιτροπής.
Παράλληλα, η εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν 0% αύξηση δημοτικών τελών για τα καταστήματα έως 1.000 τετραγωνικά, και αύξηση 5% στα καταστήματα άνω των 1.000 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης, ισχύει η απόφαση για μηδενικά δημοτικά τέλη στα καταστήματα της οδού 19ης Μαΐου, στον χώρο όπου πραγματοποιούνται τα έργα του ΒΑΑ και 50% μείωση των δημοτικών τελών στα διατηρητέα κτίσματα.
Στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής συμμετείχαν η παράταξη της Δημοτικής Αρχής, η παράταξη «Πόλη + Ζωή», η παράταξη «Project για τη Δράμα» και η παράταξη «Αυτοδιοίκηση Πολιτών».

Το ζήτημα που υπάρχει, βέβαια, είναι κατά πόσο θα μπορέσει να εγκριθεί μία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με αυτά τα δεδομένα, καθώς το ποσοστό μείωσης είναι σημαντικό και θα πρέπει να αποδειχθεί ότι με αυτή τη μείωση των δημοτικών τελών παραμένουν ισοσκελισμένα τα έσοδα και τα έξοδα του Δήμου Δράμας.
Πάντως, η πρόθεση των δημοτικών παρατάξεων να προχωρήσουν σε μείωση των δημοτικών τελών είχε διαφανεί από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δράμας την προηγούμενη εβδομάδα, αφού καταγράφηκε ότι υπάρχει πρόθεση από όλες τις παρατάξεις για μείωση τουλάχιστον 5%, παρά την εισήγηση των Οικονομικών Υπηρεσιών για αύξηση 12%, όπως είχαν γράψει τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» στις 9 Δεκεμβρίου 2021.

Μάλιστα, για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου είχε συζητηθεί το θέμα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, κ. Γιάννης Εφραιμίδης, είχε δηλώσει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας»: «H Δημοτική Αρχή εκφράζεται αρχικά θεσμικά. Όπως οφείλαμε, θα έπρεπε να προηγηθεί η Οικονομική Επιτροπή, όπου θα κατατεθούν απόψεις. Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι υπήρξε η διάθεση από όλους να βρεθεί η βέλτιστη λύση, ώστε τα δημοτικά τέλη όχι μόνο να μην αυξηθούν, αλλά αν μη τι άλλο να μειωθούν. Έχουμε συμφωνήσει όλες οι παρατάξεις από κοινού να καταλήξουμε σε μία κοινά διαμορφωμένη πρόταση όλοι μαζί, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί πριν από το Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι θα προχωρήσει σε ένα κείμενο μείωσης των δημοτικών τελών, αφού πρώτα συγκρίνουμε τις παραμέτρους όπως οι αλλαγές στα καύσιμα και το ενεργειακό, που δεν μπορούμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα. Θα συνδυάσουμε τις προτάσεις που κατατέθηκαν από όλους, ώστε να πάμε σε μία κοινή απόφαση. Διάθεση όλων μας είναι να πάμε προφανώς σε μείωση των δημοτικών τελών και όσο το δυνατόν καλύτερη οικονομική διαχείριση. Θεωρώ ότι η πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών της τάξης του 5%, που κατατέθηκε από τον κύριο Τσιαμπούση, είναι το minimum».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ