Μειώθηκαν ικανοποιητικά οι ροές των ασθενών με covid στο ΤΕΠ του νοσοκομείου από τη Δευτέρα

0
3258

Κανένα θετικό test στα 103 που έγιναν από τον ΕΟΔΥ στην Π.Ε. Δράμας – Αρνητικά όλα τα test που έγιναν χθες στο Διοικητήριο

Μειώθηκε στη διάρκεια του προηγούμενου τριημέρου η προσέλευση για εξέταση περιστατικών που σχετίζονται με τη νόσο covid-19 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Δράμας. H προσέλευση, μάλιστα, ήταν αρκετά χαμηλή σε σχέση με την έκταση των ροών που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα, κάτι που μάλλον θα πρέπει να θεωρείται ενθαρρυντικό ως διαπίστωση, παρά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για τη Δράμα το βράδυ της Τρίτης, τα οποία ανήλθαν σε 81.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, καθώς επίσημη ενημέρωση για το συγκεκριμένο τριήμερο δεν υπάρχει, η μείωση των ροών θεωρείται αρκετά ικανοποιητική. Την ίδια ώρα, οι τρεις κλινικές covid που λειτουργούν στο Νοσοκομείο της Δράμας συνεχίζουν να έχουν πληρότητα 100% κι αυτό διότι σε αυτές νοσηλεύονται ήδη περιστατικά από τις προηγούμενες ημέρες.
Σχεδόν πλήρης είναι και η ΜΕΘ του Νοσοκομείου της Δράμας. Όπως ανέφεραν στα «Χ» γνώστες της κατάστασης που επικρατεί στον τομέα της νοσηλείας των ασθενών με covid, δεν είναι εύκολο να υπάρξουν εξιτήρια στις περιπτώσεις των συγκεκριμένων ασθενών. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, και κάθε αποσωλήνωση ασθενούς ή εξιτήριο αντιμετωπίζεται ως επιτυχία.
Μετά από το τραγικό γεγονός με την είδηση για τον θάνατο και δεύτερης νοσηλεύτριας του Νοσοκομείου Δράμας, της 58χρονης Σοφίας Καραγκιοζίδου, που δυστυχώς έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδωσε με την ασθένεια στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης επί ένα δεκαήμερο και γέμισε με θλίψη το προσωπικό του Νοσοκομείου Δράμας αλλά και όλη την τοπική κοινωνία, η εικόνα που διαγράφεται συνολικά για την πορεία της νόσου στον Νομό Δράμας αρχίζει δειλά δειλά να αποπνέει αισιοδοξία. Ενδεικτικό της παραπάνω εκτίμησης είναι ότι στη διάρκεια του προηγούμενου τριημέρου και μέχρι χθες, Τετάρτη, δεν υπήρχαν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, κάτι που είχε παρατηρηθεί τις προηγούμενες ημέρες σε χώρους των χειρουργείων του Νοσοκομείου.
Μεγαλύτερη αισιοδοξία δε θα πρέπει να προσθέτει το γεγονός της μείωσης των κρουσμάτων στα rapid test που διεξάγει ο ΕΟΔΥ. Είναι αξιοσημείωτο ότι χθες σε 103 rapid test που διενήργησαν τα κλιμάκια του οργανισμού στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας δεν εντοπίστηκε ούτε ένα θετικό κρούσμα. Η δειγματοληψία έγινε για δεύτερη φορά εντός του κτηρίου σε διάστημα μιας εβδομάδας με τη χρήση των rapid test που, όπως είναι γνωστό, έχει προμηθευτεί με δικά της έξοδα η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Τα rapid test στους εργαζομένους των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας θα συνεχιστούν και το πιθανότερο είναι ότι θα επαναληφθούν και την επόμενη εβδομάδα. Σε αυτά δεν εξετάζονται μόνο υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας αλλά και στελέχη άλλων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων το Δασαρχείο, τα ΕΛΤΑ, η ΕΛ.ΑΣ κτλ, όπως έγινε και κατά τη χθεσινή δειγματοληψία που ολοκληρώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι.
Συγκεκριμένα, τα χθεσινά rapid test στο κτήριο της Π.Ε. Δράμας έγιναν σε εργαζομένους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας, της Αποκεντρωμένης, της Υπηρεσίας Ιθαγένειας, της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του ΕΟΠΥΥ, των Γενικών Αρχείων του Κράτους, της Πολεοδομίας, της Υπηρεσίας Δημοσίου Ελέγχου, των ΕΛΤΑ και της ΔΥΟ. Επίσης, τεστ έγιναν σε ενόρκους των δικαστηρίων και σε εργαζόμενους της ΕΛ.ΑΣ.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που δόθηκε το βράδυ της Τρίτης από τον ΕΟΔΥ για τη Δράμα (81 συνολικά), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, δεν αφορούσε περιστατικά μιας ημέρας, αλλά πολύ πιθανόν και προηγούμενων ημερών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα περιστατικά που ανακοινώνονται την Τρίτη σε πολλές περιπτώσεις προστίθενται και άλλα τα οποία καταγράφηκαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ