Μέρος του πρώην Επαρχείου θέλει ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου

0
2665

Tην παραχώρηση ή την ενοικίαση μέρους του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου του πρώην Επαρχείου Κ. Νευροκοπίου ζητά ο τοπικός Δήμος με απόφαση που έλαβε προκειμένου να επιλύσει το πρόβλημα στέγασης των συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου που σήμερα βρίσκονται σε ακατάλληλο χώρο.

Το θέμα εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου, ο Αντιδήμαρχις Ανδρέας Τσεπνίδης ο οποίος είπε ότι το οικόπεδο που ενδιαφέρει τον Δήμο μαζί με το διπλανό του ήταν προοριζόμενα για διοικητήριο. Στον χώρο λειτουργούν ήδη υπηρεσίες όπως το Δασαρχείο Κ. Νευροκοπίου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο αλλα και το αυτοτελές γραφείο Γεωργικής. Επίσης χρησιμοποιούν από ένα γραφείο για εξυπηρέτηση του κοινού η Εφορεία Δράμας και το ΙΚΑ Δράμας δύο φορές την εβδομάδα. Στο χώρο του πρώην Επαρχείου υπάρχει φωτισμός, θέρμανση, χώροι υγιεινής και ο Δήμος εδώ και χρόνια καλύπτει τα έξοδα ηλεκτροφωτισμού, θέρμανσης και καθαριότητας του κτιρίου.
Όπως ελέχθη δε από τον Αντιδήμαρχο Κ. Νευροκοπίου κ. Τσεπνίδη, “Εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον χώρο που στεγάζεται το προσωπικό των συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ο οποίος κρίνεται εντελώς ακατάλληλος τόσο από τον τεχνικό ασφαλείας και τον γιατρό εργασίας του Δήμου όσο και από την επιθεώρηση εργασίας οι οποίοι μας έχουν κρούσει αρκετές φορές τον κώδωνα κινδύνου για την ασφάλεια και την υγιεινή του χώρου και ότι δεν τηρεί τις προδιαγραφές για χώρο στέγασης και διαμονής εργατών οι οποίοι εκτός από τους μόνιμους αυξάνονται κατά τις περιόδους πρόσληψης εποχιακού προσωπικού, υπάρχει άμεση και επιτακτική ανάγκη για την μεταστέγαση του προσωπικού σε χώρο καταλληλότερο του υπάρχοντος, ο οποίος εκτός από την στέγαση του προσωπικού αποτελεί και χώρο αποθήκευσης υλικών”.
Στον αιτούμενο χώρο πραγματοποίησε επίσκεψη ήδη ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Β. Γιαννόπουλος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος διαπιστώνοντας ότι το σημείο είναι κατάλληλο.
Στην περίπτωση μεταφοράς πάντως στο χώρο του πρώην Επαρχείου απαιτείται να γίνει κατασκευή νέου όρχου οχημάτων και χώρων αποθήκευσης.
Εντωμεταξύ διαπιστώθηκε ότι ο χώρος του πρώην Επαρχείου ανήκει ιδιοκτησιακά στην Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου. Ο Δήμος λοιπόν επικοινώνησε με την Εταιρεία και συζήτησε την περίπτωση να παραχωρηθούν οι εν λόγω χώροι για την μεταφορά του προσωπικού του.
Ο Δήμος Νευροκοπίου λοιπόν αποφάσισε να προβεί και στην κατάθεση αίτησης προς την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου για την παραχώρηση που αφορά όλη την πτέρυγα του μονώροφου κτιρίου του πρώην Επαρχείου και το αμφιθέατρο με τον διάδρομο που τους ενώνει, όπως και έκταση περίπου 5460 τμ που βρίσκεται γύρω από το συγκεκριμένο τμήμα με σκοπό να στεγάσει το προσωπικό και τα συνεργεία του κατασκευάζοντας χώρους αποθήκευσης υλικών και όρχο οχημάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ