Μέσα στο 2022 τα έργα της ανατολικής εισόδου της Δράμας

0
1502

Γ. Παπαδόπουλος στα «Χ»: «Ως το τέλος του 2021 θα ολοκληρωθεί κατά 99% η φάση των απαλλοτριώσεων που είναι σε εξέλιξη»

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία για την αναμόρφωση της ανατολικής εισόδου της Δράμας, που θα αλλάξει τα κυκλοφοριακά δεδομένα και την αισθητική της ανατολικής πλευράς της πόλης.
Η φάση των απαλλοτριώσεων είναι σε εξέλιξη με την κατάρτιση του κτηματολογικού πίνακα και προχωρά σύμφωνα με τον προγραμματισμό. Η όλη διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους κατά 99%, όπως σημείωσε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος εξήγησε ότι με την παρούσα φάση του έργου ασχολούνται οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
«Μέσα στο 2022 θα ακολουθήσει η φάση της δημοπράτησης του έργου, που αφορά το κατασκευαστικό του μέρος» διευκρίνισε ο κ. Παπαδόπουλος και υπενθύμισε: «Από το ποσό των 19 εκατ. ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί για την κατασκευή του έργου, περίπου 1,3 εκατ. ευρώ προορίζονται για τις απαλλοτριώσεις και τις πράξεις αποζημίωσης των ιδιοκτητών της περιοχής. Το έργο προχωρά εντός χρονοδιαγράμματος».
Όπως έχουν γράψει τα «Χ» και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, η νέα ανατολική είσοδος της Δράμας είναι έργο της τάξης των 19 εκατ. ευρώ και αφορά την αναβάθμιση της εισόδου της πόλης από την Καβάλα. Ο δρόμος που θα κατασκευαστεί θα ξεκινά από τα φανάρια του Αίμου στην οδό 1ης Ιουλίου. Τα φανάρια, σύμφωνα με το σχέδιο υλοποίησης του έργου, θα καταργηθούν και στο ίδιο σημείο θα γίνει κυκλικός κόμβος. Ακολούθως, από τη διασταύρωση της σιδηροδρομικής γραμμής στην 1ης Ιουλίου θα γίνει η κατασκευή μίας γέφυρας μήκους 250 μέτρων που θα φθάνει στη διασταύρωση του Σκλαβενίτη, όπου επίσης θα δημιουργηθεί κυκλικός κόμβος. Ένας ακόμα (τρίτος) κυκλικός κόμβος θα δημιουργηθεί νότια της ίδιας διαδρομής για να εξυπηρετηθούν οι επιχειρήσεις που υπάρχουν στην περιοχή.
Το έργο βελτίωσης της ανατολικής εισόδου της Δράμας θα φθάνει μέχρι τον ήδη υπάρχοντα κυκλικό κόμβο στο ξενοδοχείο Κούρος. Συνολικά πρόκειται για μια διαδρομή 1260 μέτρων. Με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν, όπως είχε εξηγήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, θα καταργηθούν πλήρως τα φανάρια στη συγκεκριμένη διαδρομή και ταυτόχρονα έχει προβλεφθεί από τις δύο πλευρές του δρόμου να υπάρχουν παράλληλοι δρόμοι εξυπηρέτησης όλων των επιχειρήσεων και των κατοικιών.
Η μελέτη του έργου παρουσιάζει ωρίμανση εδώ και μία δεκαετία περίπου, είχε τονίσει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος και στη σημασία που έχει για την πόλη: «Η Δράμα έχει γυρίσει την κλεψύδρα ανάποδα. Το έργο αλλάζει την εικόνα της ανατολικής εισόδου της πόλης και λύνει προβλήματα οδικής ασφάλειας στο συγκεκριμένο σημείο, εξαλείφοντας τις πιθανότητες ατυχημάτων που υπήρξαν στο παρελθόν στις γραμμές του τρένου». Μιλώντας και για τα χαρακτηριστικά του έργου, είχε τονίσει ότι το ύψος της γέφυρας που θα κατασκευαστεί θα είναι 7,5 μέτρα ενώ το πλάτος της θα είναι 14,5 μέτρα.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι περίπου δύο έτη, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει κατασκευαστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!