Μετεξελίσσεται και σε σωματείο η παράταξη Project

Διεξήχθη η Γενική Συνέλευση και εκλέχθηκε η νέα συντονιστική της παράταξη

0
2569

Η δημοτική παράταξη Project Δράμα 2020 πραγματοποίησε, την ανοιχτή ετήσια Γενική Συνέλευση την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο νέο δημαρχείο Δράμας.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε εγγραφή νέων μελών και υποστηρικτών, απολογισμός πεπραγμένων απελθούσας Συντονιστικής Επιτροπής, απολογισμός παρουσίας πρώτων 40 ημερών στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δημοτική Κοινότητα και τις δημοτικές επιχειρήσεις, εισήγηση-ψήφιση αλλαγών στον Κανονισμό Λειτουργίας, ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα της τοπικής επικαιρότητας, αποτίμηση δημοτικών εκλογών και συζήτηση για τα επόμενα βήματα της παράταξης, τοποθετήσεις μελών, υποστηρικτών και δημοτών και ψηφοφορία για την εκλογή νέας 9μελούς Συντονιστικής Επιτροπής του Project που αποτελείται απο μια 5μελή γραμματεία και 4 συντονιστές των τεσσάρων ομάδων εργασίας της παράταξης.
Δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία της ανάδειξης της 9μελούς συντονιστικής επιτροπής είχαν περισσότερα από 200 εγγεγραμμένα μέλη και φίλοι της παράταξης. Η θητεία της νέας συντονιστικής επιτροπής θα είναι διετής.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο επικεφαλής της παράταξης Αλέξανδρος Τσιαμπούσης είπε “η νέα αυτοδιοικητική περίοδος σημαίνει για την παράταξη μεταξύ άλλων πολυπληθέστερη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας καθώς και λόγω εκλογικού αποτελέσματος υπάρχει παρουσία της παράταξης σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και εκπροσώπους σε όλες τις επιτροπές. Υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά για την παράταξη καθώς λόγω και του Κλεισθένη χρειάζεται περισσότερη προετοιμασία.
Όταν καταψηφίζεις κάτι θα πρέπει να καταθέτεις και την δική σου πρόταση κυρίως σε θέματα που αφορούν τον προϋπολογισμό, το τεχνικό πρόγραμμα κλπ. Κάτι που για μια παράταξη που αποτελείται από στελέχη τα οποία εργάζονται έχει έναν βαθμό δυσκολίας σε κάθε περίπτωση. Οι ισορροπίες που διαμορφώνονται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο πλέον καθιστά την παρουσία της δημοτικής μας παράταξης περισσότερο καθοριστική αλλά και υπεύθυνη. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης όπως και για την Δημοτική Αρχή. Στη νέα αυτή περίοδο το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να χωρίζεται σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση. Θα πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο Δημοτικό Συμβούλιο που πρέπει να συζητάει και να βρίσκει κοινούς τόπους για να προχωρά θέματα προς το συμφέρον των συνδημοτών μας. Αυτό εκ των πραγμάτων και λόγω του αναλογικού συστήματος που ισχύσει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να γίνεται με την προτροπή της Δημοτικής Αρχής διότι αυτή διοικεί τον Δήμο.
Στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης η απελθούσα συντονιστική επιτροπή έθεσε θέμα μετεξέλιξης της παράταξης και σε σωματείο. Όπως είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο απερχόμενος πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής κ. Σταύρος Κουρσακλής θα είναι ένα σωματείο που θα απευθυνθεί σε όλα τα μέλη της δραμινής κοινωνίας. Θα δημιουργηθεί ένα μητρώο μελών το οποίο θα βοηθάει τις δράσεις του Project. Στην συνέχεια τα επόμενα χρόνια θα τεθεί και ζήτημα για την αλλαγή του ονόματος και συγκεκριμένα στο τμήμα του το οποίο αφορά την χρονολογία (2020). Ο κ. Κουρσακλής σημείωσε επίσης σχετικά με την περίοδο που πέρασε ότι “Στα πέντε χρόνια, η απερχόμενη συντονιστική επιτροπή, ήταν ο βασικός κορμός και η κινητήρια δύναμη της παράταξης που την οδήγησε να φθάσει στο θετικό, ως ένα βαθμό, αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. Τα επόμενα δυο χρόνια η νέα συντονιστική επιτροπή θα αναλάβει όλες τις δράσεις του project Δράμα 2020 μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων. Αυτό θα αποτελέσει την βάση ώστε το Project Δράμα 2020, σε τέσσερα χρόνια να αποτελέσει την νικήτρια δύναμη στις εκλογές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ