Μη ανακυκλώσιμα στο 50% των κάδων

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Δράμας, κ. Χρήστος Κυριακίδης κάνει έκκληση στους πολίτες να διευκολύνουν την ανακύκλωση.

0
2397
Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας Χρήστος Κυριακίδης

Δυσάρεστη είναι η εικόνα που επικρατεί σε μεγάλο βαθμό, στην διαδικασία συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών στην πόλη της Δράμας, καθώς σε πολλά σημεία εντός των κάδων ανακύκλωσης αποτίθενται υλικά που όχι μόνο δεν είναι ανακυκλώσιμα αλλά δημιουργούν πρόβλημα και στα ανακυκλώσιμα υλικά. Είπε ότι όταν τοποθετούνται οργανικά υπολείμματα μέσα στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, τότε καταστρέφεται το υπόλοιπο ανακυκλώσιμο υλικό.

Όπως είπε χθες σε δηλώσεις του στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Χρήστος Κυριακίδης, “Μέσα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης τόσο μέσα στην πόλη όσο και στα χωριά εντοπίσαμε αποφάγια και άλλα υλικά που λερώνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά. Θα ήθελα να κάνω έκκληση στους συνδημότες μας ώστε να συμμορφωθούν με τους κανόνες ανακύκλωσης. Τα υλικά που ρίχνουμε στους μπλε κάδους είναι καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά. Δεν θα πρέπει να δημιουργούμε πρόβλημα στα υπόλοιπα υλικά που ανακυκλώνονται και στο εργοστάσιο όπου γίνεται η διαλογή των ανακυκλώσιμων. Στο 50% των κάδων ανακύκλωσης που ελέγξαμε σε πρωινό δρομολόγιο των απορριμματοφόρων υπήρχαν μη ανακυκλώσιμα υλικά”.
Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας μέσα στους κάδους εντοπίστηκαν από οργανικά υπολείμματα, φαγητά κλπ μέχρι φελιζόλ, ηλεκτρικές συσκευές, ρουχισμό κλπ
Ο κ. Κυριακίδης προέβη σε εκτενή αναφορά στα υλικά που πρέπει να μπαίνουν στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης, ενώ αναφέρθηκε και στα υλικά που θα πρέπει να συγκεντρώνονται στους πράσινους κάδους. Εξήγησε ακόμη ότι στους μπλε κάδους δεν θα πρέπει να μπαίνουν σπασμένα γυαλιά, διότι θα προκληθούν ατυχήματα και στους εργαζόμενους της καθαριότητας αλλά και στους εργάτες του εργοστασίου διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών.
Η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Δράμας ετοιμάζει φυλλάδιο ενημέρωσης το οποίο θα μοιραστεί σε όλους τους δημότες και θα αναφέρει ποια είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά και πως πρέπει να ενεργεί ο δημότης στην διαδικασία της ανακύκλωσης αλλά και στην διαδικασία της συγκέντρωσης των υπολοίπων απορριμμάτων, είπε ο κ. Κυριακίδης, οποίος αναφέρθηκε και στα ογκώδη αντικείμενα που παρατηρούνται δίπλα στους κάδους (φαινόμενο που αυτή την εποχή είναι αυξημένο). “Για τα ογκώδη αντικείμενα, θα πρέπει να ενημερώνουν οι πολίτες μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 2521022263 την υπηρεσία του Δήμου Δράμας. Τον τηλεφωνικό αριθμό θα τον κολλήσουμε και πάνω στους κάδους ώστε να τον βλέπουν όλοι οι δημότες, και να καλούν την υπηρεσία η οποία μετά από ραντεβού περισυλλέγει τα ογκώδη αντικείμενα. Να συμμορφωθούμε στους κανόνες, ώστε να διευκολύνουμε την υπηρεσία καθαριότητας και να γίνεται σωστά η αποκομιδή κάτι που θα βελτιώσει και την εικόνα της καθαριότητας στην πόλη”.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, αναφερόμενος στις χάρτινες συσκευασίες είπε ότι θα πρέπει να σκίζονται πριν τοποθετηθούν στους μπλε κάδους, διότι διαφορετικά οι κάδοι γεμίζουν αμέσως και τα υπόλοιπα υλικά μένουν έξω. Ενώ το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και στο απορριμματοφόρο που γεμίζει πολύ εύκολα (όταν δεν σκίζονται οι χάρτινες συσκευασίες).
Σε σχετική ερώτηση των ΧΡΟΝΙΚΩΝ ο κ. Κυριακίδης είπε ότι θα ακολουθήσει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για την ανακύκλωση ενώ στην συνέχεια η “περίοδος χάριτος” θα τελειώσει για όσους ενημερώθηκαν αλλά αδιαφορούν και δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ