Μια Δραμινή διπλωμάτης στις συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας

0
2823

Ποια είναι η Ιφιγένεια Καναρά που μετέχει στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών

Στις διερευνητικές επαφές που διεξάγονται αυτό το διάστημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συμμετέχει η δραμινή διπλωμάτης, κ. Ιφιγένεια Καναρά. Χθες, ολοκληρώθηκε ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ διπλωματικών αντιπροσωπειών των δυο χωρών μετά τον προηγούμενο γύρο του διπλωματικού διαλόγου που έγινε στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.
Οι επαφές αυτές γίνονται προκειμένου οι δυο χώρες να εξετάσουν σημεία στα οποία συγκλίνουν οι απόψεις τους για πιθανές μελλοντικές διαπραγματεύσεις και με την Αθήνα να έχει αποσαφηνίσει ότι το μοναδικό θέμα είναι αυτό της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση το διεθνές δίκαιο.
Στο τραπέζι των διερευνητικών επαφών χθες μετείχαν από την ελληνική πλευρά ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης, ο πρέσβης Αλέξανδρος Κουγιού και η διευθύντρια του γραφείου του γ.γ. του υπουργείου Εξωτερικών Ιφιγένεια Καναρά ενώ από την τουρκική πλευρά, ο μόνιμος υφυπουργός Σεντάτ Ονάλ, ο διευθυντής αεροναυτιλιακών του υπουργείου Εξωτερικών Τσαγατάι Ερτσιγές και ο Μπαρίς Καλκαβάν.
Η Ιφιγένεια Καναρά, είναι κόρη της Δραμινής δημοσιογράφου Σόνιας Στρατιάδου και του Τάκη Καναρά. Η Δραμινή διπλωμάτης έχει βαθμό συμβούλου Πρεσβείας Α’ και είναι Διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, Θέμη Δεμίρη.

Η πορεία της Ιφιγένειας Καναρά μέχρι σήμερα
Η Δραμινή διπλωμάτης, είναι απόφοιτη του 1ου Λυκείου της Δράμας. Τελείωσε το Πανεπιστήμιο Μακεδονία στην ειδικότητα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Έκανε μεταπτυχιακό στο LSE (London School of Economics and Political Science). Πέτυχε την εισαγωγή της στην διπλωματική ακαδημία μετά από εξετάσεις και ξεκίνησε τη διπλωματική της πορεία από το 2000, υπηρετώντας από την αρχή σε αρκετά υψηλές θέσεις λόγω των ικανοτήτων της. Εργάστηκε στην μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, υπηρέτησε ως Πρόξενος στη Βοστόνη και ακολούθως υπηρέτησε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα μέχρι το 2019. Από το 2019 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Ελλάδα ως Διευθύντρια του Γ.Γ. του Υπουργείου Εξωτερικών.
Αξιοσημείωτη στιγμή στην πορεία της ήταν η θητεία της στη Βοστόνη όπου υπηρέτησε για τέσσερα χρόνια και για την οποία χαρακτηρίστηκε ως η «καλύτερη γενική πρόξενος στης Ελλάδος στη Βοστόνη» μέχρι τότε. Η Δραμινή διπλωμάτης εργάστηκε ακούραστα για την εξυπηρέτηση της ελληνικής κοινότητας στην εν λόγω περιοχή. Όταν αποχώρησε η ομογένεια την αποχαιρέτησε με αισθήματα συγκίνησης. Η ίδια, κατά τον αποχαιρετισμό της στους ομογενείς είχε δηλώσει ότι στόχος της ήταν να ανοίξει το Προξενείο στην Ομογένεια, αλλά, παράλληλα, σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας, να βγει προς τα έξω και να προωθήσει την Ελλάδα στην ευρύτερη κοινότητα, στον ακαδημαϊκό, τον επιστημονικό και τον επιχειρηματικό κόσμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ