Μία ενδιαφέρουσα Έκθεση ζωγραφικής στο Κέντρο Νεότητας του Δ. Δράμας

0
2970

Περισσότερα από 200 έργα των μαθητών του δραμινού Κώστα Ζαμπίδη

Mε την παρουσία πλήθους κόσμου στον χώρο του Κέντρου Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης», πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. , τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης των μαθητών του δραμινού ζωγράφου Κώστα Ζαμπίδη.

Η έκθεση διοργανώθηκε από το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Δράμας “Γεώργιος Παρασίδης” και το τμήμα Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δράμας είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο γνωστός δραμινός ζωγράφος.
Στα εγκαίνια της έκθεσης πέραν των φίλων της τέχνης και εν προκειμένω της ζωγραφικής παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Δράμας, του Κέντρου Νεότητας “Γεώργιος Παρασίδης” εκπρόσωποι φορέων απο τον χώρο του πολιτισμού και εκπρόσωποι συλλόγων όπως και αρκετοί εκπρόσωποι από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στα εγκαίνια της έκθεσης ο Κώστας Ζαμπίδης, βράβευσε την κα. Δέσποινα Παρασίδου υπεύθυνη του Κέντρου Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης».
Στην έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 17 Φεβρουαρίου και είναι επισκέψιμη τα πρωινά απο τις 10 πμ έως τις 1μμ, και τα απογεύματα 6μμμ – 9μμ παρατίθενται έργα παίδων, εφήβων και ενηλίκων ηλικίας από 5 έως 80 ετών, από το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Κώστα Ζαμπίδη, το Κέντρο Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» τον Σύλλογο Καλών Τεχνών Φωτολίβους και τον Ποντιακό Σύλλογο Σιταγρών.
Στα εκθέματα που ξεπερνούν τα 200 σε αριθμό μπορεί κανείς να διαπιστώσει τις εκφραστικές ικανότητες των μαθητών που αποτυπώνουν εικόνες, παραστάσεις και μορφές μέσω των πινέλων, των χρωμάτων και της έμπνευσης των δημιουργών τους, πολλές φορές με εκπληκτικό τρόπο.
Η έκθεση των μαθητών του Κώστα Ζαμπίδη επαναλαμβάνεται με αρκετή επιτυχία τα τελευταία τουλάχιστον πέντε χρόνια.
Ο Κώστας Ζαμπίδης, ξεκίνησε να ασχολείται με την ζωγραφική ουσιαστικά από το 2000 ως μαθητής του Κέντρου Νεότητας “Γεώργιος Παρασίδης”. Στην συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα στην ιδιωτική σχολή καλών τεχνών του κ. Ψαράκη, στην Θεσσαλονίκη και ως δάσκαλος ζωγραφικής ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στο Κέντρο Νεότητας Δράμας “Γεώργιος Παρασίδης” από το 2004 με πολύ επιτυχία. Ο ίδιος ασχολείται και με την εικονογράφηση της Ονειρούπολης από το ξεκίνημά της μέχρι σήμερα, ενώ ασχολείται και με το εικαστικό μέρος του Καρναβαλιού της Χωριστής τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ