Μια ιδανική συνάντηση για τους φίλους της λογοτεχνίας στη Δράμα

21 δημιουργοί, ποιητές και πεζογράφοι από την Βόρεια Ελλάδα συναντήθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας την Κυριακή

0
2357

Μία ιδανική ευκαιρία για τους φίλους της λογοτεχνίας στην Δράμα, να γνωρίσουν 21 λογοτέχνες από όλη την Μακεδονία και την Θράκη, ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε με πολύ επιτυχία ο ΣΦΓΤ Δράμας το πρωί της Κυριακής στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας. Επρόκειτο για την 2η Συνάντηση Λογοτεχνικών Αναγνώσεων, που έδωσε την ευκαιρία στο κοινό της πόλης μας να ακούσει από κοντά συγγραφείς λογοτεχνικών βιβλίων που ζουν και εργάζονται με προσωπική τους απόφαση στην ελληνική περιφέρεια και ειδικότερα στην Βόρεια Ελλάδα.

“Οι Λογοτέχνες έρχονται για πρώτη φορά στην πόλη μας και είναι μια ιδανική ευκαιρία να τους γνωρίσουμε από κοντά. Γνωρίζω το έργο τους αλλά οφείλω να πω ότι είναι άνθρωποι που επέλεξαν να διαβιώνουν, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν ως λογοτέχνες στην Περιφέρεια. Είναι ποιητές και πεζογράφοι που συμμετέχουν στην σημερινή δεύτερη συνάντηση λογοτεχνικών αναγνώσεων. Οι 12 εξ αυτών έρχονται από επαρχιακές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και οι εννέα είναι δραμινοί γνωστοί λογοτέχνες. Ο στόχος της εκδήλωσης είναι διπλός. Αφενός οι λογοτέχνες να γνωριστούν με το κοινό της Δράμας και να υπάρξει αλληλεπίδραση και αφετέρου να γνωριστούν καλύτερα οι λογοτέχνες μεταξύ τους και να συμπράξουν ανταλλάσσοντας ιδέες θέσεις και απόψεις. Επίσης αυτή η σημερινή ομαδική λογοτεχνική εκδήλωση είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Δράμα από άποψη μεγέθους αριθμού και συμμετοχής των λογοτεχνών” είπε μεταξύ άλλων στα ΧΡΟΝΙΚΑ η πρόεδρος του ΣΦΓΤ Δράμας Πολύνα Μπανά.
Στην ίδια συνάντηση με τίτλο «2η Συνάντηση Λογοτεχνικών Αναγνώσεων» συμμετείχαν όπως προαναφέρθηκε συνολικά είκοσι ένας λογοτέχνες, πεζογράφοι και ποιητές, από την περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι ήταν οι εξής:
Ιωάννα Αθανασιάδου (Δράμα)
Διαμαντής Αξιώτης (Καβάλα)
Αλέξανδρος Αραμπατζής (Δράμα)
Χρήστος Βασματζίδης (Αλεξανδρούπολη)
Βασίλης Δασκαλάκης (Βέροια)
Πάνος Ιωαννίδης (Δράμα)
Κώστας Καβανόζης (Ξάνθη)
Δέσποινα Καϊτατζή-Χουλιούμη (Σέρρες)
Γιώργος Κασαπίδης (Δράμα)
Σπύρος Κιοσσές (Κομοτηνή)
Μουράτης Κοροσιάδης (Δράμα)
Πολύνα Γ. Μπανά (Δράμα)
Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου (Βέροια)
Παύλος Παρασκευαΐδης (Σέρρες)
Χρήστος Σπυρόπουλος (Δράμα)
Κυριάκος Συφιλτζόγλου (Δράμα)
Γεωργία Τριανταφυλλίδου (Καβάλα)
Βίκυ Τσελεπίδου (Ξάνθη)
Βασίλης Τσιαμπούσης (Δράμα)
Χρήστος Χαρτοματσίδης (Κομοτηνή)
Ιγνάτης Χουβαρδάς (Κομοτηνή)
Κατά την εκδήλωση του ΣΦΓΤ Δράμας, οι 21 δημιουργοί διάβασαν αντιπροσωπευτικά αποσπάσματα από το έργο τους και στη συνέχεια, συνομίλησαν με το κοινό για την δουλειά τους και γενικότερα για την ποίηση και την πεζογραφία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ