Μιχάλης Τάσσου: «Για να είσαι καλός στην άσκηση διοίκησης πρέπει πάνω από όλα να είσαι Άνθρωπος

Συνέντευξη με τον Μιχάλη Τάσσου, υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο της δημοτικής παράταξης “Ενώνουμε τη Δράμα”

0
2464

Η παράταξη έχει την γνώση, την εμπειρία, την διάθεση να αποτελέσει τον κορμό διοίκησης του Δήμου και να ξαναδιοικήσει τον Δήμο. Διαθέτει έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη από τη μία και ανθρώπους νέους με προσωπική πορεία και διάθεση για προσφορά από τη άλλη.

Το βασικό όμως είναι ότι η ομάδα μας είναι αντιπροσωπευτική της κοινωνίας σημειώνει ο Μιχάλης Τάσσου για την παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα” στην συνέντευξη που παραχώρησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ και προσθέτει ότι είναι πολύ σημαντική η μόρφωση, σημαντική η επιστημονική κατάρτιση όμως για να είναι κάποιος καλός στην άσκηση διοίκησης πρέπει πάνω από όλα να είναι «Άνθρωπος».

Kύριε Τάσσου, 4,5 χρόνια στην διοίκηση του δήμου Δράμας βρίσκεται η σημερινή Δημοτική Αρχή. Οι πολίτες αξιολογούν θετικά ή αρνητικά το έργο της τι μηνύματα παίρνετε λίγο πριν τις εκλογές;

Αυτό θα φανεί σε λίγες ημέρες από σήμερα, η φράση «Κυριακή κοντή γιορτή» ταιριάζει γάντι ως απάντηση στην ερώτησή σας. Αυτό που προσπάθησαν να περάσουν ανεπιτυχώς οι αντιπολιτεύσεις είναι ότι δεν έχει γίνει κάποιο μεγάλο έργο. Οι πολίτες όμως βλέπουν, ενημερώνονται και αντιλαμβάνονται. Οι πολλές υποψηφιότητες, η αδυσώπητη καθημερινότητα έχει οδηγήσει τον κόσμο να προσέλθει σκεπτόμενος στην εκλογική διαδικασία, έχοντας δει και αξιολογήσει προγράμματα, υποψηφιότητες και πολιτικές συμπεριφορές.

H αντιπολίτευση κατηγορεί την Δημοτική Αρχή για έλλειψη έργου επι πέντε χρόνια. Ποιά είναι η δική σας θέση επάνω σε αυτή την κριτική;

Ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι η άσκηση κριτικής. Οι ίδιοι που απαρνήθηκαν την ψήφο του δραμινού λαού έρχονται σήμερα εκ των υστέρων να εκπληρώσουν τα αντιπολιτευτικά τους καθήκοντα και να ζητήσουν να παίξουν το ρόλο του σωτήρα. Στην κριτική για έλλειψη έργου θα σας απαντήσω με μια απλή παράθεση: το εργοστάσιο μηχανικής διαλογής απορριμμάτων, το βοηθητικό γήπεδο της Δόξης, την κατασκευή του «φουσκωτού» με την απένταξή του και τις πρόσφατες βελτιωτικές ενέργειες στην ψύξη – θέρμανση, τις παιδικές χαρές, την αδειοδότηση των παιδικών σταθμών, τη δημιουργία 2 βρεφονηπιακών σταθμών, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη ζώνη 3, την εγκατάσταση λαμπτήρων led και την φωταγώγηση του περιφερειακού Δράμας, τη διάνοιξη δρόμων όπως στην περιοχή του Αρχαιολογικού μουσείου και των δικαστηρίων, την εκκίνηση της αστικής βιοκλιματικής ανάπλασης της 19ης Μαΐου. Αυτά είναι έργα που είναι μπροστά μας, είναι πράξη και είναι η απάντηση στην ερώτησή σας.

Πως βλέπετε την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές στον Δήμο της Δράμας με την εφαρμογή του Κλεισθένη;

Στην απόφαση μου να συμπορευτώ με τον Χριστόδουλο Μαμσάκο αυτό που έπαιξε βαρύνουσα σημασία ήταν η πεποίθησή μου ότι την επόμενη ημέρα ο Δήμος θα πρέπει να διοικηθεί και να διοικηθεί σωστά. Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες μια στείρα αντιπαράθεση με προσωπικούς υπαινιγμούς και χτυπήματα κάτω από τη μέση μεταξύ των επικεφαλής κάποιων παρατάξεων στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν την ψήφο των Δραμινών για να περάσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Επιβεβαιώνεται αυτό που εξαρχής είχα ισχυριστεί, ότι μόνο ο Χριστόδουλος Μαμσάκος έχει εκείνα τα προσωπικά χαρακτηριστικά που εγγυώνται την συνεργασία περισσοτέρων δυνάμεων την επόμενη ημέρα.

Ποιό θεωρείτε ότι είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα της παράταξης “Ενώνουμε τη Δράμα;”

Η παράταξη έχει την γνώση, την εμπειρία, την διάθεση να αποτελέσει τον κορμό διοίκησης του Δήμου και να ξαναδιοικήσει τον Δήμο. Διαθέτει έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη από τη μία και ανθρώπους νέους με προσωπική πορεία και διάθεση για προσφορά από τη άλλη. Το βασικό όμως είναι ότι η ομάδα μας είναι αντιπροσωπευτική της κοινωνίας. Μακριά από τη δική μας παράταξη ελιτίστικες νοοτροπίες και αφ’ υψηλού κριτικές των άλλων. Πολύ σημαντικό η μόρφωση, σημαντική η επιστημονική κατάρτιση όμως στα δικά μου μάτια για να είσαι καλός στην άσκηση διοίκησης πρέπει πάνω από όλα να είσαι «Άνθρωπος».

Ποιές είναι οι προτεραιότητές σας εφόσον εκλεγείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Δεν ξέρω εάν μπορώ να ιεραρχήσω τις προτεραιότητες που έχω θέσει, είναι τόσα πολλά αυτά που έχω στο μυαλό μου. Η ολοκλήρωση του έργου που έχει ήδη ξεκινήσει και του οράματος της δημοτικής αρχής για μια πόλη ανθρωποκεντρική, φιλόξενη και εξωστρεφή. Η εκπόνηση έργων πνοής και η καθημερινότητα. Η επαφή μου με περισσότερο κόσμο και με περισσότερες περιοχές της Δράμας με έφεραν μπροστά στα προβλήματα της καθημερινότητας. Φιλοδοξώ αν με τιμήσουν οι συμπολίτες μου να είμαι δίαυλος για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι και θέλω και μπορώ να διεκδικήσω την επίλυση των ζητημάτων. Γι΄αυτό ζητάω να είμαι μια από τις τρεις επιλογές σας.

Θέλετε κάτι να προσθέσετε;

Θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε την δυνατότητα να απευθυνθώ στους αναγνώστες σας και αν μου επιτρέπετε να ευχαριστήσω κάθε συμπολίτη μου που μου άνοιξε το σπίτι του σε αυτή την προεκλογική περίοδο, που άκουσε τις απόψεις μου, που μου έκανε κριτική. Και να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους ανθρώπους μου που στάθηκαν δίπλα μου στην επιλογή μου αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ