Μόνιμες θέσεις για το «Βοήθεια στο σπίτι» στον Δήμο Δοξάτου

Ζητά 10 μόνιμες θέσεις από το Υπ. Εσωτερικών για την υποστήριξη της δομής του

0
3201

Αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών, για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για τη στελέχωση των οργανικών μονάδων του Δήμου Δοξάτου στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αποφάσισε να καταθέσει ο Δήμος Δοξάτου.

Στο πλαίσιο του ίδιου αιτήματος ζητά την στελέχωση των υπηρεσιών του με 1 θέση Κοινωνικού Λειτουργού, 1 θέση ΤΕ Νοσηλευτή, 2 θέσεις ΔΕ Νοσοκόμων, 3 θέσεις ΔΕ Οικογενειακών Βοηθών, 2 θέσεις ΥΕ Καθαριστριών, 1 θέση ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών (η τελευταία θέση αφορά το επιπλέον ποσοστό του 7%, που θα καλυφθεί από κοινωνικά προστατευό-μενες ομάδες σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν.2643/1998).
Το “Βοήθεια στο σπίτι” του Δ. Δοξάτου είναι μια δομή κοινωνικής πρόνοιας που συστάθηκε στο Δήμο το 2003 και από τότε λειτουργεί ανελλιπώς.
Επισημαίνεται ότι ήδη με εγκύκλιο για την επερχόμενη προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθαρίστηκαν ήδη οι διαδικασίες πρόσληψης του νέου μόνιμου προσωπικού.
Το Υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε τους δήμους που εντάσσονται και είτε δεν έχουν κενές οργανικές θέσεις, είτε οι θέσεις δεν επαρκούν, να κινηθούν στην τροποποίηση των οργανισμών που θα προσλάβουν νέους υπαλλήλους ως εξής:
Να δημιουργήσουν κλάδους, κατηγορίες και ίδιο αριθμό θέσεων σε σχέση με τις θέσεις του προσωπικού ΙΔΟΧ που απασχολείται, τώρα, στο πλαίσιο του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων και των συμβασιούχων που προσλήφθηκαν μετά την ισχύ του ν.4483/2017. Με την ίδια απόφαση θα έπρεπε να συσταθούν επιπλέον οργανικές θέσεις – κατά ποσοστό 7% των θέσεων της προηγούμενης παραγράφου – κλάδων και κατηγοριών επιλογής του οικείου φορέα και οπωσδήποτε συναφείς με την παροχή υπηρεσιών του εν λόγω προγράμματος. Οι επιπλέον αυτές θέσεις θα καλυφθούν από κοινωνικά προστατευόμενες ομάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” στον Δήμο Δοξάτου αλλά και στο σύνολο των Δήμων που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια, (με το σκεπτικό ότι οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας έχουν ανάγκη περισσότερης φροντίδας, επικοινωνίας, παροχής ιατρικών υπηρεσιών), παρέχει σχεδιασμένη και ανελλιπή υποστήριξη στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας που χρειάζονται στήριξη και διαμένουν μόνοι τους. Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι η κοινωνική αξία του προγράμματος έχει ήδη αποδειχθεί στην πράξη σε όλα τα προηγούμενα χρόνια λειτουργίας του, δεδομένου ότι συν τοις άλλοις το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» υποστηρίζει ηλικιωμένους που δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα αλλά και πολίτες με προβλήματα κίνησης και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα στα μοναχικά άτομα ή τα άτομα που δεν απολαμβάνουν την στήριξη της οικογένειας τους. Όπως επίσης και άτομα που λόγω οικονομικών συνθηκών δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιες υπηρεσίες
Στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων οι ηλικιωμένοι συνεχίζουν να μένουν στο περιβάλλον τους και δεν αναγκάζονται να μπουν σε ιδρύματα με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ