Μόνο περηφάνεια για το μάθημα ζωής που δίνει η ελληνική αποστολή των Special Olympics

0
1276

Μόνο περήφανοι μπορούν να αισθάνονται όλοι οι Ελληνες από την ελληνική αποστολή των Special Olympics που επέστρεψαν στην Ελλάδα 01/04 έχοντας στις αποσκευές τους 64 μετάλλια. Η 92μελής αποστολή πήρε μέρος στους φετινούς Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν στον Αραβικό Κόσμο και ειδικότερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση κυριαρχούσαν για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλοι, αθλητές, γονείς και προπονητές θέλοντας να περάσουν το μήνυμα ελπίδας, αγώνα, αγάπης για τον αθλητισμό.
Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. Διονύσιος Κοδέλλας, που βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια των Αγώνων, δίπλα στους αθλητές και στα μέλη των οικογενειών τους ενθαρρύνοντας τις προσπάθειές των αθλητών, δήλωσε: «Με εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους, με θάρρος, επιμονή και πίστη για την νίκη οι αθλητές μας στάθηκαν με το απαράμιλλο και μαχητικό πνεύμα που τους χαρακτηρίζει απέναντι σε αθλητές από 190 χώρες απ’ όλο τον κόσμο και σήμερα γυρίζουν θριαμβευτές, φέροντας 27 χρυσά, 20 ασημένια και 17 χάλκινα μετάλλια από τα 14 αθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν.
Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αποδεικνύοντας το υψηλό αγωνιστικό τους επίπεδο. Τους αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια. Τα μετάλλια αυτά ανήκουν εξίσου και στους μοναδικούς, τους εξαίρετους προπονητές τους, οι οποίοι ακούραστα, με αγάπη και με επαγγελματισμό προετοίμασαν τους αθλητές σωματικά και ψυχολογικά και τους οδήγησαν στον θρίαμβο. Η ελληνική αποστολή των Special Olympics εκφράζει ένα ιδιαίτερα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς, που χάρη στη γενναιόδωρη βοήθειά τους, έμπρακτα συνέβαλαν να γίνει, για μια ακόμη φορά, το όνειρο πραγματικότητα.
Στην έντονα συγκινησιακά φορτισμένη Τελετή Λήξης των Αγώνων, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου στο Zayed Sport City Stadium, Αθλητές, Προπονητές, μέλη των οικογενειών και εθελοντές, αγκαλιασμένοι αποχαιρέτησαν το φιλόξενο Abu Dhabi και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην Σουηδία, επόμενη διοργανώτρια των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ