Μπύρος: Ο επόμενος ιδιοκτήτης πρέπει να καλύψει 500 χιλιάδες…

Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΟΞΑΣ

0
1772

Η αβεβαιότητα συνεχίζεται

Για τα πεπραγμένα στο διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς μίλησε στο ξεκίνημα της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Δόξας
O Βασίλης Γκαβαλιάς ανεφερε:
«Όσον αφορά το διοικητικό απολογισμό του ΓΣ για το έτος που ολοκληρώνεται. Ο ΓΣ Δόξα λειτούργησε με πάνω από 240 αθλητές στα τμήματα υποδομών ηλικίας 6-15 ετών, ενώ υπάρχει και αθλητής που έχει επιλεγεί στην Κ15 της Εθνικής. Ο ΓΣ Δόξα επικεντρώθηκε σε ορισμένα θέματα με κεντρικό άξονα το πως θα μπορέσουν να γίνει έργα στο γήπεδο. Το Νοέμβριο εμπιστευτήκαμε τον Περιφερειάρχη, και λάβαμε την υπόσχεση πως υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα αρκεί να γίνει προγραμματική σύμβαση. Πήγαμε και στον διευθυντή τεχνικών έργων με τον οποίο υπάρχει άριστη συνεργασία. Χρειάζονται μελέτες, προϋπολογισμοί, οικονομικές άδειες. Εκδώσαμε την οικονομική άδεια του στεγάστρου αλλά υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να γίνουν. Συνεχίζονται και οι επαφές μας με τον Δήμο και περιμένουμε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για να υπάρχει δεδικασμένο. Μένει η στεγανοποίηση των κερκίδων και η περίφραξη που απαιτείται από την επιτροπή της Περιφέρειας».
Το τουρνουά Δουμπέσσα στο οποίο πλέον έρχονται αθλητές από την Βόρεια Ελλάδα και την Βουλγαρία, έχει την στήριξη μας.
Η Δόξα δίνει μεγάλη προτεραιότητα στις ακαδημίες γι αυτό και έχει δύο συντονιστές. Υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά στη Δράμα.
Στον οικονομικό απολογισμό ο ΓΣ Δόξα Δράμας έχει υγεία οικονομική. Χρωστάμε ελάχιστα στην εφορία, δίνουμε 16.000 το χρόνο σε ρυθμίσεις των 100 δόσεων, έχουμε ολοκληρώσει την πληρωμή ενός προστίμου και μένουν ακόμα 20.000 ευρώ σε ρυθμίσεις 425 ευρώ ανά μήνα. Πληρώνουμε όλες υποχρεώσεις μας (Εφορία, ΕΝΦΙΑ). Όλα αυτά μαζί με τα τμήματα υποδομής φτάνουν τις 58.000 ευρώ. τα έσοδα μας είναι από τα μέλη, τις συνδρομές, από οικονομικές ενισχύσεις των μελών του ΔΣ και από των υπολοίπων μελών του συλλόγου. Όπως και την χορηγία που έχουμε από τον Δήμο. Τα έσοδα είναι περίπου ισοσκελισμένα με τα έξοδα (58.000 ευρώ). Ο προϋπολογισμός για το 2019 είναι στις 60.000 ευρώ».

Οι τοποθετήσεις Μπύρου
-Όταν ήρθε η ώρα να μιλήσει ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Δόξα Γιάννης Μπύρος, έδωσε το λόγο στον αντιπρόεδρο Ανδρέα Οταπασίδη ο οποίος διάβασε την τοποθέτηση Μπύρου στην οποία αναφέρονταν τα εξής:
«Είμαι εδώ με ψηλά το κεφάλι και καθαρή τη συνείδηση για να σας κοιτάξω στα μάτια έναν -έναν! Δεν κρύβομαι και δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου. Ίσως στο χώρο αυτό του ποδοσφαίρου, που οι περισσότεροι έχετε πιο πολλές εμπειρίες από εμένα να ξέρετε πολύ καλύτερα πως μεγαλομέτοχοι σε ιστορικές ομάδες έχουν εξαφανιστεί και αναζητούνται… ο καθένας για δικούς του λόγους. Ήρθα λοιπόν σε αυτό το κρίσιμο ραντεβού για να κάνουμε μαζί ένα τίμιο απολογισμό για το ποιος αγαπάει τελικά αυτή την ομάδα και ποιος όχι. Και ξεκινάω εμένα προσωπικά διότι πάντοτε ήμουν αυστηρός κριτής πρώτα με τον εαυτό μου και ύστερα με τους άλλους. Με αυτή την αυστηρή κριτική έφτασα επαγγελματικά εδώ που έφτασα.
Ξεκινώντας θα πω πως είμαι περήφανος που στα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά της Δόξας δεν χρωστάμε πουθενά ούτε ένα ευρώ. Αν δείτε γύρω σας και διαβάσετε τι γίνεται στο χώρο αυτό θα καταλάβετε και οι πιο δύσπιστοι την αξία του να είμαστε όλοι πεντακάθαροι και τίμιοι απέναντι σε αυτό που αγαπάμε και κάνουμε με πάθος. Κι εγώ υπερασπίστηκα με πάθος αυτή την όμορφη πόλη και την ομάδα μας, τη Δόξα Δράμας. Ποιος έχει όμως το κουράγιο να τολμήσει να μου πει πως δεν αγάπησα, δεν πόνεσα δεν στήριξα την προσπάθεια τριών ετών.
Μέσα από το ταμείο της οικογένειάς μου βγήκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ πάνω από 3 εκ. ευρώ.
Πως μετριέται λοιπόν η αγάπη για μία ομάδα; Με τα λόγια ή τις πράξεις; Αναρωτιέμαι, ένας σοβαρός άνθρωπος θα έλεγε πως αυτό δεν είναι μόνο μια απλή αγάπη, αλλά παθολογικός έρωτας που σε οδηγεί στην καταστροφή. Πάλεψα, προσπάθησα, άκουσα, εκτίμησα και ζύγισα καταστάσεις και έκανα επιλογές που σαφώς εκ του αποτελέσματος δεν μπορούν όλες να κριθούν επιτυχημένες, αλλά κάθε απόφασή μου είχε ως γνώμονα το καλό της ομάδος και τα συμφέροντά της. Βρείτε μου εδώ μέσα κάποιον που να μην έχει κάνει λάθη.
Ωστόσο, τόσο επιπόλαια και με πολύ θράσος κάποιοι από εσάς βγήκατε και με κατηγορήσατε ευθέως και πολύ σκληρά μάλιστα.
Φεύγω γιατί δεν ανέχομαι τον καθένα να με βρίζει πίσω από την πλάτη μου και να με κατασυκοφαντεί.
Φεύγω για να προστατέψω την οικογένειά μου, το κύρος μου και πάνω απ’ όλα τη δουλειά μου.
Δεν κρατάω κακία από κανέναν και δεν είμαι ρεβανσιστής στη ζωή μου. Το ίδιο συμβουλεύω να κάνετε κι εσείς και αναφέρομαι κυρίως σε νεαρούς φίλους της ομάδας και οπαδούς.
Στην ουσία της σημερινής μου παρουσίας θέλω να σας πω πως αυτή η κριτική, την οποία θεωρώ κακόπιστη και πολλές φορές αισχρή με απομάκρυνε από αυτό το πάθος για την ομάδα. Πήρα την απόφασή μου κι αυτή δεν αλλάζει διότι είμαι ευθύς και ντόμπρος άνθρωπος.
Τις αποφάσεις μου τις στηρίζω μέχρι το τέλος…».
–Πέρα όμως από τα όσα διαβάστηκαν, ο Γιάννης Μπύρος απαντώντας σε ερωτήματα που του τέθηκαν είπε μεταξύ άλλων:
«Όλοι κολλούν στην εγγύηση που σημαίνει ότι δεν έχουν τα χρήματα. Αν τρέξουν αυτοί οι άνθρωποι την ομάδα σε 8 μήνες θα την διαλύσουν. Δε βάζουν ούτε τα μισά χρήματα. Έτσι όλοι μπορείτε να πάρετε την ομάδα και όπως είναι φυσικό να τη χρεώσετε. Μπορούμε να την δώσουμε άμεσα αν θέλετε να πάμε πάλι σε εκκαθαρίσεις. Το λιγότερο που ζητάω είναι 500.000 ευρώ άμεσα και να μπουν σίγουρα τα χρήματα. Αλλιώς θέλω εγγυήσεις 800.000 ή 1 εκατ. ευρώ για καλή λειτουργία της ομάδας και να μη μπλέξουμε σε περιπέτειες. Το πρόβλημα είναι καθαρά οικονομικό. Δίνω το 100% των μετοχών στον άνθρωπο που θα βάλει τα χρήματα»
«Εγώ στις δουλειές μου θέλω να έχω τα λεφτά στην τσέπη μου. Το καλοκαίρι δεν είχε τα λεφτά. Η δουλειά μου δεν πήγαινε καλά, δεν ήξερα πόσα λεφτά να βάλω και αν θα βγάλω τη χρονιά. Χρειάζονται πολλά χρήματα και για πρώτη φορά πληρώσαμε ένα μήνα αργότερα και αυτό θα συμβαίνει από εδώ και πέρα. Απέδειξα ότι όταν έχω τα χρήματα, όταν τα έχω τα βάζω. Δε μπορώ να βάλω σε κίνδυνο τους εργαζόμενους μου. Έχουμε 70% πτώση, δανειζόμαστε από την τράπεζα για να αντέξουμε στις δουλειές μας και να κρατήσουμε τη Δόξα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχω στο μυαλό αλλά δε μπορώ ακόμα να τους δώσω βάση».
«Μέχρι προχτές το βράδυ μιλούσα με ενδιαφερόμενο αλλά δε βάζει ούτε 100.000 ευρώ για ξεκινήσει η ομάδα και να εξοφληθούν τα περσινά. Είμαστε εδώ για το αύριο της ομάδας. Εγώ όμως θέλετε να δίνω λύσεις και εσείς να ασκείτε την κριτική. Θέλουμε μια ομάδα να την καμαρώνουμε, να είναι ψηλά χωρίς όμως να την πληρώνουμε».
«Δεν στηρίζετε ποτέ τον πρόεδρο. Η οικονομική συνεισφορά σας είναι πολύ μικρή. Η Δόξα είναι στην καρδιά μας αλλά δεν πρόκειται να καταστραφούμε. Αν η δουλειά μου δεν πάει καλά, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει Δόξα Δράμας. Προσπαθώ να φέρω ανθρώπους που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να πάρουν τις μετοχές. Για να μη χαλάσω το κύρος μου πρέπει να βρεθούν 500.000 ευρώ, οτιδήποτε άλλο θα με βγάλει σε αδιέξοδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ