Να τελειώνουμε με το πολιτικό bullying

1
2915

Περισσότερο ίσως από ποτέ είναι αναγκαίο να καταδικάσει η κοινή γνώμη αλλά και τα πολιτικά κόμματα πρακτικές που επιχειρούν να εκφοβίσουν πολιτικούς ή πολίτες για αυτά που πιστεύουν ή πρεσβεύουν. Αυτό βέβαια ισχύει για όσους πιστεύουν στην δημοκρατία η οποία επιβάλλει ανοχή στην διαφορετική άποψη όσο και αν αυτή μας ενοχλεί ή διαφωνούμε.

Η ανάγκη καταδίκης περιστατικών πολιτικού εκφοβισμού είναι περισσότερο αναγκαία σήμερα όχι μόνο γιατί ο λαός μας είναι ήδη πληγωμένος από την οικονομική συγκυρία αλλά και γιατί δεν πρέπει να διχάζει και να οδηγηθεί στα άκρα με εμφύλιους σπαραγμούς που δυστυχώς αυτές οι πράξεις εκεί οδηγούν.
Οι πάντες λοιπόν πρέπει να καταδικάσουν αυτές τις “περίεργες” αφισοκολλήσεις που θυμίζουν σκοτεινές εποχές και επιχειρούν να στοχοποιήσουν βουλευτές στην Βόρεια Ελλάδα για τις επιλογές τους στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.
Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι με την ίδια απο-φασιστικότητα θα πρέπει να καταδικαστεί και η διγλωσσία. Το γεγονός δηλαδή ότι ορισμένοι, οι οποίοι σήμερα πέφτουν θύματα αυτών των πρακτικών ανήκουν σε χώρους που παλαιότερα στοχοποιούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Θυμίζουμε το δημοψήφισμα του 2015, με το ερώτημα αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας με την Ευρωπαική Ένωση, κατά το οποίο όσοι υπερασπιζόταν την επιλογή της συμφωνίας με την Ευρώπη στηλιτεύτηκαν και ενοχοποιήθηκαν.
Αλλά προσπάθεια στοχοποίησης, δεν ήταν και η κίνηση του Παύλου Πολάκη ο οποίος «έδωσε» τον καθηγητή Συνολάκη, δείχνοντας την διεύθυνση του σπιτιού του; Tην διεύθυνση δηλαδή του ανθρώπου που κατέθεσε την μελέτη για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να μην έχει συμβεί η καταστροφή στο Μάτι της Αττικής, η οποία θυμίζουμε ότι οδήγησε τελικά σε εθνικό πένθος την χώρα.
Αυτές λοιπόν οι πολιτικές πρακτικές που θυμίζουν μαύρες σελίδες της ιστορίας στην χώρα μας πρέπει να εκλείψουν και να καταδικαστούν από όλες τις πλευρές. Ακόμη και απο αυτούς που υπήρξαν θύματα αλλά και θύτες σε αυτές τις περιπτώσεις.
Πραγματικά πιστεύουν ορισμένοι ότι με τρόπους όπως αυτός των αφισοκολλήσεων, που στοχοποιούν πρόσωπα, θα αλλάξουν την άποψη βουλευτών και θα τους ωθήσουν προς την καταψήφιση της Συμφωνίας; Eίναι αυτές πρακτικές που αρμόζουν στην δημοκρατία; Mήπως τελικά λειτουργούν αντίστροφα και σε βάρος όλων των υπολοίπων που λένε όχι στην συμφωνία των Πρεσπών;

Ανάλογη περίπτωση και στην Δράμα
Μία ανάλογη περίπτωση ήταν και η αφισοκόλληση που έγινε το βράδυ της Τρίτης 15 Ιανουαρίου στην Δράμα, κατά την οποία κάποιοι τοποθέτησαν στο κέντρο της πόλης αφίσες με φωτογραφία του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και με την ερώτηση «… εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;;;»
Ο βουλευτής πάντως σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό την επόμενη ημέρα ανέφερε ότι:
«Από χτες στελέχη της ΝΔ κολλάνε αυτές τις αφίσες στην πόλη μου. Οι Γκοτζαμάνηδες της Δράμας βγήκανε από τα λαγούμια. Πιστεύουν ότι θα με τρομάξουν και μένα και τους συντρόφους και τις συντρόφισσες μου βουλευτές και βουλεύτριες. Είναι βαθειά νυχτωμένοι οι φασίστες νεοδημοκράτες».
«Έχω μόνο δύο παρατηρήσεις, α) περιμένω κάποιο σχολιασμό από τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου γι’ αυτή τη πρακτική β) έχω και καλύτερες φωτογραφίες για την επόμενη αφίσα.»
«Και η απάντηση στην ερώτηση των Γκοτζαμάνηδων είναι ΝΑΙ θα την ψηφίσω την συμφωνία.»
Πάντως, γύρω στις 6.30 χθες το απόγευμα, ο βουλευτής στον προσωπικό του λογαριασμό στα Social Media ανέφερε ότι έγιναν δύο συλλήψεις για τις αφισοκολλήσεις οι οποίοι παραδέχτηκαν τις πράξεις τους.

Από την πλευρά της η ΝΕ Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο γεγονός αναφέρει ότι:
«Κανένας βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν εκφοβίζεται
Με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και στη συνέχεια την υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίσθηκαν αφίσες με πρόσωπα των βουλευτών στη Μακεδονία, μεταξύ των οποίων και στη Δράμα με το πρόσωπο του βουλευτή σ. Χρήστου Καραγιαννίδη, στον οποίο απευθύνεται το ερώτημα «εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;;;;».                                                                                        Στους ανώνυμους (;;;) διακινητές του ερωτήματος αλλά και σε όσους επιτίθενται κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε ότι Οι φασιστικού τύπου ενέργειες στοχοποίησης με αφίσες, με κακόβουλες προτροπές μέσω των κοινωνικών δικτύων ακόμη και με απευθείας απειλές μέσω τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, δεν μας τρομάζουν ούτε θα μας εμποδίσουν να στηρίξουμε την πατριωτική και εθνικά ωφέλιμη συμφωνία των Πρεσπών.
Καλούμε τη ΝΔ και τους εκπροσώπους της στο Νομό μας να μας πουν αν στελέχη της σχετίζονται με τέτοιες ενέργειες κι αν ναι, αν τους καταδικάζει. Ακόμη και αυτή την ύστατη στιγμή, οφείλουν να αντιληφθούν τις τεράστιες ευθύνες τους και να πάρουν αποστάσεις από αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. Καλούμε επίσης και όλα του Κόμματα του Δημοκρατικού Τόξου να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας σύντροφο Χρήστο Καραγιαννίδη και σε όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες να απομονώσουν τέτοιου είδους ενέργειες.
Να γνωρίζουν καλά ότι κανένα στέλεχος ή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κανένας βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν εκφοβίζεται από τέτοιες μεθόδους του υποκόσμου.’’
Παράλληλα το μέλος της NE του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος μιλώντας χθες στα ΧΡΟΝΙΚΑ επεσήμανε «Eδω υπάρχουν δυο θέματα. Εάν δηλαδή αυτή η μεθοδολογία συνάδει με μία ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία. Σε αυτό πρέπει να είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι όλοι. Η κοινωνία, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά. Οι βουλευτές με βάση το σύνταγμα ψηφίζουν ελεύθερα και κατά συνείδηση και αυτού του τύπου οι μεθοδεύσεις, οι πιέσεις και οι απειλές δεν νομίζω ότι έχουν θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία. Το δεύτερο θέμα είναι εάν η τοπική Νέα Δημοκρατία παίρνει αποστάσεις απο αυτά τα φαινόμενα και τα καταδικάζει. Ευχής έργου θα ήταν μία ρητή καταδίκη απο πλευράς ΝΔ αυτών των απαράδεκτων μεθόδων για δημοκρατικό καθεστώς».

Τι λέει όμως και η πλευρά της τοπικής ΝΔ;
Σύμφωνα με όσα είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δράμας, κ. Μιχάλης Αμανατίδης «Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τις αφίσες. Θα καταθέσουμε μήνυση η ΔΗΜΤΟ και η ΝΟΔΕ κατά του κ. Καραγιαννίδη, για όσα ανέφερε στο διαδίκτυο κατά της ΝΔ περί Γκοτζαμάνηδων, περί κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου, λες και η ΝΔ δεν ανήκει στο δημοκρατικό τόξο. Καταδικάζουμε πρακτικές όπως αυτή της αφισοκόλλησης. Η ΝΔ δεν έχει αυτήν την φιλοσοφία. Θυμίζουμε όμως στον κ. Καραγιαννίδη ότι το 2011 όταν είμαστε ως χώρα εκτός μνημονίων, είχαμε τον Ιούλιο την γιορτή της απελευθέρωσης της Δράμας. Οι επίσημοι κατέθεταν στεφάνια και ο κ. Καραγιαννίδης και άλλοι έβριζαν, αυτούς που κατέθεταν στεφάνια για την απελευθέρωση της Δράμας αυτό δεν είναι επίσης στοχοποίηση και απαράδεκτη συμπεριφορά;»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δράμας κ. Ανδρούτσος μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ τόνισε ότι «Η ΝΔ δεν έχει σχέση με αυτήν την αφισοκόλληση. Εμείς δεν υιοθετούμε τέτοιες πρακτικές. Ούτε χρησιμοποιούμε τέτοιες μεθόδους. Αυτοί χρησιμοποιούσαν τους αγανακτισμένους πολίτες και τους έβγαζαν στον δρόμο. Ο κ. Καραγιαννίδης δεν δέχεται καμία κριτική. Ήθελε να κάνει και μήνυση εναντίον στελέχους του κόμματος μας επειδή του έκανε κριτική μέσω Facebook. Είμαστε στο 2019 και όχι 30 χρόνια πίσω. Θα πρέπει να ξέρει ο κ. Καραγιαννίδης, ότι η ΝΔ δεν έχει σχέση με τέτοιου είδους πρακτικές. Τώρα εάν κάποιος πήγε και έβαλε αφίσες με δική του πρωτοβουλία αυτό δεν αφορά εμάς. Δεν είναι σε θέση ούτε η ΝΔ ούτε και κανένα κόμμα να ελέγξει άτομα που πιθανόν είναι ψηφοφόροι τους. Ο κ. Καραγιαννίδης θα πρέπει να κατονομάσει σε ποιούς αναφέρεται με ονοματεπώνυμο. Όταν κάποιος έχει στοιχεία, θα πρέπει να κατονομάζει (και όχι να μιλάει αορίστως για Γκοτζαμάνηδες) ποιούς εννοεί. Οι φράσεις που χρησιμοποιεί ο κ. Καραγιαννίδης είναι προσβλητικές για την ΝΔ. Θα πρέπει ή να τις πάρει πίσω ή να μας αναφέρει για ποιούς μιλάει. Η ΝΔ καταδικάζει ενέργειες όπως αυτή της συγκεκριμένης αφισοκόλλησης. Η ΝΔ καταγγέλλει όποια ενέργεια είναι υβριστική προς τους αντιπάλους της…».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κρίμα Καραγιαννίδη που είσαι και ΠΟΝΤΙΟΣ… ΚΡΙΜΑ ΣΤΗ ΡΑΤΣΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙΣ. Οι Πόντιοι βγάζουν πατριώτες και ήρωες .. ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΌΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΡΑΙΒΑΝΝΟΦΣΚΙ .Κρίμα γιατί έπρεπε πρώτα να είσαι ΈΛΛΗΝΑΣ και μετα αριστερός δεξιός κλπ Ενώ εσύ είσαι μόνο ενα κομμουνιστικό ρετάλι – απομεινάρι εθνοπροδοτών .Κρίμα και σέκείνους που σε ψήφισαν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ