Νέα κρούσματα σε σχολεία της Δράμας το διήμερο 3 και 4 Νοεμβρίου

0
6870

Αισθητή και στα σχολεία η εξάπλωση της πανδημίας

Νέα κρούσματα covid καταγράφηκαν σε σχολικές μονάδες της Δράμας το διήμερο 3 και 4 Νοεμβρίου. Παρότι η προσπάθεια των εκπαιδευτικών να υπάρχει τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι συνεχής και οι μαθητές εναρμονίζονται, δυστυχώς η εμφάνιση νέων κρουσμάτων συνεχίζεται και στις σχολικές μονάδες της Δράμας, με αποτέλεσμα κάποιες να διακόπτουν τη λειτουργία τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ενώ άλλες αναστέλλουν τη λειτουργία τμήματος ή τμημάτων τους.
Όπως έγινε γνωστό χθες στα «Χ» από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και συγκεκριμένα από την προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Αν. Πασχαλίδου, στη λίστα των σχολείων στα οποία εμφανίστηκαν κρούσματα προστέθηκαν και νέα. Αναλυτικά, την Τετάρτη καταγράφηκαν κρούσματα σε τμήματα των εξής σχολείων: 3ο Γενικό Λύκειο Δράμας, 1o Γενικό Λύκειο Δράμας, 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας, ΕΠΑΛ Προσοτσάνης, ενώ προστέθηκαν κρούσματα στο Γενικό Λύκειο Προσοτσάνης (πέρα από αυτά που αναφέρθηκαν τις προηγούμενες ημέρες). Την Τρίτη βγήκε απόφαση αναστολής λειτουργίας τμημάτων στο ΕΠΑΛ Δοξάτου, στο ΓΕΛ Προσοτσάνης, στο ΓΕΛ Δοξάτου, στο 1ο ΕΠΑΛ Δράμας και στο 4ο Γυμνάσιο.
Σε ό,τι αφορά τα σχολεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τρίτη είχαν καταγραφεί κρούσματα στο Δημοτικό Σχολείο Ξηροποτάμου και το 1ο Νηπιαγωγείο Ξηροποτάμου, τα οποία ανέστειλαν προσωρινά τη λειτουργία τους, όπως και στο 17ο Νηπιαγωγείο της Δράμας.
Τις προηγούμενες ημέρες είχε αποφασιστεί η αναστολή λειτουργίας του τμήματος Ε1 του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου λόγω κρούσματος του νέου κορωνοϊού από 30 Οκτωβρίου έως και 12 Νοεμβρίου και η αναστολή λειτουργίας της Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ξηροποτάμου για τον ίδιο λόγο από 1 έως και 14 Νοεμβρίου. Παράλληλα, καταγράφηκε κρούσμα covid σε τμήμα του Γενικού Λυκείου Προσοτσάνης, ενώ έγινε γνωστό ότι υπήρξε κρούσμα covid και σε τμήμα του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας όπως επίσης και στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δράμας, στο οποίο έκλεισαν τρία τμήματα.
Την Παρασκευή προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις για αναστολή λειτουργίας σε τμήματα αρκετών εκπαιδευτικών δομών της Δράμας στα οποία καταγράφηκαν κρούσματα covid-19 και συγκεκριμένα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας (η λειτουργία τμήματος του σχολείου ανεστάλη μέχρι 13 Νοεμβρίου), στο Δημόσιο ΙΕΚ Δράμας (σε τμήμα της εκπαιδευτικής δομής ανεστάλη η λειτουργία μέχρι 11 Νοεμβρίου) και στο 15ο Δημοτικό Σχολείο (ανεστάλη η λειτουργία σε τμήμα του σχολείου μέχρι 11 Νοεμβρίου). Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας είχε γνωστοποιηθεί επίσης ότι στο 6ο Δημοτικό Σχολείο ανεστάλη η λειτουργία σε τμήμα του σχολείου μέχρι 11 Νοεμβρίου και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο ανεστάλη η λειτουργία σε τμήμα του σχολείου μέχρι 11 Νοεμβρίου. Επίσης στο 4ο ΓΕΛ Δράμας ανεστάλη η λειτουργία του σχολείου στο σύνολό του μέχρι τις 9 Νοεμβρίου, ενώ στο 3ο Γυμνάσιο Δράμας ανεστάλη η λειτουργία τμήματος του σχολείου μέχρι 8 Νοεμβρίου. Στο 5ο Γυμνάσιο Δράμας ανεστάλη η λειτουργία τμήματος του σχολείου μέχρι τις 8 Νοεμβρίου και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Δράμας που τέθηκε σε αναστολή έως σήμερα 5 Νοεμβρίου όπως και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ