Νέα οδικά έργα 2,6 εκατ. ευρώ υπογράφηκαν για την Π.Ε. Δράμας

1
1160

– Bελτίωση της επαρχιακής οδού Δράμα – Σιδηρόνερο και αποκατάσταση της στατικότητας της γέφυρας του ποταμού Νέστου
– Γ. Παπαεμμανουήλ στα «Χ»: «Σύντομα η υπογραφή και για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου της Σόφτεξ»


 

Τις συμβάσεις για δύο έργα που θα συμβάλουν στην ασφάλεια του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στην πόλη της Δράμας με τους νόμιμους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών. Η πρώτη σύμβαση αφορά το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας της επαρχιακής οδού Δράμα – Σιδηρόνερο.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προβλέπει εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος, τοποθέτηση καινούργιων στηθαίων ασφαλείας και νέα οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση σε τμήματα του δρόμου που έχουν υποστεί φθορές. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «Ι. ΤΑΪΡΗΣ ΑΒΕΤΕ».
Η δεύτερη σύμβαση αφορά στο έργο αποκατάστασης της στατικότητας της γέφυρας του ποταμού Νέστου στην Εθνική Οδό 14 Δράμα – Παρανέστι. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προβλέπει παρεμβάσεις πάνω στην υπάρχουσα γέφυρα για την αποκατάσταση της στατικότητάς της μέχρι να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα του ποταμού Νέστου.
Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «AS BUILD ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Στην υπογραφή των συμβάσεων παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας κ. Γιώργος Ζιμπίδης και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας.
Μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας για τα δυο οδικά έργα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, είπε πως έχουν τεράστια σημασία, και εξήγησε ότι: “Το οδικό δίκτυο προς Σιδηρόνερο και Σκαλωτή είναι σημαντικό. Το έργο εκσυγχρονίζει το οδικό μας δίκτυο στην περιοχή, αφού υπάρχουν σε αυτό κομμάτια δρόμου που είναι εικοσαετίας. Στο έργο που ήταν προτεραιότητας για τον ορεινό όγκο, προβλέπονται διαγραμμίσεις, προστατευτικά στηθαία και ασφαλτόστρωση. Ο ανάδοχος ξεκινά άμεσα το έργο και παρότι δεν μπορεί να γίνει τώρα η ασφαλτόστρωση, θα γίνει αρχικά ο κόμβος στην περιοχή του Πανοράματος με φωτισμό, όπως και τα έργα που αφορούν τα προστατευτικά στηθαία και τη σηματοδότηση. Η ασφαλτόστρωση θα γίνει τον Μάρτιο με την βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Σε ότι αφορά δε το έργο αποκατάστασης της στατικότητας της γέφυρας του ποταμού Νέστου, είναι επίσης σημαντικό και αποτελεί την δεύτερη παρέμβαση μετά το έργο στη γέφυρα της Μαρμαριάς. Το έργο έχει αναλάβει μια αξιόπιστη εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη, η οποία θα προχωρήσει κανονικά, ενώ σύντομα θα υπογραφεί και η σύμβαση για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου της Σόφτεξ. Για το έργο εγκρίθηκε το δεύτερο πρακτικό του διαγωνισμού και μένει να υπογραφεί το συμφωνητικό για να ξεκινήσει” τόνισε ο Αντιπεριφεριάρχης Δράμας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!