Νέα σχήματα για τον Δήμο Δράμας

0
2932

Ανακατατάξεις σε ό,τι αφορά το προεκλογικό σκηνικό για τις εκλογές στον Δήμο Δράμας είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες των ΧΡΟΝΙΚΩΝ. Την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αποκλείεται να γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις που αφορούν την συμπόρευση Δημοτικών Παρατάξεων.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για συμπόρευση της νέας Παράταξης που δημιουργείται από τον κ. Ανέστη Τερζή, με την παράταξη «Ενεργοί Πολίτες» στην οποία είναι επικεφαλής ο κ. Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης. Οι δύο παρατάξεις σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα προχωρήσουν σε επίσημες ανακοινώσεις σε συνέντευξη τύπου που σχεδιάζεται να παραχωρηθεί πολύ πιθανόν στις 14 Ιανουαρίου ενώ θα προχωρήσουν και σε ανακοινώσεις υποψηφίων μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα. Πιθανότατα δε υποψήφιος Δήμαρχος να είναι ο κ. Ανέστης Τερζής.
Στο πλαίσιο των διεργασιών που γίνονται στο παρασκήνιο πάντως ακούστηκε και η συμμετοχή στο συγκεκριμένο σχήμα της παράταξης “Δράμα Πρωταγωνίστρια” με επικεφαλής τον Λευτέρη Καλλινικίδη. Για την ώρα τουλάχιστον συμμετοχή στην εν λόγω συμπόρευση δεν υφίσταται παρόλα αυτά έχουν γίνει επαφές και με την παράταξη του κ. Καλλινικίδη ο οποίος συνομίλησε με τον κ. Ηρακλή Χατζηθεοδωρίδη, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία μεταξύ αρχικά των δυο. Τα εμπόδια που υπήρξαν με την συμπόρευση της παράταξης “Δράμα Πρωταγωνίστρια” του κ. Καλλινικίδη, στο σχήμα των άλλων δυο παρατάξεων εντοπίζονται κυρίως στο θέμα του επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου όπως αναφέρουν οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές.
Εντωμεταξύ συνεχίζονται και οι εντάξεις νέων υποψηφίων στα ψηφοδέλτια των συνδυασμών που είναι ήδη γνωστοί.
Η παράταξη “Project Δράμα 2020” με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Αλέξανδρο Τσιαμπούση, πέραν των υποψηφίων που έχει ήδη ανακοινώσει θα κάνει γνωστούς τις επόμενες ημέρες ώς νέους υποψηφίους τον κ. Γιάννη Τσιπλάκη, πρώην ποδοσφαιριστή και συνταξιούχο Πυροσβέστη και πολύ πιθανόν τον κ. Νίκο Ηλιάδη, που ανεξαρτητοποιήθηκε απο την Δημοτική Αρχή πρόσφατα. Για τον κ. Ηλιάδη πάντως η παράταξη Project Δράμα 2020 μας ανέφερε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις σύντομα χωρίς να επιβεβαιώσει την πληροφορία.
Επίσης η ίδια παράταξη ανακοίνωσε ως υποψήφιο τον κ. Γιώργο Μουχτάρη απόφοιτο ΑΤΕΙ Λογιστικής από τον Ξηροπόταμο για το κεντρικό ψηφοδέλτιο.
Η παράταξη Πόλη+Ζωή με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κυριάκο Χαρακίδη έχει ήδη ανακοινώσει μία σειρά από υποψηφίους για το ψηφοδέλτιό της, με τελευταίους χρονολογικά τον κ. Τάσο Μωυσιάδη, Εκπαιδευτικό-Λυκειάρχη, Αθλητή – Προπονητή Στίβου και την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 5ου Γυμνασίου (πρώην Στρ. Ανδρικάκη), αλλά και την έμπορο κ. Γεωργία Μάτσα – Δανδανά, την Δήμητρα Παντελιδάκη ελεύθερο επαγγελματία στο Προάστειο Δράμας όπως και την κ. Γιώτα Συμεωνίδου-Λενικάκη, Πολιτικό Μηχανικό, μια από τους επτά της ευρύτερης ομάδας μηχανικών που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της ίδιας παράταξης.
Παράλληλα την περασμένη Τετάρτη ο Δήμαρχος Δράμας και εκ νέου υποψήφιος και επικεφαλής της παράταξης “Ενώνουμε τη Δράμα” κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανακοίνωσε πέραν των άλλων που έχουν ήδη παρουσιαστεί, τον κ. Χρήστο Κυριακίδη πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μικροχωριού από το 2014 έως και σήμερα. Τον κ. Ανέστη Κουνδουρά ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Χωριστής από το 2010 έως το 2014. Τον κ. Δημήτρη Μανώλα ιδρυτή και πρόεδρο για πολλά χρόνια του Ομίλου Φίλων Αυτοκίνησης Δράμας μεταξύ άλλων. Επίσης τον κ. Ανέστη Δερματίδη πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας από το 2014 έως και σήμερα.
Οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις με υποψηφίους από την πλευρά των παρατάξεων συνεχίζονται πάντως και όπως όλα δείχνουν τα δεδομένα της προεκλογικής περιόδου σε ότι αφορά τον Δήμο Δράμας προμηνύουν και νέες εξελίξεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ