Νέα Σιδηροδρομική Εγνατία: Προσβλέπει στους θεσμούς ο Δήμος Δράμας

0
1818

– Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά η Δράμα να είναι εντός της νέας σιδηροδρομικής χάραξης
– Προσανατολίζεται στην αξιοποίηση της έλευσης της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού

Μέσω διαπαραταξιακής επιτροπής που επρόκειτο να συνεδριάσει χθες Τρίτη στις 6 το απόγευμα, θα αποφασίσει ο Δήμος Δράμας τη συνδιαμόρφωση του ψηφίσματος που επιδιώκει να επιδώσει τόσο στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη όσο και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την ανάγκη διέλευσης της Σιδηροδρομικής Εγνατίας από τη Δράμα. Η σύσταση της διαπαραταξιακής επιτροπής για το ίδιο θέμα ψηφίστηκε από τέσσερις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πλην των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Προοπτική για τη Δράμα».
Το συγκεκριμένο ψήφισμα που θα μιλά για την αναγκαιότητα διέλευσης της νέας Σιδηροδορμικής Εγνατίας από τη Δράμα θα επιδοθεί στον Πρωθυπουργό κατά την έλευσή του στη Δράμα την ημέρα των Ελευθερίων, δηλαδή αύριο Πέμπτη. Αν τελικώς ο κ. Μητσοτάκης δεν επισκεφτεί τη Δράμα, το ψήφισμα θα του αποσταλεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας. Παράλληλα, το συλλογικό όργανο αποφάσισε το ίδιο ψήφισμα να επιδοθεί και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την παρουσία της στην πόλη την ίδια ημέρα.
Είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας και στο θέμα για την επίδοση ψηφίσματος σχετικά με τη Σιδηροδρομική Εγνατία, η δημοτική παράταξη «Project» κατέθεσε αρχικά έτοιμο ψήφισμα με σκοπό αυτό να επιδοθεί στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Παράλληλα, προηγήθηκε πρωτοβουλία για τη συζήτηση του θέματος σχετικά με την κατάρτιση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο από τη δημοτική παράταξη «Πόλη +Ζωή».
Ειδικότερα, σχετικά με το θέμα της επίδοσης ψηφίσματος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, μιλώντας στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, είπε: «Η διεκδίκηση είναι κοινή από όλους μας» και πρόσθεσε: «Η διεκδίκηση είναι ότι, σε κάθε περίπτωση και σε κάθε σχεδιασμό, η Δράμα πρέπει να είναι μέσα στη Σιδηροδρομική Εγνατία. Βλέπω, όμως, ότι από τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων υπάρχει ένα χάσμα απόψεων στην αντιμετώπιση του θέματος. Θεσμικά το θέμα είναι της απολύτου ευθύνης του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, άρα πιστεύω ότι το ψήφισμα στο οποίο θα καταλήξουμε πρέπει να είναι προς τον θεσμικό παράγοντα που εκπροσωπεί την κυβέρνηση, δηλαδή τον Πρωθυπουργό. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι παρούσα και θα γίνουν συναντήσεις μαζί της. Δεσμεύομαι προσωπικά να καταστήσουμε σαφή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη θέληση και τη βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύνδεση της Δράμας με τη Σιδηροδρομική Εγνατία».
Σημειώνεται πως, σε ό,τι αφορά την προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας, με την οποία ανατέθηκε στον Δήμαρχο Δράμας να προσκαλέσει τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή στην πόλη για το ίδιο θέμα, όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν υλοποιήθηκε ακόμα, καθώς, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δράμας, υπάρχουν κάποιοι δήμαρχοι του νομού που εκφράζουν προβληματισμούς σχετικά με τη διαδικασία. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμσάκος: «Όπως εμείς πήραμε μία απόφαση, πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και από τα δημοτικά συμβούλια των υπολοίπων δήμων. Ορισμένοι διαφωνούν με τη διαδικασία, λέγοντας ότι ένα τέτοιο θέμα έπρεπε να τεθεί είτε από την Περιφέρεια είτε από τους βουλευτές. Είμαστε στη διαδικασία υπογραφής από αυτούς τους φορείς και των αποφάσεων των υπολοίπων δημοτικών συμβουλίων, για να προχωρήσουμε και να απευθύνουμε το ψήφισμα στον αντίστοιχο Υπουργό (Υπουργό Υποδομών)».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ