Νέες καθυστερήσεις στις αθλητικές υποδομές

0
1740

– «Πάγωσε» ξαφνικά το έργο αντικατάστασης του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο, ενώ η καθαίρεση των κερκίδων στο παλιό κολυμβητήριο δεν έχει ακόμα αρχίσει
– Μιλούν στα «Χ» οι δημοτικοί σύμβουλοι: Αλέξανδρος Τσιαμπούσης και Γιάννης Μυστακίδης

Νέες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου που αφορά την αντικατάσταση του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο «Αλέκος Φρούσιος» δημιουργούνται εξαιτίας της παύσης των έργων, εδώ και αρκετές ημέρες.
Η ολοκλήρωση της υλοποίησης του έργου που έχει ήδη καθυστερήσει έχει δημιουργήσει ανησυχία, καθώς το στάδιο χρησιμοποιείται από αθλητές και σωματεία, αλλά και για τις προπονήσεις των παιδιών που θέλουν να συμμετάσχουν σε αγωνίσματα που προβλέπονται για την είσοδό τους σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Την ίδια ώρα, καθυστερήσεις υπάρχουν και στην έναρξη των εργασιών καθαίρεσης των κερκίδων του παλιού κολυμβητηρίου, προκειμένου στη θέση του να κατασκευαστεί ένα νέο. Ακριβέστερα, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι η έναρξη των εργασιών της καθαίρεσης των κερκίδων είναι θέμα ημερών, οι εργασίες δεν έχουν ακόμα αρχίσει, παρότι εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Δράμας είχε υπάρξει η εκτίμηση ότι το νέο κολυμβητήριο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Project Δράμα 2020», κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, τόνισε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» σχετικά με τις καθυστερήσεις του έργου αντικατάστασης του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο: «Η αρχική πληροφόρηση που είχαμε ήταν ότι τα έργα θα ξεκινούσαν στις αρχές Ιουλίου. Φθάσαμε στο σημείο ο εργολάβος να αρχίσει τον Σεπτέμβριο, που σημαίνει ήδη δύο μήνες καθυστέρηση, και βλέπουμε πλέον ότι και ο Σεπτέμβριος περνά χωρίς να έχουν γίνει πολλά πράγματα. Το ερώτημα που απασχολεί, όχι μόνο εμάς ως αντιπολίτευση αλλά τους Δραμινούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τους ανθρώπους των συλλόγων, όπως και τα παιδιά που αθλούνται στο δημοτικό στάδιο, είναι το πότε θα μπορέσουν να ξαναμπούν για προπονήσεις. Εμείς δεν βλέπουμε ότι θα μπορέσουν να ξαναμπούν πριν από την άνοιξη. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, ειδικά με τους μαθητές που θέλουν να συμμετάσχουν σε αγωνίσματα για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν προπονήσεις στο δημοτικό στάδιο και αναγκάζονται να τρέχουν σε άλλους χώρους, στο αλσύλλιο του κολυμβητηρίου και αλλού. Από την άλλη πλευρά, οι σύλλογοι, έχοντας την ίδια πληροφόρηση με εμάς, θεωρούσαν ότι τον Νοέμβριο θα μπορούσαν να κάνουν χρήση του δημοτικού σταδίου, εάν ξεκινούσαν τα έργα την 1η Ιουλίου. Με όλες αυτές τις καθυστερήσεις, το ερώτημα είναι πότε τελικά θα είναι έτοιμο το έργο. Όμως καθυστέρηση υπάρχει και στην έναρξη των έργων του δημοτικού κολυμβητηρίου. Για το θέμα αυτό έχουμε πλήρη άγνοια για το χρονοδιάγραμμα. Θυμίζω ότι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών είχε δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του νέου κολυμβητηρίου περίπου 15 μήνες. Αυτό έγινε πριν από περίπου έναν χρόνο. Βλέπουμε πλέον ότι δεν έχει αρχίσει ούτε η καθαίρεση των κερκίδων».

Για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται τόσο στο έργο της αλλαγής του ταρτάν στο δημοτικό στάδιο όσο και στα έργα για το νέο κολυμβητήριο, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πόλη + Ζωή» και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, κ. Γιάννης Μυστακίδης, επεσήμανε στα «Χ» ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε: «Ο εργολάβος που ανέλαβε την αντικατάσταση του ταρτάν έδωσε υπεργολαβία, την απομάκρυνση του παλιού τάπητα και την τοποθέτηση ασφάλτου στο σημείο του «πετάλου» όπου υπήρχε τσιμέντο. Οι εργασίες αποξήλωσης του παλιού ταρτάν ολοκληρώθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό και ετοίμασε το «πέταλο» ώστε να πέσει άσφαλτος για να προχωρήσει η εγκατάσταση του νέου ταρτάν. Ωστόσο, από κάποιο σημείο και έπειτα, και συγκεκριμένα εδώ και μία εβδομάδα, δεν έχει γίνει τίποτε. Επικοινώνησα και με τον κ. Γιάννη Καψημάλη και με την κα Αναστασία Τόλιου και με ενημέρωσαν ότι είναι σε επαφή με τον εργολάβο και ότι πιέζουν για την εξέλιξη του έργου, πριν να αρχίσουν οι βροχές και η επιδείνωση του καιρού και γίνουν ακατάλληλες οι συνθήκες για την εξέλιξη των έργων. Η ενημέρωση που είχα είναι ότι περιμένουν την έλευση του εργολάβου στη Δράμα εντός της τρέχουσας εβδομάδας. Η όποια επιπλέον καθυστέρηση θα είναι τραγική για τους συλλόγους. Ήδη περάσαμε μία περίοδο με τα lockdown και την παύση των προπονήσεων. Αν το ταρτάν δεν παραδοθεί μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, που αναφέρει -αν θυμάμαι καλά- και η σύμβαση, τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά, γιατί δεν υπάρχουν χώροι προπόνησης. Υπάρχουν όμως καθυστερήσεις και στα έργα του κολυμβητηρίου. Πριν από έναν μήνα, μετά από ερωτήσεις που κάναμε προς τη Δημοτική Αρχή, μας απάντησαν ότι θα ξεκινήσει η καθαίρεση των κερκίδων και η ανακατασκευή του κολυμβητηρίου, αλλά ακόμα δεν έγινε απολύτως τίποτα. Υπάρχει πολύ σημαντικό πρόβλημα, γιατί τα παιδιά των συλλόγων μαζί με τους γονείς τους αναγκάζονται να μετακινούνται στην Καβάλα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο χρόνου και εξόδων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!