Νέες προσλήψεις μονίμων για το νοσοκομείο

0
3277

Προσλήψεις που αναπληρώνουν όσους αποχώρησαν το 2020

Μιλάει στα “Χ” ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Δ. Τσαλικάκης

Στην έκδοση νέας προκήρυξης για την κάλυψη μόνιμων θέσεων προσωπικού στα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας θα προχωρήσει, μέχρι το τέλος του χρόνου, η 4η Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία ανήκει και το Νοσοκομείο της Δράμας. Η προκήρυξη θα αφορά την κάλυψη των κενών θέσεων που θα προκύψουν από τους αποχωρήσαντες υπαλλήλους του 2020.

Στη νέα προκήρυξη θα ενταχθεί ο απαιτούμενος αριθμός θέσεων και για το Νοσοκομείο της Δράμας υπογράμμισε στα “Χ” ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Δημήτρης Τσαλικάκης «μέχρι και το 2024 θα επαναλαμβάνεται αυτή η διαδικασία κάθε έτος καθώς υπάρχει έγκριση για προκήρυξη 1000 μονίμων γιατρών ανά έτος” εξήγησε μεταξύ άλλων ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι εντός του 2020 έχουν ήδη δημιουργηθεί νέα κενά σε προσωπικό από τις αποχωρήσεις 7 – 8 εργαζομένων ενώ τους επόμενους μήνες και μέχρι το 2021 οι αποχωρήσεις προσωπικού αναμένεται να αγγίξουν τις 20-25 συνολικά.

Μέχρι στιγμής είκοσι πέντε θέσεις μη ιατρικού προσωπικού με διάρκεια σύμβασης δυο ετών εγκρίθηκαν ήδη για το Νοσοκομείο της Δράμας, όπως είχε αναφέρει τα “Χ” και δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 22ας Μαΐου, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρης Τσαλικάκης. Πρόκειται για 15 θέσεις νοσηλευτών, 2 θέσεις βοηθών θαλάμων, 2 μεταφορέων ασθενών, 1 πλήρωμα ασθενοφόρου, 1 θέση τραπεζοκόμου, 2 θέσεις εργατριών πλυντηρίων, 1 θέση εργάτη γενικών καθηκόντων και 1 θέση ηλεκτρολόγου. Το συγκεκριμένο προσωπικό θα καλύψει κενά που δηλώθηκαν από το νοσοκομείο της Δράμας εντός του 2019. Σε ό,τι αφορά τα κενά στις θέσεις ιατρικού προσωπικού και την κάλυψη μόνιμων θέσεων, όπως σημείωσε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, εδώ και τρεις εβδομάδες έχει ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων στα συμβούλια κρίσεων, που υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους γιατρούς το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου. Οι αιτήσεις μοριοδοτήθηκαν από το σύστημα με βάση τις αρχικές δηλώσεις των ιατρών και ο προγραμματισμός είναι μέχρι 15-30 Ιουλίου να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους όλοι οι γιατροί. Σημειώνεται επίσης ότι το Νοσοκομείο της Δράμας θα ενισχυθεί με 8 νέους ειδικευμένους ιατρούς καλύπτοντας ανάγκες σε αντίστοιχο αριθμό οργανικών θέσεων.

Η προκήρυξη που αφορούσε 8 επί θητεία θέσεις ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ε.Σ.Υ. στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας περιελάμβανε τις ειδικότητες: 1) Αναισθησιολογία Επιμελητή Β΄ 1 θέση, 2) Εσωτερική Παθολογία Επιμελητή Β΄ 1 θέση 3) Χειρουργική Επιμελητή Β΄ 1 θέση 4) Καρδιολογία Επιμελητή Β΄ 1 θέση 5) Ορθοπεδική και Τραυματιολογία Επιμελητή Β΄ 1 6) Μαιευτική και Γυναικολογία Επιμελητή Β΄ 1 θέση 7) Ιατρική Βιοπαθολογία Εργαστηριακή Ιατρική ή Αιματολογία Επιμελητή Β΄ 1 θέση και\ 8) Αιματολογία ή Ιατρική Βιοπαθολογία – Εργαστηριακή Ιατρική ή Εσωτερική Παθολογία Επιμελητή Β΄ 1 θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ