Νέες θέσεις στάθμευσης εξετάζει ο Δήμος Δράμας

0
1224

– Την αξιοποίηση του μικρού πάρκινγκ πίσω από το ΚΤΕΛ για στάθμευση των περιοίκων αποφάσισε η διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου
– Τέθηκε προς συζήτηση και η αγορά ή ενοικίαση θέσεων μέσα στο μεγάλο πάρκινγκ που βρίσκεται επί της οδού Βάρναλη


 

Στη δημιουργία περισσότερων θέσεων στάθμευσης στην περιοχή της ανάπλασης της 19ης Μαΐου, αποφάσισε να προχωρήσει η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Δράμας, σε συνεδρίασή της την προηγούμενη εβδομάδα, με στόχο να δώσει διεξόδους στάθμευσης στους κατοίκους της περιοχής, ιδιαίτερα μετά το έργο της ανάπλασης που έγινε στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
Στην διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου συζητήθηκε να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο μια πρόταση η οποία θα προβλέπει διάθεση θέσεων στάθμευσης το μικρό πάρκινγκ της οδού Βάρναλη για τους κατοίκους της περιοχής. Εξετάζεται το πάρκινγκ να έχει μια μπάρα η οποία θα “σκανάρει” τις πινακίδες των αυτοκινήτων των κατοίκων της περιοχής, προκειμένου το πάρκινγκ να ανοίγει μόνο για αυτούς, είπε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δράμας» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, ο οποίος μετείχε στην διαπαραταξιακή επιτροπή. Ο κ. Ηλιόπουλος είχε προτείνει κάτι ανάλογο και παλαιότερα προκειμένου να αμβλυνθεί το πρόβλημα στάθμευσης στην περιοχή, ωστόσο όπως σημειώνει ο ίδιος, η κίνηση αυτή δεν αρκεί για να εκτονώσει το πρόβλημα αλλά θα δημιουργήσει περίπου 30 νέες θέσεις στάθμευσης.
Παράλληλα, σημείωσε στη διαπαραταξιακή εξετάστηκε και η προοπτική της διάθεσης θέσεων στο μεγάλο πάρκινγκ της οδού Βάρναλη που σήμερα αξιοποιείται από ιδιώτη που νοικιάζει το χώρο του πάρκινγκ από τον δήμο.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμας, αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής μετά από τις παρεμβάσεις ανάπλασης, το προηγούμενο διάστημα, είχε ζητήσει από τον δήμο την επικαιροποίηση της μελέτης του ΒΑΑ και ειδικότερα στο σημείο που αφορά τη λειτουργία της οδού Σεφέρη πίσω από τον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ. Αναφέροντας ότι η οδός Σεφέρη, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, είναι μονόδρομος, με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά τα καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Κύρτσης, μιλώντας στα «Χ» είχε δηλώσει ότι το πρόβλημα της οδού Σεφέρη δεν είναι και το μοναδικό που προκύπτει μετά την υλοποίηση των έργων του ΒΑΑ, εξηγώντας ότι υπάρχει και το πρόβλημα στάθμευσης τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους κατοίκους της περιοχής, κάτι που θα μπορούσε να λυθεί εάν ο φυλασσόμενος χώρος στάθμευσης δινόταν σε ελεύθερη χρήση για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής, όπως είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!