Νέο τοπίο στην περιφέρεια

Συμπόρευση Μέτιου με Σιμιτσή - Τι θα γίνει με τους νέους Αντιπεριφερειάρχες

0
2623

Όλο το παρασκήνιο της διεύρυνσης στην παράταξη του Χρ. Μέτιου

Τελεσίδικη θα πρέπει να θεωρείται πλέον, η συμπόρευση των παρατάξεων του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου με αυτήν του κυρίου Σιμιτσή με επικρατέστερη την διαδικασία της συγχώνευσης σε μία παράταξη. Παράλληλα η “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του Χρήστου Μέτιου κινείται σε επίπεδο συζητήσεων για συνεργασία και με άλλους Περιφερειακούς Συμβούλους όπως και με την παράταξη του Ανδρέα Καραγιώργη επιδιώκοντας να διευρύνει ακόμη περισσότερο το σχήμα της, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που από ότι φαίνεται είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Παρότι πλειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο σημαίνει ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν 26 από τις 51 έδρες συνολικά, ο συγκεκριμένος αριθμός δεν είναι και αυτοσκοπός της παράταξης Μέτιου, όπως προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες, καθώς ούτως ή άλλως η δυνατότητα λήψης αποφάσεων στην περιφέρεια για την πλειοψηφούσα παράταξη (μέσω των επιτροπών) διασφαλίζεται, μετά και τις πρόσφατες αλλαγές που αποφάσισε η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, για τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων και των Περιφερειών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο διάστημα που προηγήθηκε, μετά ολοκλήρωση των περιφερειακών εκλογών, μεσολάβησε πρόταση από την πλευρά του Χρήστου Μέτιου προς την παράταξη “Περιφέρεια σε Δράση” του κυρίου Κ. Σιμιτσή προκειμένου να υπάρξει συμπόρευση και συνεργασία. Στην πρόταση αυτή όπως αναφέρουν οι πληροφορίες των ΧΡΟΝΙΚΩΝ ήταν καταρχάς θετικός ο κ. Σιμιτσής. Η παράταξή του μάλιστα συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα στην Καβάλα για το ίδιο θέμα καταλήγοντας σε συμφωνία και τελικά σε αποδοχή της πρότασης συμπόρευσης με την παράταξη του Χρήστου Μέτιου. Στην διάρκεια πάντως της συνεδρίασης κατατέθηκαν και προβληματισμοί αλλά και ορισμένες επιφυλάξεις για τον τρόπο με τον οποίο τελικά θα πρέπει να προχωρήσει αυτή η συνεργασία. Ορισμένα στελέχη δηλαδή εξέφρασαν την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία αλλά με διατήρηση της αυτονομίας της παράταξης Σιμιτσή. Ενώ άλλοι εκτίμησαν ότι θα πρέπει να δοθεί καταρχάς μια πειστική εξήγηση στους ψηφοφόρους της παράταξης για τις συγκεκριμένες επιλογές, κάτι που πολύ πιθανόν θα γίνει τις επόμενες ημέρες ενδεχομένως με την μορφή επιστολής που θα δοθεί στην δημοσιότητα…
Στις 2 Σεπτεμβρίου πάντως σύμφωνα με πληροφορίες των ΧΡΟΝΙΚΩΝ αναμένεται να ανακοινωθούν από την παράταξη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του Χρήστου Μέτιου, οι αποφάσεις για την διαδικασία της διεύρυνσης που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Ταυτόχρονα ίσως και την ίδια ημέρα θα ανακοινωθούν και οι επιλογές του Περιφερειάρχη για τους Θεματικούς και τους Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες.
Σχεδόν βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η ανακοίνωση του Γιώργου Παπαδόπουλου ως Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δράμας τουλάχιστον για τα πρώτα 2,5 χρόνια της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου. Ωστόσο όπως αναφέρουν πληροφορίες από το ρεπορτάζ των ΧΡΟΝΙΚΩΝ πρόθεση του Χρήστου Μέτιου είναι να αξιοποιηθούν σε θέσεις ευθύνης και οι 17 εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης στους πέντε Νομούς της ΠΑΜΘ, πράγμα που σημαίνει ότι θα λάβουν θέσεις ευθύνης και οι τρείς εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης από την Δράμα (δηλαδή πέραν του κυρίου Γιώργου Παπαδόπουλου, θα αξιοποιηθούν τόσο ο κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου όσο και ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ). Δεν θα πρέπει να αποκλείεται δε και η αξιοποίηση του κ. Γιώργου Ζιμπίδη που εκλέχτηκε με την παράταξη του κ. Κ. Σιμιτσή, σε θέση ευθύνης.
Οι Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες τουλάχιστον για τα πρώτα 2,5 χρόνια θα είναι εκτός απροόπτου, στον Νομό Δράμας ο Γιώργος Παπαδόπουλος, στον Νομό Έβρου ο Δημήτρης Πέτροβιτς και στον Νομό Καβάλας ο Κωστής Σιμιτσής (ο τελευταίος εφόσον προχωρήσει χωρίς απρόοπτα το εγχείρημα της διεύρυνσης της παράταξης του Χρήστου Μέτιου). Πιο ρευστή φαίνεται ότι είναι ίσως η κατάσταση με την τελική επιλογή των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών στην Ξάνθη και την Ροδόπη…
Αυτές τις ημέρες εξάλλου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και συνεδρίαση με το σύνολο των 17 εκλεγμένων Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του Χρήστου Μέτιου όπου θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!