Νέος Παιδικός Σταθμός στην οδό Χελμού

0
4044

Ένα βήμα πριν την υποβολή του έργου για χρηματοδότηση είναι, ο νέος Παιδικός Σταθμός της οδού Χελμού.

Το έργο του νέου Παιδικού Σταθμού όπως εξήγησε στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Καψημάλης αποτελείται από δυο υποέργα και συγκεκριμένα το κατασκευαστικό μέρος (δηλαδή το κτιριακό) ύψους 1.100.000 ευρώ και το μέρος που αφορά τον εξοπλισμό του νέου Παιδικού Σταθμού ύψους 131.295,66 ευρώ με τον ΦΠΑ.
Το οικόπεδο στο οποίο ο Δήμος στοχεύει να κατασκευάσει τον νέο Παιδικό Σταθμό είναι εμβαδού 5516,69 τετραγωνικών μέτρων και σε αυτό θα δημιουργηθεί περίφραξη αλλά και διαμόρφωση στον περιβάλλοντα χώρο. Το κτίριο θα είναι ισόγειο εμβαδού 510,35 τετραγωνικών μέτρων και θα διαθέτει ημιυπαίθριους χώρους 96,63 τετραγωνικών μέτρων. Ο χώρος θα διαθέτει τέσσερις αίθουσες για νήπια, γραφείο διεύθυνσης, χώρο πολλαπλών χρήσεων, χώρους προσωπικού, παρασκευαστήριο, WC νηπίων, WC ΑμεΑ, αποθηκευτικούς χώρους, λεβητοστάσιο.
Η κεντρική είσοδος του νέου Παιδικού Σταθμού και ειδικότερα του κτιρίου θα είναι στην βόρεια πλευρά του οικοπέδου επί της οδού Χελμού. Η μελέτη του νέου Παιδικού Σταθμού εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας και η μελέτη της προμήθειας εξοπλισμού συντάχθηκε για να καλύπτει την εύρυθμη λειτουργία του όπως αναφέρει η υπηρεσία του Δήμου Δράμας.
Το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι αφορά ανάμεσα σε άλλα και τη χρηματοδότηση των Δήμων της χώρας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, καθώς και παραχωρημένης ακίνητης περιουσίας σε αυτούς, για διάστημα τουλάχιστον 15 ετών μετά την οριστική παραλαβή του έργου. Ειδικότερα χρηματοδοτούνται έργα που αφορούν όπως αναφέρει το πρόγραμμα μεταξύ άλλων και “την ανέγερση ή επέκταση σχολικών κτιρίων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (γυμνάσια, γενικά λύκεια (ΓΕΛ), επαγγελματικά λύκεια (ΕΠΑΛ)) και ειδικών σχολείων. Σκοπός της δράσης είναι η εξασφάλιση επαρκών και κατάλληλων ιδιόκτητων χώρων και συνθηκών ασφαλούς παραμονής των χρηστών των αντίστοιχων σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ποιοτικών και ποσοτικών ελλείψεων κατά τη διάρκεια της προσχολικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, καθώς και την πρόληψη διαρροών από την εκπαιδευτική διαδικασία ως την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα έργα αφορούν στα κτίρια και στον περιβάλλοντα χώρο των σχολικών μονάδων. Επιλέξιμοι για χρηματοδότηση είναι Δήμοι με διαπιστωμένη ανάγκη κτιριακών σχολικών υποδομών (είτε λόγω έλλειψης είτε λόγω χρήσης μισθωμένων ακινήτων, που να αποδεικνύεται με ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, σε συμφωνία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Τα προτεινόμενα σχολικά κτίρια πρέπει να διαθέτουν Έγκριση Σκοπιμότητας και Σύμφωνη Γνώμη από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (επί ποινή αποκλεισμού)”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ