Νικητής με 53,79% ο Χρ. Μαμσάκος

Aλλαγή σε όλους τους δήμους της ΠΕ Δράμας πλην του Δήμου Δράμας

0
3074

Με ξεκάθαρη νίκη και ποσοστό 53,79% επανεξελέγη Δήμαρχος Δράμας στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο Χριστόδουλος Μαμσάκος έναντι του αντιπάλου του Κυριάκου Χαρακίδη που έλαβε ποσοστό 46,21%.

Τα ποσοστά που έδιναν την νίκη στον επανεκλεγέντα Δήμαρχο Δράμας αλλά κατεδείκνυαν παράλληλα και το μεγάλο ποσοστό αποχής που κινήθηκε γύρω στο 57%, άρχισαν να διαμορφώνονται από πολύ νωρίς με αποτέλεσμα γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής το τοπίο να έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει μεταξύ των δύο αντιπάλων και το πανηγυρικό κλίμα να γίνεται όλο και περισσότερο αισθητό στο εκλογικό κέντρο της παράταξης Ενώνουμε τη Δράμα, της οποίας ηγείται ο Χριστόδουλος Μαμσάκος.
Με συναισθήματα εμφανούς ικανοποίησης για την δεύτερη κατά σειρά εκλογική του επιτυχία ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος ευχαρίστησε όλους τους ψηφοφόρους της παράταξής του καθώς όπως είπε «οφείλει την νίκη στους δραμινούς και τις δραμινές. Παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του που από την πρώτη στιγμή έδωσαν ένα δυναμικό παρών σε αυτήν την προσπάθεια και κατάφεραν να δώσουν στην παράταξη τη δυνατότητα να ενώσει για μια ακόμη φορά την Δράμα, όπως σημείωσε ο κ. Μαμσάκος. Παράλληλα είπε ότι τίποτε δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την βοήθεια της συζύγου και της οικογένειάς του. Ο ίδιος τόνισε ότι δόθηκε από την πλευρά της παράταξής του ένας έντιμος και ειλικρινής αγώνας και έγινε μια προσπάθεια η οποία στηρίχθηκε στους δραμινούς και τις δραμινές. Ακολούθως έδωσε συγχαρητήρια σε όλες τις παρατάξεις τονίζοντας ότι η προσπάθεια της παράταξής του δεν χωρίζει αλλά ενώνει όλες τις παρατάξεις. “Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε γιατί όλους μας ενδιαφέρει πρώτα από όλα το συμφέρον των συμπολιτών μας”, είπε ο Δήμαρχος Δράμας και συνέχισε λέγοντας ότι «με αυτό το σκεπτικό θα προσπαθήσω να μιλήσω με όλες τις παρατάξεις που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο και να βρούμε από κοινού λύσεις για το καλό της Δράμας. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε μόνο να ενώσουμε και το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά γιατί αυτό ήταν το σύνθημά μα από την αρχή “Ενώνουμε τη Δράμα”». Ο κ. Μαμσάκος είπε ότι «άντλησε πολύ αγάπη από τα πρόσωπα των πολιτών και αυτό του έδωσε δύναμη ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα και να ζητηθεί ευθέως από τους πολίτες να στηριχθεί η συγκεκριμένη αυτοδιοικητική πρωτοβουλία. Ο κόσμος επιβεβαίωσε ότι η παράταξη μας είναι η παράταξη των έργων. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι λύσεις των προβλημάτων των δημοτών στην πόλη και τις κοινότητές μας» είπε μεταξύ άλλων .
Από την πλευρά του ο κ. Κυριάκος Χαρακίδης, ευχαρίστησε τους δημότες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία της δεύτερης Κυριακής ώστε το ποσοστό του 25% της πρώτης Κυριακής να ανέλθει στο ύψος του 47% περίπου, κάτι που μπορεί να χαρακτηριστεί άθλος «Θέλω να ευχαριστήσω διπλά τους συνδημότες μου που μας τίμησαν με την ψήφο τους και τους οποίους ο κ. Τσιαμπούσης χαρακτήρισε «ανθρώπους σκουπίδια». Τους χαρακτηρίζει έτσι και ο κ. Μαμσάκος με την ένοχη σιωπή του… Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνοδοιπόρους μου σε αυτήν την προσπάθεια και τους συνυποψήφιους μου που έδωσαν έναν πολύ συγκινητικό αγώνα ιδιαίτερα την δεύτερη Κυριακή. Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτόν τον αγώνα».
Ο κ. Χαρακίδης έκανε λόγο για βρώμικο και ανέντιμο προσωπικό πόλεμο που έγινε από την πλευρά του κ. Μαμσάκου και του κ. Τσιαμπούση. Έναν πόλεμο από τον οποίο όπως είπε η παράταξή του στάθηκε όρθια με το υψηλό ποσοστό του 47%.
«Δυστυχώς ο κ. Μαμσάκος και ο κ. Τσιαμπούσης θέλουν να κρατήσουν αυτή την πόλη στην απραξία και στην στασιμότητα. Από την επόμενη ημέρα θα τους βρίζουν οι ίδιοι που τους ψήφισαν. Εκλογές θα ξαναγίνουν αλλά εάν ψηφίζουμε με τέτοια κριτήρια ας μην περιμένουμε η πόλη μας να πάει μπροστά. Είμαστε πλέον 8 δημοτικοί σύμβουλοι και στο μέτρο που μας αναλογεί θα συνεισφέρουμε συνεργαζόμενοι για το καλό της Δράμας. Αντιλαμβάνεστε όμως ότι δυο παρατάξεις έχουν ήδη την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε και η χθεσινή συνάντηση των δυο επικεφαλής τους δείχνει ότι αυτό θα είναι και το αποτέλεσμα από την πρώτη Σεπτεμβρίου. Μετά από τόσες εκλογικές αναμετρήσεις θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένειά μου, δώσαμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Θα είμαι δίπλα σε όλον αυτό τον κόσμο που μας έχει τιμήσει. Με οποιονδήποτε τρόπο. Μην ξεχνάτε επίσης ότι ο Χαρακίδης ήταν πάντα και θα παραμείνει, ενεργός πολίτης. Δεν έχει καμία ανάγκη στήριξης από κανένα κομματικό επιτελείο και κανένα κομματικό γραφείο…».

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στον υπόλοιπη ΠΕ Δράμας κατά την δεύτερη Κυριακή

Στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου επικράτησε ο κ. Γ. Κυριακίδης με ποσοστό 55,82% έναντι του κ. Ελ. Ταμπουρίδη με ποσοστό 44,18%.
Στον Δήμο Δοξάτου ο κ. Θ. Ζεκερίδης επικράτησε με ποσοστό 52,81% του κ. Δαλακάκη με τον δεύτερο να συγκεντρώνει ποσοστό 47,19%.
Στον Δήμο Παρανεστίου επικράτησε ο κ. Καγιάογλου με ποσοστό 56,36% έναντι της κας Σωτηριάδου με την δεύτερη να λαμβάνει ποσοστό 43,64%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ