Νίκος Αρνής: “Υπάρχει ταλέντο άφθονο”

0
2234

Συνέντευξη με τον προπονητή Νίκο Αρνή

Στα «Χ» μίλησε ο προπονητής και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Νίκος Αρνής, τον οποίο θυμόμαστε όλοι για τα φαρμακερά φάουλ που εκτελούσε όταν έπαιζε ποδόσφαιρο. Ο Νίκος Αρνής αγωνιζόταν ως επιθετικός και ήταν από τα ποιοτικά φορ της εποχής του.
Ο Νίκος Αρνής ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Κεραυνό Αρκαδικού και στα 18 του πήρε την μεγάλη μεταγραφή στην Δόξα Δράμας. Αγωνίστηκε για δύο χρόνια στους Μαυραετούς και την σεζόν 1992-93 αγωνίστηκε στην ιστορική Ακρόπολη που ήταν τότε στην Δ’ Εθνική και στη συνέχεια αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην «Α.Ε. Κως» για 5 χρόνια. Το 1998 γύρισε στη Δράμα και αγωνίστηκε στην ομάδα της καρδιάς του Κεραυνό Αρκαδικού για τρία χρόνια κατακτώντας κιόλας το πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣ το 2001. Το 2001 πήγε στην Νέα Αμισό που αγωνίστηκε για 4 χρόνια και το 2005 για μια χρονιά πήγε στον Ποντιακό Αργυρούπολης. Το 2006 αγωνίστηκε για άλλα δύο χρόνια στην Νέα Αμισό και το 2008 επέστρεψε στον Κεραυνό Αρκαδικού για να κλείσει την καριέρα του.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την προπονητική καθώς έχει υπηρετήσει στον Αστέρα Κουδουνίων, Δόξα 2016(Γυναίκες), Μικροχώρι και φυσικά στον Κεραυνό Αρκαδικού που ξεκίνησε και την καρίερα του ως προπονητής.
Το αναγνωριστικό ως προπονητής είναι ότι του αρέσει πάντα να δουλεύει με νεαρούς εξελίξιμους ποδοσφαιριστές και τα καταφέρνει με μεγάλη επιτυχία.
Στα «Χ» μίλησε για την φετινή χρονιά με τον Άρη Μικροχωρίου για την δομή των τοπικών πρωταθλημάτων, για τον Κεραυνό Αρκαδικού, για τα χρόνια με τον Κεραυνό Αρκαδικού όταν αγωνιζόταν, για τις διαφορές ανάμεσα στην προπονητική και την ποδοσφαιρική ζωή και την κατάσταση που ζούμε με τον κορωνοϊό ενώ είδηση είναι ότι σταματάει από την προπονητική.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Νίκο Αρνή, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με τον κορωνοϊό και μακριά από το ποδόσφαιρο όλο αυτό το διάστημα. Πώς βίωσες εσύ την όλη κατάσταση; Σου λείπει η αγωνιστική δράση;
Πιστεύω εγώ και όπως και όλος ο κόσμος και ειδικά αυτοί που αγωνίζονται με τον Αθλητισμό ότι είναι δύσκολο να είναι κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι. Μου λείπει πάρα πολύ η αγωνιστική δράση. Ήμουν κλεισμένος μέσα στο σπίτι με την οικογένεια και ήρθαμε ακόμα πιο κοντά. Τώρα που τα μέτρα έχουν χαλαρώσει να μην βρεθούμε ξανά σε τέτοιες καταστάσεις γιατί σαν την υγεία δεν υπάρχει και πρέπει να είμαστε όλοι υπεύθυνοι πάνω σε αυτό το θέμα.

Ξεκίνησες φέτος προπονητικά στον Άρη Μικροχωρίου με αρκετή αισιοδοξία και φιλοδοξίες για μια καλή χρονιά. Ποιοι ήταν οι λόγοι της αποχώρησής σου από την ομάδα;
Καταρχήν μια ομάδα ξεκινάει μια ποδοσφαιρική χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες. Είχα μιλήσει με τη διοίκηση και πίστεψα ότι θα μπορούσα να εκπληρώσω τα όνειρά τους. Πρέπει να καταλαβαίνει ένας άνθρωπος ότι όταν δεν μπορεί να προσφέρει κάτι άλλο είναι σωστό και υποχρέωση σου να αποχωρεί από μια ομάδα όμορφα και ωραία για το καλό του συλλόγου. Εύχομαι στον Άρη Μικροχωρίου να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους γιατί έχουν όνειρα και φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά. Ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία που είχαμε.

Ομάδα της καρδιάς σου ξέρουμε όλοι ότι είναι ο Κεραυνός Αρκαδικού που διέγραψες και μια λαμπρή ποδοσφαιρική καριέρα. Τι θυμάσαι από εκείνα τα χρόνια;
Αυτό που θυμάμαι σίγουρα είναι οι συνθήκες που παίζαμε τότε, δηλαδή σε ξερά γήπεδα, όπως επίσης πολλές φορές ξυπνούσαμε 8 η ώρα το πρωί για να πάμε στις 10 να παίξουμε μπάλα.
Την χρονιά που ανέβηκε η ομάδα για πρώτη φορά στην Α’ ΕΠΣ Δράμας το 1988 και πανηγυρίζαμε τότε με το λεωφορείο στους δρόμους του Αρκαδικού. Επίσης η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της ομάδας όταν το 2001 ο Κεραυνός κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣ μετά από αγώνες μπαράζ, σε μια χρονιά που η ομάδα ήταν σαν μια οικογένεια.

Ως προπονητής με τον Κεραυνό Αρκαδικού ποια ήταν η ωραιότερη στιγμή;
Φυσικά αυτή του 2010-11 σε μια δύσκολη χρονιά στην Β΄ κατηγορία στην πρώτη μου ουσιαστική χρονιά ως προπονητής σε ανδρική ομάδα. Είχα δουλέψει με πολλά νεαρά παιδιά και είχαμε στις προπονήσεις μέσο όρο 20+ παιδιά σε κάθε προπόνηση βάζοντας γερές βάσεις για την συνέχεια με την ομάδα να έχει άριστο κλίμα στα αποδυτήρια και να είναι όλη ως μια οικογένεια. Καταφέραμε εκείνη την χρονιά να πάρουμε την άνοδο στην Α2.

Παρακολούθησες την φετινή πορεία του Αρκαδικού μετά από 12 χρόνια με την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία; Θέλεις να κάνεις ένα σχόλιο;
Να είμαι ειλικρινής την είδα μόνο στο γειτονικό ντέρμπι με την Νέα Αμισό και για μεγάλη μου λύπη δεν είδα ούτε ένα παιδί του Αρκαδικού. Με το υλικό που είχε η ομάδα πίστευα ότι ο Κεραυνός θα πάει καλύτερα, καθώς η τελευταία θέση στην Α’ ΕΠΣ με τους στόχους που είχε η ομάδα από την αρχή δεν πιστεύω ότι είναι επιτυχημένη, αλλά εύχομαι ότι καλύτερο γιατί θέλω ο Αρκαδικός να φτάσει στην καθιέρωση στην Α’ κατηγορία.

Πιο δύσκολος ο ρόλος του προπονητή ή του ποδοσφαιριστή; Ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφορές;
Ο πιο δύσκολος ρόλος είναι του προπονητή γιατί έχει να κάνει με 20+ διαφορετικούς χαρακτήρες, ενώ ρόλος του ποδοσφαιριστή είναι να κοιτάει κάθε μέρα να βελτιώνεται.

Η Δράμα έχει παράδοση και στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Έχεις δουλέψει στη Δράμα 2016. Υπάρχει μέλλον;
Και το γυναικείο δραμινό ποδόσφαιρο έχει παράδοση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εδώ στην πόλη μας γίνεται πάρα πολύ δουλειά με καλά και αξιόλογα άτομα που ξέρουν από το γυναικείο ποδόσφαιρο.

Πώς βλέπεις την κατάσταση στο δραμινό ποδόσφαιρο;
Κάθε πέρσι και καλύτερα. Το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι ότι πρέπει να δουλεύουμε με νεαρά παιδιά και όχι με μισθοφόρους, ώστε να ανέβει το δραμινό ποδόσφαιρο, που τα τελευταία χρόνια υπάρχουν αξιόλογες ακαδημίες και μπορούν να βγαίνουν νέα παιδιά.

Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο, γιατί από όσο ξέρω σου αρέσει ο νεαρός ποδοσφαιριστής και πάντα δούλευες με μικρές ηλικίες;
Αυτή την στιγμή υπάρχει ταλέντο άφθονο αλλά μεγάλη σημασία έχει ότι πρέπει να προσέξουν οι προπονητές και οι διοικήσεις αυτά τα παιδιά, ώστε να υπάρχει εξέλιξη.

Οι Δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;
Θεωρώ ότι ελάχιστες ομάδες αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα αλλά θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή αυτό θα αλλάξει.

Πώς βλέπεις το επίπεδο των Δραμινών προπονητών;
Έχει πάρα πολύ καλούς προπονητές η Δράμα που είναι πολύ καλά διαβασμένοι και με όρεξη για δουλειά. Απλά θεωρώ ότι πάσχουμε από παράγοντες που ξέρουν από ποδόσφαιρο και έχουν ποδοσφαιρική παιδεία.

Τέλος, θα σε δούμε σύντομα να κάθεσαι σε πάγκο ομάδας;
Είναι η στιγμή που παίρνουμε κάποιες δύσκολες αποφάσεις για την ζωή μας. Έχω αποφασίσει να μην ξανασχοληθώ με το ποδόσφαιρο ως προπονητής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί μου μέσα από την καρδιά μου όπως: παράγοντες, προπονητές , συμπαίκτες και ποδοσφαιριστές για την συνεργασία που είχαμε.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τα «Χ» και εσένα για αυτή την συνέντευξη και την ενδιαφέρουσα συζήτηση που κάναμε και εύχομαι να μην ξαναζήσουμε δύσκολες καταστάσεις όπως αυτή το τελευταίο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!