Νόμισμα με 2 όψεις ο στίβος στη Δράμα

0
295

– 49 αθλητές βραβεύτηκαν την Κυριακή στην ετήσια εκδήλωση του ΣΚΑ Δράμας
– Σ. Κουρομιχελάκης στα «Χ»: «Η κατάσταση στον στίβο στη Δράμα ήταν τραγική και εξακολουθεί να είναι δύσκολη»


 

Η βράβευση αθλητών και αθλητριών του Στίβου που διακρίθηκαν μέσα στο 2022 πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του ΣΚΑΔ, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Δράμας και η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.
Ήταν μια πραγματική γιορτή για τον αθλητισμό, ωστόσο δεν έλειψαν και οι επισημάνσεις των ανθρώπων του Στίβου για τα προβλήματα που αφορούν τις υποδομές. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν και αθλητές και αθλήτριες στίβου του συλλόγου ΑμεΑ Δράμας «Οι Αγωνιστές». Παράλληλα βραβεύτηκαν και οι αθλητές της άρσης βαρών που διακρίθηκαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών κατά το 2022. Συνολικά βραβεύτηκαν 49 αθλητές εκ των οποίων 10 από το σύλλογο ΑμεΑ Αγωνιστές, 5 από το άθλημα της άρσης βαρών και 34 από τον στίβο. Η τελετή βράβευσης έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται για περισσότερο από δυο δεκαετίες, αποτελώντας και μια ηθική επιβράβευση των παιδιών του στίβου που τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα συν τοις άλλοις και με τις προπονήσεις τους.
Ο κ. Στέλιος Κουρομιχελάκης, γραμματέας του ΣΚΑ Δράμας και «ψυχή» του στίβου και της άρσης βαρών για δεκαετίες στη Δράμα, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας μετά την εκδήλωση τόνισε ότι: «Η κατάσταση στον στίβο στην Δράμα ήταν τραγική και εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Καταρχάς το έργο του νέου ελαστικού τάπητα δεν έχει παραδοθεί ακόμη και εφόσον δεν έχει παραδοθεί δεν μπορούμε να κάνουμε αγώνες. Ο εργολάβος αφού μας ταλαιπώρησε επί μια διετία το παραχώρησε στον δήμο αλλά μόνο για προπονήσεις. Δεν έχει γίνει οριστική παραλαβή. Εφόσον δεν έχει γίνει οριστική παραλαβή το γήπεδο δεν έχει άδεια για να φιλοξενηθούν αγώνες. Είναι άγνωστο πότε θα παραληφθεί οριστικά. Οι αθλητές εξακολουθούν να μετακινούνται σε άλλες πόλεις και σε άλλους χώρους, υπάρχει πρόβλημα στα φυσικά εμπόδια αλλά και με τον νέο τάπητα έκλεισαν τη βαλβίδα του επί κοντώ. Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να κάνουμε επί κοντώ. Ειδικά οι δυο πρωταθλητές μας, ο Άγγελος και ο Αντώνης Ανδρέογλου, αναγκάζονται να κάνουν προπονήσεις σε άλλες πόλεις για το επί κοντώ. Το πρόβλημα είναι γνωστό στον Δήμο Δράμας που επιρρίπτει ευθύνες στον εργολάβο, αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί και παραμένει. Εμείς έχουμε ενστάσεις και για τα στρώματα που ήταν εκτεθειμένα έξω στον αέρα και στην βροχή για μια διετία αλλά και στο γεγονός ότι δεν γίνεται παροχή αθλητικού υλικού που έχει σταματήσει εδώ και χρόνια».
Ο κ. Κουρομιχελάκης τονίζει ότι το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι δεν δημιουργούνται αίθουσες για τις προπονήσεις των αθλητών του στίβου. Τονίζει δε ότι εκτός από τον ΣΚΑΔ υπάρχουν άλλοι δυο σύλλογοι του στίβου, ο ΑΟΔ και ο Πολυνίκης αλλά και ο σύλλογος ΑμεΑ «Αγωνιστές» ενώ αθλούνται 120 -130 παιδιά μόνο από τον ΣΚΑΔ. «Υπάρχει πληθώρα αθλητών και όταν αρχίζει να βρέχει, αναγκάζονται όλοι να μεταφερθούν στην μεγάλη διαμορφωμένη αίθουσα, η οποία όμως είναι πολύ μικρή για να χωρέσει αυτόν τον όγκο των παιδιών. Γι’ αυτό αναγκάζονται να φύγουν».
Ο ίδιος τονίζει ότι η υλοποίηση του έργου αναβάθμισης του σταδίου με τις κερκίδες και τον κλειστό χώρο προπόνησης θα είναι μια θετική εξέλιξη διευκρινίζοντας ότι έχουν ζητήσει να γίνει και μια μεγάλη αίθουσα αλμάτων όπου θα γίνονται προπονήσεις και για το επί κοντώ για εκμάθηση στις μικρές ηλικίες που θα έχει και σκάμματα του μήκους που δεν μπορούν να γίνουν κάτω από τις κερκίδες. “Θα είμαστε καλά όταν γίνουν αυτά, Αλλά το έργο προβλέπεται να γίνει σε βάθος τουλάχιστον τριετίας, δηλαδή μιλάμε για μετά το 2027» τονίζει.
Από τα συνεχή προβλήματα συνολικά ο στίβος στη Δράμα εμφανίζει μεγάλη πτώση, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κουρομιχελάκης εξηγώντας: «Παλαιότερα είχαμε 7-8 αθλητές μέλη εθνικών ομάδων και σήμερα έχουμε 4 αν και συνεχίζουμε να κάνουμε προσπάθεια. Σημαντικό ρόλο παίζει και το ότι πολλά παιδιά στρέφονται περισσότερο στα ομαδικά αθλήματα με αποτέλεσμα να μην βγάζουμε ταλέντα και να μην μπορούμε να βγάλουμε αθλητές υψηλού επιπέδου. Τα ομαδικά αθλήματα έχουν και καλές αίθουσες, γι’ αυτό τα παιδιά τα προτιμούν. Εμείς είχαμε κάνει από παλαιότερα αίτημα να μπορούμε να χρησιμοποιούμε στο στίβο τα κλειστά γυμναστήρια το χειμώνα αλλά μας το απέρριψε η αθλητική διοίκηση του δήμου, με τη λογική ότι αυτοί οι χώροι χρησιμοποιούνται από τα ομαδικά αθλήματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ