Νομός Δράμας: Προχώρησε στο 95% η κτηματογράφηση

0
961

Δ. Σιάμενος στα «Χ»: «Στην ουσία γίνεται ένας μεγάλος χάρτης και για κάθε κομμάτι του, είτε αυτό αφορά κάποιο ακίνητο, ρέμα ή δρόμο, ορίζεται ο ιδιοκτήτης του»

Ολοκληρώθηκε μέσα στον Δεκέμβριο του 2021, μετά την άτυπη παράταση που έλαβε, η διαδικασία της προανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων των πολιτών, προκειμένου να διορθωθούν σφάλματα και ελλείψεις της διαδικασίας της κτηματογράφησης που είναι σε εξέλιξη, όπως είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο υπεύθυνος του Κτηματολογίου στους Νομούς Δράμας και Ξάνθης, κ. Δημήτρης Σιάμενος.
Ο ίδιος είπε ότι η κτηματογράφηση, που έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95% στη Δράμα, θα προχωρήσει και στη φάση της ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων τον Μάρτιο του 2022. «Αυτή τη στιγμή» όπως είπε «είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία και οι έλεγχοι που απαιτούνται για τη φάση της ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων».
Αυτή τη στιγμή, η φάση της κτηματολόγησης βρίσκεται στο στάδιο της ανάρτησης των κτηματολογικών στοιχείων οπότε και θα παρουσιαστεί ουσιαστικά η κτηματολογική βάση. Οι πολίτες θα βλέπουν μέσω διαδικτύου τα διαγράμματα των ακινήτων τους και τις λεπτομέρειες της δήλωσης τους, προκειμένου να κάνουν και πάλι ενστάσεις και διορθώσεις εφόσον χρειαστεί. Στη φάση της ανάρτησης των στοιχείων, ο ιδιοκτήτης γνωρίζοντας τα έγγραφα που υπάρχουν αναρτημένα για το τεμάχιό του θα μπορεί να προβεί στη διαδικασία διόρθωσης του λάθους του. Η φάση αυτή θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες, δηλαδή μέχρι και το καλοκαίρι. Μετά και την κατάθεση των ενστάσεων, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί περίπου το Φθινόπωρο του 2022. Στη συνέχεια τα στοιχεία της κτηματογράφησης θα συγκεντρωθούν και θα μεταφερθούν στο κτηματολογικό γραφείο της Δράμας.
«Οι φάσεις της κτηματογράφησης που προηγήθηκαν στον Νομό Δράμας, περιελάμβαναν τόσο ενστάσεις όσο και διορθώσεις, με τους πολίτες είτε να προσέρχονται για να εξυπηρετηθούν δια ζώσης στο γραφείο κτηματογράφησης Δράμας είτε να διεκπεραιώνουν αυτές τις διαδικασίες διαδικτυακά», προσέθεσε ο κ. Σιάμενος.
Ο ίδιος εξήγησε ότι, με την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης οι πολίτες θα έχουν μια σαφή εικόνα για όλες τις εκκρεμότητες που είχαν τα προηγούμενα χρόνια με το καθεστώς που υπήρχε πριν την κτηματογράφηση. «Στην ουσία γίνεται ένας μεγάλος χάρτης και για κάθε κομμάτι του, είτε αυτό αφορά κάποιο ακίνητο, είτε ρέμα, είτε δρόμο, ορίζεται ο ιδιοκτήτης του. Ορίζεται ποια υπηρεσία του δημοσίου είναι υπεύθυνη ή ποιος πολίτης αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά, η πολιτεία θα αποκτήσει μια σαφή εικόνα για τα ακίνητα που υπάρχουν και τους ιδιοκτήτες τους. Στην πραγματικότητα ξεκαθαρίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, αν και σε πολλές περιπτώσεις εκεί όπου υπάρχουν αναδασμοί είναι σε μεγάλο βαθμό, τακτοποιημένο. Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως μέσα στους οικισμούς και σε περιοχές που δεν έχουν γίνει αναδασμοί».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!