Ντίνος Τεγξίζογλου: «Εύχομαι κάθε επιτυχία στην ομάδα»

0
2236

Ο προπονητής Ντίνος Τεγξίζογλου ανέλαβε τη γυναικεία ομάδα ΔΟΞΑ 2016 από τον Φεβρουάριο 2020, όταν αυτή ήταν στην Β΄ εθνική κατηγορία. Στην συνέχεια η ομάδα μετά από την αναδιάρθρωση, ανέβηκε στην Α΄ εθνική, όπου συνέχισε έως σήμερα. Ο Ντίνος Τεγξιζόγλου είναι κάτοχος διπλώματος ΟΥΕΦΑ Α και συνεχίζει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται, να επιμορφώνεται πάνω στα θέματα που αφορούν την προπονητική.

«Όταν σταμάτησα από την Α.Ε. Αμπελοκήπων, με προσέγγισαν ο Γιώργος Τσακίρης με τον Νίκο Λαζαρίδη που ήταν στη διοίκηση, για να ασχοληθώ με τη γυναικεία ομάδα. Για μένα ήταν κάτι πρωτόγνωρο και το σκέφτηκα, γιατί δεν ήξερα τον γυναικείο τρόπο προπόνησης. Όμως γρήγορα κατάλαβα ότι δεν διαφέρει πολύ από τους άνδρες, γιατί είναι δυνατές και ίσως πιο εγκεφαλικές, βγάζοντας περισσότερα πράγματα στον αγώνα. Καταλαβαίνουν πιο γρήγορα τις τακτικές του αγώνα», δήλωσε ο κ. Τεγξιζόλγου.

Υπήρχαν κάποιες ιδιαιτερότητες σε σύγκριση με τους άνδρες;
Υπήρχαν ως προς τη διαφορετικότητα του φύλου. Παραδείγματος χάριν δεν μπορούσες να μπεις στα αποδυτήρια όποτε ήθελες και να κινείσαι όπως στους άνδρες. Προσαρμόστηκα όμως γρήγορα και νομίζω ότι είχαμε συνεργασία σε καλό επίπεδο.

Πήρες την ομάδας από τη Β΄ Εθνική και φτάσατε στην Α’. Τι δηλώνεις για αυτό;
Ήταν μια χρονιά ιδιαίτερη. Η ομάδα ήταν σε καλό στάδιο και σε καλή βαθμολογική θέση. Φέραμε νικηφόρα αποτελέσματα και μετά την αναδιάρθρωση η οποία μας ευνόησε, ανεβήκαμε στην μεγάλη κατηγορία. Παρόλα αυτά η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή. Είχα διαδεχθεί τον Κώστα Τερζή. Το καλοκαίρι έγινε πολύ σκληρή δουλειά με μέθοδο, με γυμναστήρια και με διπλές προπονήσεις.

Πώς τα πήγε η ομάδα την πρώτη χρονιά στην Α΄Εθνική;
Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την ομάδα. Κάποια κορίτσια δεν είχαν ξαναπαίξει στην μεγάλη κατηγορία. Πιστέψανε όμως τα κορίτσια σε μένα, και εγώ σε αυτές. Επίσης με την στήριξη του προέδρου Νίκου Λαζαρίδη, ο οποίος ήταν κοντά μας όσο μπορούσε, καλλιεργήσαμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Υπήρχε ένα δυνατό δέσιμο, με τα κορίτσια, ένα πολύ καλό κλίμα, και μετά το παιχνίδι υπήρχαν κουβεντούλες και πανηγυρισμοί. Ενώ όλοι λέγανε ότι η ΔΟΞΑ 2016 είναι πρώτη υποψήφια για υποβιβασμό, εμείς όχι όνο δεν πέσαμε, αλλά είχαμε εξασφαλίσει την παραμονή μας τρείς αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος.

Στα δύο χρόνια που ήσουν στην ομάδα, πώς κρίνεις τις υπόλοιπες ομάδες;
Παίξαμε με όλες τις ομάδες τις οποίες αναλύαμε σε κάθε αγώνα και ξέραμε το παίξιμο κάθε ομάδας και πολλά από τα στοιχεία τους, ώστε να τις αντιμετωπίσουμε αναλόγως. Εκτός από τον ΠΑΟΚ που είναι πολύ δυνατός, υπάρχουν και άλλες αξιόλογες ομάδες όπως τα Τρίκαλα, η Λάρισα και ο Άρης. Όμως και εμείς φέτος παρουσιάσαμε μια ισχυρή ομάδα και όλοι μας υπολόγιζαν. Αυτό βέβαια μας χαροποίησε αλλά μας δημιούργησε και ανάλογες ευθύνες. Λαμβάναμε καλές κριτικές και καλά σχόλια από όλους. Εάν στο ξεκίνημα η ομάδα είχε 3-4 καλές προσθήκες, νομίζω δεν θα είχαμε πρόβλημα να κερδίσουμε ακόμα και τον ΠΑΟΚ και τον Άρη και άλλους.

Τι κρατάς από τα 2 χρόνια που ήσουν στην ομάδα;
Κρατάω τη μεγάλη αγάπη που πήρα από τα παιδιά, τον κόσμο και την διοίκηση η οποία με στήριξε από την αρχή, παρά τις δύσκολες συνθήκες στο ξεκίνημα, ενώ με συμβούλευε πώς να προσεγγίσω το γυναικείο ποδόσφαιρο. Πολύ καλές στιγμές, με σοβαρότητα και πειθαρχεία. Κάπου – κάπου βέβαια είχαμε και χαλαρότητα, γιατί και αυτό χρειαζόταν. Παρ όλα αυτά δεν έκλεισε η σεζόν όπως θα ήθελα. Εγώ το καλοκαίρι είχα μια πολύ καλή πρόταση από γυναικεία ομάδα, αλλά για λόγους προσωπικούς και λόγω δεσίματος με την ομάδα είπαμε με τον πρόεδρο να μείνω μια χρονιά ακόμη γιατί πίστευα ότι φέτος θα μπορούσαμε να κάνουμε την υπέρβαση. Αλλά δυστυχώς στο ξεκίνημα δεν μπορέσαμε να ενισχυθούμε μεταγραφικά και αυτό μας έφερε στο σημείο να μην μπορέσουμε να κερδίσουμε κάποια παιχνίδια, που θα μπορούσαμε.

Τι θα έλεγες στις παίκτριες;
Θέλω να είναι δυνατές και υγιείς. Να έχουν ποδοσφαιρικό εγωισμό. Σε ένα σύνολο 20-25 ατόμων πρέπει να αφήνουμε το εγώ και να πιάνουμε το εμείς. Λειτουργούσα πάντα με δικαιοσύνη και σεβασμό και δεν επέτρεψα να χαθεί αυτό. Με τη στήριξη του προέδρου η ομάδα ενισχύθηκε και χωρίς να υπάρχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα, λύθηκε η συνεργασία. Δίπλα στη λέξη προπονητής πρέπει να προστεθεί και η λέξη προσωρινός, γιατί πάντα ένας προπονητής δεν παίρνει τη θέση μαζί του στο σπίτι του. Δεν πηγαίνεις καλά, κυρίως από στα αποτελέσματα, και έρχεται ένα διαζύγιο που πρέπει να είναι πάντα στο μυαλό σου. Αυτό είναι κάτι που το είχα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα.

Ευχαριστώ πολύ κ. Τεγξιζόγλου
Θέλω με τη σειρά μου να ευχαριστήσω όλους όσοι βρίσκονται στην ομάδα. Πρόεδρο, τεχνική ηγεσία, κορίτσια και γονείς που στηρίζουν την ομάδα και πρέπει να συνεχίσουν να την στηρίζουν. Εύχομαι η ομάδα να πραγματοποιήσει τον στόχο της και να παραμείνει στην κατηγορία. Εύχομαι υγεία και στο ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ.

Σχετικά με την Εθνική ομάδα
Η ομάδα μας είναι πάντα σε συζήτηση με την Εθνική, η οποία είναι ένα κίνητρο για τα κορίτσια. Όμως θα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να διακριθούν. Εμείς έχουμε στην Εθνική Γυναικών την Γαβριηλίδου και την Κωτσάκη, ενώ την περασμένη εβδομάδα είχα συζήτηση με τον προπονητή Παπακώστα ο οποίος κάλεσε την τερματοφύλακα Εγγονοπούλου στην Εθνική Κορασίδων, όπου ήδη βρίσκεται και η Ταζιντζόγλου. Αυτό δημιουργεί ένα ισχυρό κίνητρο και για τις υπόλοιπες, ώστε να διακριθούν. Πρέπει επίσης να καταλάβουν ότι η συλλογική προσπάθεια της ομάδας είναι αυτή που τις στέλνει στην εθνική, και όχι ότι πηγαίνουν μόνες τους.

 


Θόδωρος Μπουδακίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!