«Ο χορός της μέλισσας»

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μια πρώτη γνωριμία με το νέο μυθιστόρημα του Πάνου Ιωαννίδη

0
3183

Οι Εκδόσεις Κέδρος και το Βιβλιοπωλείο Μανιφέστο πραγματοποίησαν το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 11:30 π.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείου, μια πρώτη γνωριμία με το μυθιστόρημα του Πάνου Ιωαννίδη “Ο χορός της μέλισσας”. Ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου και συζήτησε με τους αναγνώστες.

“Πρόκειται για το δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα μου με ήρωα τον ντετέκτιβ Πέτρο Ριβέρη” είπε μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ ο συγγραφέας Πάνος Ιωαννίδης, συμπληρώνοντας ότι το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες. Το βιβλίο όπως είπε ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία του μεσογειακού “Νουάρ” όπου κοινωνικοπολιτικά στοιχεία της εποχής μπλέκονται και συνδέονται με ένα σύγχρονο έγκλημα το οποίο διαπράτεται στην Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με την υπόθεση του μυθιστορήματος
Στο κτήμα του στο Ποσείδι της Χαλκιδικής την ημέρα που συντροφιά με τους φίλους του γιόρταζε το εφάπαξ που μόλις είχε πάρει, ο Αλέξανδρος Χρηστίδης βρίσκεται δολοφονημένος ανάμεσα στα αγαπημένα του λιόδεντρα. Το γεγονός φαντάζει ανεξήγητο για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Πολιτικός μηχανικός με αντιστασιακή δράση στα φοιτητικά του χρόνια τον καιρό της δικτατορίας, δημοτικός σύμβουλος στη μεταπολίτευση με πρωτοποριακή παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση, υποστήριξε με τόλμη και ρομαντισμό, στη δύση της καριέρας του, τις δομές της κοινωνικής οικονομίας που δημιουργήθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η χήρα του εκλιπόντος αναθέτει τη διαλεύκανση του μυστηριώδους θανάτου του στον ιδιωτικό ντετέκτιβ Πέτρο Ριβέρη. Η έρευνά του από την αρχή κινείται γύρω από το περιβάλλον του Αλέξανδρου Χρηστίδη. Παράλληλα, ωστόσο, τα παράξενα μηνύματα που αρχίζει να λαμβάνει από έναν άγνωστο τον ωθούν να αναζητήσει μια σειρά κειμένων που του αφήνουν σε κεντρικά σημεία της πόλης. Τα κείμενα περιπλέκουν την έρευνά του, καθώς αναφέρονται στην ιστορία μιας παρέας νεαρών, οι ζωές των οποίων στιγματίστηκαν και έσμιξαν μέσα από έναν εξίσου τραγικό θάνατο.
Σιγά σιγά, καθώς ο ντετέκτιβ προχωράει στις κορυφές μιας ιδιόμορφης πολεοδομικής κυψέλης που σχηματίζεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αντιλαμβάνεται τον γρίφο και τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στα πρόσωπα και στα γεγονότα.
Ο συγγραφέας δημιουργεί ένα πρωτότυπο νουάρ μυθιστόρημα ακολουθώντας την κατεύθυνση του ήλιου, όπως κάνουν οι μέλισσες με χορευτικές φιγούρες για να βρουν και να κυκλώσουν την κυψέλη που έχει τη γύρη, παρασύροντας αβίαστα και τον αναγνώστη να μπει μαζί του στον χορό.

Ο Πάνος Ιωαννίδης
Ο Πάνος Ιωαννίδης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1978. Έχει κυκλοφορήσει το 2014 ηλεκτρονικά την ποιητική συλλογή «Ποιήματα της Στιγμής και άλλες Ουτοπικές Ιστορίες» ενώ το 2016 εκδόθηκε το πρώτο του αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο «Τα Μωρά της Αθηνάς» (εκδ. Πηγή). Το διήγημά του «Η Γυναίκα από τη Ζυρίχη», διακρίθηκε στον πρώτο διαγωνισμό της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας το 2013. Είναι διδάκτωρ οικονομικών επιστημών. Ζει στη Δράμα με τη σύντροφό του και τον γιο τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ