Κ.Μητσοτάκης: «Ο Χρήστος Μέτιος συνεχίζει το όραμα του Γιώργου Παυλίδη»

Ο πρόεδρος της ΝΔ από την Ξάνθη

0
878

Στην πολιτική εκδήλωση της ΝΔ στην Ξάνθη, το απόγευμα της Παρασκευής, πραγματοποίησε ομιλία ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κ. Μητσοτάκης σε ένα πολυπληθές ακροατήριο και με την παρουσία μεταξύ άλλων, του γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη, του υποψηφίου Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου και των προέδρων των πέντε ΝΟΔΕ από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνοντας όσα είχαν γράψει τα ΧΡΟΝΙΚΑ πριν από την συγκεκριμένη πολιτική εκδήλωση, άρχισε την περιοδεία του από τη Ροδόπη επισκεπτόμενος τις Σάπες, ακολούθησε το χωριό Φιλλύρα, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ηλιόπετρα στον Νομό Ξάνθης, τη Γενισέα αλλά και τον Εχίνο, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής.
Στην ανοικτή πολιτική εκδήλωση της ΝΔ στην Ξάνθη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο πρώτος λόγος της παρουσίας του αφορά την στήριξη του Χρήστου Μέτιου. “Είμαι εδώ σήμερα, φίλες και φίλοι, για δύο λόγους.
Ο πρώτος είναι για να παρέχω την αμέριστη στήριξη μου στον Χρήστο Μέτιο, για να είναι ο επόμενος εκλεγμένος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Και ο δεύτερος είναι για να σας μιλήσω συνοπτικά για το σχέδιό μου για την επόμενη μέρα της χώρας. Για το σχέδιό μου για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και για το πώς η αντίληψή μου για το μέλλον της Πατρίδας μας έρχεται και κουμπώνει με το αναπτυξιακό πρόταγμα το οποίο παρουσίασε ο Χρήστος Μέτιος” σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε μεταξύ άλλων και για τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, τονίζοντας ότι η επιθυμία του να μπορέσει να κάνει πράγματα για τον τόπο του βρίσκει συνέχεια στην ομάδα της οποίας ηγείται ο Χρήστος Μέτιος. Το ίδιο όραμα, πρόσθεσε, υπηρετεί ο Χρήστος Μέτιος και οι συνεργάτες του.
Παράλληλα είπε σε άλλο σημείο ότι ο Χρήστος Μέτιος με την παρουσίασή του “κάλυψε τις κεντρικές πολιτικές προτεραιότητες τις οποίες έχουμε για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Άκουσα ένα συγκροτημένο και κοστολογημένο σχέδιο για το πώς μπορούμε να δουλέψουμε από κοινού, κεντρική εξουσία και περιφερειακή διοίκηση, για να μπορέσουμε να κάνουμε τη δική σας ζωή καλύτερη. Θα πω ότι στην Περιφέρειά σας, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη συμπυκνώνονται όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία έχει η Ελλάδα και τα οποία, εφόσον αναδειχθούν σωστά, μπορούν να προσφέρουν σταθερή και διατηρήσιμη ευημερία, καλές θέσεις απασχόλησης και υψηλότερα εισοδήματα. Από όπου και αν ξεκινήσετε, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη είναι ένας ανεκμετάλλευτος θησαυρός ευκαιριών”.
Επεσήμανε ακόμη ότι οι εκλογές στις περιφέρειες έχουν πολιτικό χρώμα σημειώνοντας “έχουμε πει από την πρώτη στιγμή ότι δίνουμε πολιτικό χρώμα στις Περιφερειακές εκλογές, όχι γιατί θέλουμε απλά να καταγράψουμε κάποιες εκλογικές νίκες το βράδυ των εκλογών, για να βαφτούν γαλάζιες όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες της χώρας. -Θα γίνει αυτό και δεν έχω καμία αμφιβολία-. Αλλά, δεν μας αρκεί αυτό. Διότι έχουμε πει ότι από τη στιγμή που υπάρχει η αιρετή Περιφέρεια, με σημαντικές αρμοδιότητες, με σημαντικότατους πόρους στη διάθεσή της, το αναπτυξιακό σχέδιο της αιρετής Περιφέρειας πρέπει να συμβαδίζει με το σχέδιο της κυβέρνησης. Η κοινωνική πολιτική της αιρετής Περιφέρειας πρέπει να συμβαδίζει με την δική μας αντίληψη για το πώς θα στηρίξουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ