Ο Δήμος Δοξάτου επιδοτεί την εκμάθηση ξένων γλωσσών

0
2662

Την συμμετοχή του Δήμου Δοξάτου στο Πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών με τη μέθοδο liguaphone αποφάσισε ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συμμετοχή του Δήμου αφορά πρωτίστως τη δυνατότητα παροχής του Προγράμματος στους οικονομικά ασθενέστερους δημότες και άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, μέσα από επιδότηση από τον Δήμο, ώστε να αποκτήσουν ετήσια συνδρομή στην πλατφόρμα e-learning / digital school της LINGUAPHONE, με 1.5 ευρώ ανά μήνα για κάθε οικογένεια.
Το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης ήταν όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια του εν λόγω Δημοτικού Συμβουλίου ότι “Την περίοδο που διανύουμε η διγλωσσία και ειδικά η γνώση των Αγγλικών είναι απαραίτητο εφόδιο στην αγορά εργασίας. Το κόστος εκμάθησης όμως φροντιστήρια ή ιδιαίτερα, είναι για τις οικογένειες με οικονομικά προβλήματα δυσβάσταχτο. Επιπλέον υπάρχει η ανάγκη για την απόκτηση εξειδικευμένων Αγγλικών-business English. Είναι βέβαιο ότι η ανεργία δημιουργεί και επιβαρύνει την υγεία του κόσμου (ψυχική και όχι μόνο), μιας και δεν έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες για την πρόσβαση στην γνώση.
Με γνώμονα όλα αυτά, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με την Linguaphone, δημιούργησε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, την ηλεκτρονική πλατφόρμα Linguaphone Digital School μέσω της οποίας ο εκπαιδευόμενος μπορεί να μάθει μια ξένη γλώσσα ή να “φρεσκάρει’’ και να εξασκήσει τη γλώσσα που ήδη γνωρίζει με το δικό του ξεχωριστό ρυθμό και σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες (elearning).
Η μέθοδος περιλαμβάνει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα: το πρώτο English Course αφορά την εκμάθηση Γενικών Αγγλικών και το δεύτερο Business English αφορά την εκμάθηση της γλώσσας και βελτίωση των δεξιοτήτων σε επαγγελματικό επίπεδο. General English Course Το εκπαιδευτικό υλικό English Course καλύπτει τα δύο επίπεδα των αρχαρίων Α1 & Α2 (σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης). Απευθύνεται σε όσους δεν έχουν κάνει καθόλου μαθήματα αγγλικών στο παρελθόν ή δεν έχουν ασχοληθεί με την αγγλική γλώσσα.
Επίσης είναι ιδανικό για όσους έχουν κάποια γνώση της γλώσσας και θέλουν να τη βελτιώσουν όπως επίσης και για όσους γνωρίζουν τη γλώσσα αλλά έχουν πρόβλημα στην προφορική επικοινωνία (δεν έχουν ευχέρεια λόγου). Το εκπαιδευτικό υλικό English Course αποτελεί έναν πρωτοποριακό τρόπο να μάθει ο ενήλικας την αγγλική γλώσσα πρακτικά, γρήγορα και αποτελεσματικά.
Ο εκπαιδευόμενος εισάγεται στη γλώσσα και μπορεί να επικοινωνεί από τα πρώτα μαθήματα ενώ παράλληλα μαθαίνει σε βάθος όλες τις δομές και τα συστήματα της γλώσσας και αναπτύσσει τις γλωσσικές του δεξιότητες. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ο εκπαιδευόμενος έχει καλύψει το επίπεδο για να προετοιμαστεί για τις εξετάσεις BULATS του Πανεπιστημίου του Cambridge. Tο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει επιλέξει την μέθοδο Linguaphone Business English για να παρέχει εκπαίδευση Επαγγελματικών Αγγλικών (Business English-Πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης), στο οποίο η Linguaphone διατηρεί την εκπαιδευτική εποπτεία και επιμέλεια…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ