Ο Δήμος Δράμας ανέλαβε τις ευθύνες του

Ανακουφιστική είναι επιτέλους για τους επαγγελματίες είναι η απόφαση έγκρισης της εκκαθάρισης και ανάληψης των χρεών του παλιού Φεστιβάλ Μιλούν στα «Χ» οι κ.κ. Γ. Εφραιμίδης, Γ. Δεμερτζής, Μ. Μλεκάνης, Σ. Μελισσινός, Κ. Αποστολίδης και Στ. Ηλιόπουλος

0
1908

Στην έγκριση της τελικής έκθεσης των εκκαθαριστών της παλιάς επιχείρησης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και την αποδοχή των χρεών της προς τους επαγγελματίες των οποίων οι αξιώσεις δεν έχουν παραγραφεί, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας στην συνεδρίασή του το απόγευμα της Τετάρτης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το θέμα της αποδοχής της τελικής έκθεσης εκκαθάρισης ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο για δεύτερη φορά, μετά το 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ» στην επαναφορά του θέματος προς συζήτηση διαδραμάτισε ρόλο και η προσφυγή των επαγγελματιών στο Υπουργείο Εσωτερικών (κάτι που άλλωστε διαφάνηκε από τις δηλώσεις που έγιναν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο) αλλά και η παρέμβαση που έγινε από την εισαγγελία της Δράμας καθώς και οι πιέσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη συζήτηση του θέματος (το 2018)  δεν είχε αποφασιστεί η έγκριση της εκκαθάρισης της παλιάς επιχείρησης του Φεστιβάλ Ταινιών διότι θεωρήθηκε ότι η εισήγηση που το συνόδευε ήταν ελλιπής, όπως είπαν τουλάχιστον πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ενώ υπήρχε και επιφύλαξη ως προς τη νομιμότητα της απόφασης. Παράλληλα, υπήρχε και ο φόβος ότι η τυχόν έγκρισή της ίσως να οδηγούσε σε συνέπειες για τους δημοτικούς συμβούλους.

Σημειώνεται ότι το θέμα της αποδοχής της τελικής εκκαθάρισης από το Δημοτικό Συμβούλιο είχε θεωρηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου Δράμας ως προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η αποπληρωμή των επαγγελματιών στους οποίους υπήρχαν παλιά χρέη του Φεστιβάλ.

Η τελική έκθεση των εκκαθαριστών επανήλθε λοιπόν, ως θέμα, προχθές, Τετάρτη με σχετική εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δράμας κ. Δαλακάκη. Η εμπεριστατωμένη εισήγηση του κ. Δαλακάκη βοήθησε στην επίλυση του προβλήματος, στη λύση του οποίου ήταν καθοριστική η συμβολή του Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γ. Εφραιμίδη και του δημοτικού συμβούλου κ. Μιχάλη Μλεκάνη, ο οποίος με την ευρύτητα των γνώσεων που διαθέτει στα αυτοδιοικητικά θέματα συνέδραμε τα μέγιστα για τη θετική κατάληξη του θέματος. Τελικώς το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε με 29 θετικές ψήφους (το σύνολο δηλαδή των παρόντων δημοτικών συμβούλων) την αποδοχή της εκκαθάρισης και την αναδοχή του χρέους της παλιάς επιχείρησης του φεστιβάλ, κάτι που ανοίγει τον δρόμο της αποπληρωμής των οφειλών προς τους επαγγελματίες των οποίων οι απαιτήσεις δεν έχουν παραγραφεί και οι οποίοι έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη προκειμένου να δικαιωθούν.

Τα Χρονικά, ζήτησαν τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων για την κατάληξη της πολύπαθης αυτής ιστορίας που αποτελεί θετικό βήμα για την επίλυση ενός μακροχρόνιου προβλήματος. Ωστόσο, πρέπει να διευκρινιστεί στο σημείο αυτό ότι δεν ήταν εφικτή η επικοινωνία με τον κ. Δ. Δαλακάκη, παρά τις προσπάθειες και τις κλήσεις που έγιναν χθες από τα «Χ». Έτσι παρουσιάζονται οι απόψεις των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων με τους οποίους τα «Χ» ήρθαν σε επικοινωνία.

 

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις των παρακάτω Δημοτικών Συμβούλων στο φύλλο των “Χ” που κυκλοφορεί σήμερα 2 Απριλίου

Γιάννης Εφραιμίδης: «Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι ώστε να μπορέσουμε πριν το καλοκαίρι να πληρώσουμε τους επαγγελματίες»

 

 

Γιώργος Δεμερτζής: «Γίνεται προσπάθεια για να αποκατασταθούν οι σχέσεις με όσους είχαν να λαμβάνουν χρηματικά έπαθλα από το παρελθόν»

 

 

Μιχάλης Μλεκάνης: «Με πρόταση που φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναγκάστηκαν όλοι να αναγνωρίσουν ότι πράγματι οι οφειλές μπορούσαν να πληρωθούν»

 

 

Στέλιος Μελισσινός: «Μελανά σημεία ήταν η μη παρουσία των ορκωτών λογιστών στο Δημοτικό Συμβούλιο και η μη κατάθεση από αυτούς»,

 

 

Κυριάκος Αποστολίδης: «Η άποψή μας ήταν ότι έπρεπε να γίνει δεκτή η έκθεση των εκκαθαριστών αλλά ως προς την αναδοχή του χρέους διατυπώσαμε τις επιφυλάξεις μας λέγοντας ότι θα πρέπει να έχουμε μια επικαιροποιημένη λίστα με τις αγωγές και τις οφειλές»

 

 

Στέργιος Ηλιόπουλος : «Πρέπει να πληρωθούν όσες υποχρεώσεις υπάρχουν και έχουν δικαιωθεί δικαστικά».

 

 

 

Κοσμάς Καλαϊδόπουλος ι «Επί 3,5 ώρες συζητούσαμε ένα θέμα που επί 20 χρόνια ταλαιπωρεί πολλούς συμπολίτες μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ