Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του

0
5941

10 Ιουλίου 1980
Άρθρον 1ο: Ιδρύεται υπό των υπογεγραμμένων εν τέλει του παρόντος, ιδρυτικών μελών, Φίλαθλον Σωματείον, υπό την επωνυμίαν «ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΔΡΑΜΑΣ Κ.Ο.Δ» με έδραν την πόλιν της Δράμας.
Άρθρον 2ο: Σκοπός του Κολυμβητικού Ομίλου είναι η διάδοσις και εκλαΐκευσις γενικώς των αθλημάτων κολύμβησης, υδατοσφαίρισης, ιστιοπλοΐας, καταδύσεως κ.λ.π. υδατίνων αθλημάτων εις ανθρώπους πάσης ηλικίας και φύλου…

10 Ιουλίου 2020
Και κάπως έτσι ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας γίνεται 40 ετών! Πέρασαν 40 ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που σε μια μικρή επαρχιακή πόλη χωρίς θάλασσα ιδρύθηκε από μια παρέα ανθρώπων ένας σύλλογος που έμελλε να ταράξει τα κολυμβητικά δρώμενα όχι μόνο της Δράμας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Ένας σύλλογος που ξεκίνησε να καλλιεργεί ένα άγνωστο για την πόλη άθλημα, αυτό της κολύμβησης, που όμως στο πέρασμα των χρόνων αποτέλεσε την πρώτη ενασχόληση των μικρών παιδιών με τον αθλητισμό. Χιλιάδες παιδιά έμαθαν και μαθαίνουν μέσω του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας να κολυμπούν και εκατοντάδες από αυτά κατόρθωσαν μέσα από σκληρή και επίπονη προπόνηση να γίνουν πρωταθλητές σε διάφορα πρωταθλήματα και να στελεχώσουν τις Εθνικές Ομάδες.
Εκατοντάδες άνθρωποι, ο καθένας από το πόστο του, είτε του προπονητή, είτε του απλού μέλους, είτε της διοίκησης, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι όλα αυτά τα χρόνια, έτσι ώστε σήμερα ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας να αριθμεί 600 μέλη όλων των ηλικιών και να αποτελεί τον πολυπληθέστερο σύλλογο στον νομό μας.
Η προσπάθεια και η δουλειά συνεχίζεται από όλους και θα συνεχίζεται προσπαθώντας να ανεβάσουμε ακόμα πιο ψηλά τον Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας. Για εμάς δεν υπάρχουν όρια. Υπάρχουν όνειρα και φιλοδοξίες και κυρίως όρεξη και μεράκι!
Αν σήμερα, στα 40ά γενέθλια του συλλόγου μιλήσουμε και πάλι για πολλοστή φορά για την αναγκαιότητα κατασκευής ενός νέου σύγχρονου κολυμβητηρίου στην πόλη μας, ίσως να χαρακτηριστούμε και γραφικοί. Όμως είμαστε αναγκασμένοι να το «απαιτούμε» ξανά και ξανά, πιστεύοντας όχι μόνο ότι η Δράμα το αξίζει, αλλά ότι αυτό είναι το συστατικό που λείπει έτσι ώστε ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας να απογειωθεί. Έως τη στιγμή,όμως, που το όνειρο αυτό γίνει πραγματικότητα, ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας, πιστός στην αποστολή του και τον ρόλο του, θα συνεχίζει να προσφέρει το αθλητικό και κοινωνικό του έργο στο υπάρχον κολυμβητήριο, σε αυτό που πέρασαν γενιές και γενιές παρόλα τα προβλήματα.
Αυτός είναι ο σκοπός μας, να συμβάλουμε στη διάδοση του αθλήματος, την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας και τη δημιουργία χαρακτήρων με ευπρέπεια και ήθος.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ.Ο.Δ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ