Home Αθλητισμός Ο Μ. Α. Α. Αθανασίου κατέκτησε το Σούπερ Καπ στην επέτειο των...

Ο Μ. Α. Α. Αθανασίου κατέκτησε το Σούπερ Καπ στην επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυση του

Μ. Α. Α. Αθανασίου-Δόξα Δράμας 2-1

0

Ο πρώτος τίτλος της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου ανήκει στην ομάδα του Μέγα Αλεξάνδρου Αγίου Αθανασίου, η οποία κατέκτησε το Σούπερ Καπ 2025 την ημέρα της επετείου των 80 χρόνων από την ίδρυση της, επικρατώντας με 2-1 της Δόξας Δράμας, στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν, μεταξύ των δύο ομάδων.
Ο αγώνας διεξήχθη στο ανακαινισμένο γήπεδο της Αδριανής, παρουσία αρκετών φιλάθλων που έδωσαν ζωντάνια στην κερκίδα και δημιούργησαν μια  όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα στην πρεμιέρα της χρονιάς.
Η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό, αλλά χωρίς σημαντικές φάσεις που θα έφερναν το γκολ. Το δεύτερο ημίχρονο όμως είχε διαφορετική εικόνα, με τον Μέγα Αλέξανδρο να ανεβάζει στροφές και να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ.
Στο 56΄ο Τόπι άνοιξε το σκορ για τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίου Αθανασίου, βάζοντας γερά θεμέλια για την κατάκτηση του τροπαίου. Στη συνέχεια, στο 67΄ ο Τουμαντζίδης εκμεταλλεύτηκε λάθος του Χατζηβάσιου, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του και κάνοντας το 2-0.
Η Δόξα Δράμας προσπάθησε να αντιδράσει στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Στο 90΄+2 το γκολ του Κόντου ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα, ο Βουδουρίδης βρήκε τα δίχτυα των αντιπάλων, καταφέρνοντας να μειώσει σε 2-1, όμως δεν υπήρχε πλέον χρόνος για κάτι περισσότερο.
Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίου Αθανασίου να πανηγυρίζει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, κατακτώντας το φετινό τρόπαιο του Σούπερ Καπ την ημέρα του εορτασμού των 80 χρόνων από την ίδρυση του, μπαίνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη νέα σεζόν.
Πριν από την έναρξη του παιχνιδιού βραβεύτηκε από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας η Δόξα Δράμας και ο προπονητής Γιώργος Λάλας για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, ενώ βραβείο απονεμήθηκε και στον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Αναστάσιο Καγιάογλου για τη συμβολή του στην ανακατασκευή και στην οριστική αδειοδότηση του γηπέδου της Αδριανής.
Όσα δήλωσαν οι προπονητές των δύο ομάδων μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού:
Γιάννης Ιωαννίδης (Μ. Α. Α. Αθανασίου): «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι. Ακόμη προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι καταφέραμε. Θεωρώ ότι ήταν η δεύτερη και τελευταία ευκαιρία που είχαμε, μετά την ήττα στον τελικό από τη Δόξα Δράμας. Μπήκαμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά στις μάχες. Βγάλαμε πάρα πολύ ένταση στα τρεξίματα. Με παίκτη παραπάνω μέσα στον άξονα προσπαθήσαμε να βάλουμε προβληματισμό και τα καταφέραμε. Το παιχνίδι πήγε ανορθόδοξα. Πήγαμε σε μεγάλες μπάλες και εμείς και ο αντίπαλος, αναγκαστικά από ένα σημείο και μετά. Η αυταπάρνηση και η αυτοθυσία των δικών μου παιδιών ήταν αυτή που έδωσε τη νίκη. Ευχαριστώ πολύ την οικογένεια του Αγίου Αθανασίου για αυτές τις στιγμές που ζω μαζί τους. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά. Αυτό είναι μια αφετηρία για το τι μπορούμε να πετύχουμε φέτος στη διαδικασία του πρωταθλήματος και του κυπέλλου».
Γιώργος Αγγελίδης (Δόξα Δράμας): «Έγινε ένα πολύ σκληρό και δυνατό παιχνίδι. Θα έλεγα όμως ότι δεν έγινε όμορφο παιχνίδι. Δεν ανταμείψαμε τον κόσμο που ήρθε σήμερα στο γήπεδο για να δει ένα ωραίο ματς με ωραίο θέαμα. Πιστεύω ότι δεν το ευχαριστήθηκε από πλευράς θεάματος. Νομίζω ότι δεν μπήκαμε στο ματς.  Σχεδόν σε όλο το παιχνίδι ήμασταν απόντες, εκτός από το τελευταίο εικοσάλεπτο που βάλαμε τη μπάλα καλά κάτω κα πιέσαμε σωστά και ορθολογικά και κάναμε και ευκαιρίες. Μπορεί στο τέλος και να ισοφαρίζαμε και το παιχνίδι. Θεωρώ όμως ότι χάσαμε δίκαια. Ο Άγιος Αθανάσιος ήταν καλύτερος. Ήθελε πιο πολύ το παιχνίδι. Έβαζε πιο δυνατά τα πόδια του και κέρδισε δίκαια το ματς. Συγχαρητήρια στον Άγιο Αθανάσιο. Για εμάς χάθηκε μια ευκαιρία να αφιερώσουμε αυτή τη νίκη στην περσινή ομάδα, στους περσινούς ποδοσφαιριστές και στον προπονητή κ. Λάλα. Δυστυχώς δεν τους χαροποιήσαμε. Συνεχίζουμε».
Οι συνθέσεις :
Μ. Α. Α. Αθανασίου( Γιάννης Ιωαννίδης) : Λαζόγλου, Μεταξάς, Δημητριάδης Αλεξ., Μανωλεσάκης, Τόπι, Στεργιανός, Καραγκιοζίδης, Δημητριάδης Γ., Στάικος, Παπαζώτος, Πτηνόπουλος και οι αναπληρωματικοί Αμαραντίδης, Ευσταθιάδης, Μπαμπασαλί, Δημητριάδης Β., Τουμαντζίδης, Παπαδόπουλος Ν., Σκάρογλου, Μουρζίδης, Παπουνίδης
Δόξα Δράμας (Γιώργος Αγγελίδης) :Μπεζυρτζής, Περσίδης, Γιαματζίδης, Τσαγκαλίδης, Ιορδανίδης, Κόντος, Κοτζαμάνης, Βουδουρίδης, Κιοσσές, Ζάντζας, Σαββίδης και οι αναπληρωματικοί Ερελιάδης, Μπιμπισίδης, Γκαμότσος, Χατζηβάσιος, Λουκίδης, Αντωνιάδης.
Διαιτητής : Ζάμπας , Θεοδωρίδης / Γεωργιάδου

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version