Ο περιφερειακός διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αύριο και μεθαύριο στην Ξάνθη

0
2727

Δεν θα συμμετέχουν φέτος τα τμήματα του συλλόγου εκπαιδευτικών πληροφορικής της Δράμας

Ο περιφερειακός διαγωνισμός Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης θα πραγματοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή των τμημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής που λειτουργούν εδώ και πέντε περίπου χρόνια στο 3ο Λύκειο Δράμας αφού ο διαθέσιμος χρόνος φέτος ήταν περιορισμένος και έτσι η προετοιμασία που απαιτούν αυτές οι συμμετοχές δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όσα είπε, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ, ο εκπαιδευτικός και πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πληροφορικής Δράμας, κ. Νίκος Καρυπίδης, ο οποίος ασχολείται με την εκπαίδευση των παιδιών σε αυτό το αντικείμενο. Σε ένα εκπαιδευτικό τομέα, που κάθε χρόνο προσελκύει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού μαθητών της πόλης μας.

Ο περιφερειακός διαγωνισμός ωστόσο που έχει το δικό του ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα γίνει με τη συμμετοχή περισσότερων των 250 μαθητών στην γειτονική Ξάνθη και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου 1000 Colors Hotel, αύριο και μεθαύριο δηλαδή 16 και 17 Φεβρουαρίου 2019.
Οι Περιφερειακοί Διαγωνισμοί αποτελούν το πρώτο στάδιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος καταλήγει στην Αθήνα για τη διεξαγωγή του Τελικού.
Ο Τελικός του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 θα πραγματοποιηθεί στο διήμερο 23 & 24 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου. Στο πλαίσιο του τελικού, οι επιμέρους κατηγορίες θα χωριστούν στις 2 επιμέρους ημέρες (23/2 & 24/2). Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποιες κατηγορίες θα διαγωνιστούν στις 23/2 και ποιες στις 24/2 θα αναρτηθούν σύντομα.
Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης με τίτλο WRO Hellas είναι ο κύριος φορέας διεξαγωγής διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.Με όχημά τους διαγωνισμούς, επιδιώκει την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και της ευρύτερης μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering-Mathematics), στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας.
Οι διαγωνισμοί αξιοποιούνται ως κίνητρο για τη δημιουργία και τη λειτουργία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος, με σκοπό τόσο την αύξηση του ενεργού ενδιαφέροντος από τη σχολική κοινότητα απέναντι στην εκπαιδευτική ρομποτική, όσο και τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό των ελληνικών σχολείων, μέσα από τον εφοδιασμό τους με εξοπλισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής. Επιπλέον, με έναυσμα τους διαγωνισμούς ο WRO Hellas δημιουργεί και συντηρεί μία ενεργή κοινότητα πανελλήνιας εμβέλειας, η οποία εργάζεται εθελοντικά και μεριμνά για τη διαρκή κατάρτιση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών, μέσω δωρεάν επιμορφωτικών σεμιναρίων (online και offline), ολοκληρωμένων έντυπων οδηγών και σχεδίων μαθήματος.

Τα τμήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής στη Δράμα
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δράμας οργανώνει εδώ και πέντε περίπου χρόνια, τμήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού (4ης, 5ης και 6ης τάξης), Γυμνασίου και Λυκείου τα οποία δημιουργούνται κατά τον Σεπτέμβριο. Ο στόχος των μαθημάτων είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την ωφέλιμη πλευρά της πληροφορικής μέσα από μία ελκυστική, βιωματική και συνεργατική προσέγγιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ