Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Δράμας μιλά στα «Χ»: «Οι συντάξεις εξανεμίζονται στο πρώτο δεκαπενθήμερο»

1
1073

Δυναμικό παρόν από τους συνταξιούχους της Δράμας στην κινητοποίηση που έγινε την Τρίτη στην Καβάλα


Στην Καβάλα, στην πλατεία Καπνεργάτη, συγκεντρώθηκαν την Τρίτη, οι συνταξιούχοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ανάμεσά τους και οι συνταξιούχοι ΙΚΑ και ΟΑΕΕ της Δράμας πραγματοποιώντας πορεία στους δρόμους της πόλης και διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που τους απασχολούν με φόντο το κύμα ακρίβειας που πλέον δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ειδικά στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Δράμας κ. Μιχάλης Αθανασιάδης, μιλώντας στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” επεσήμανε ότι συμμετείχαν συνταξιούχοι από τη Δράμα, την Καβάλα, τις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη. “Σκοπός μας ήταν να διαμαρτυρηθούμε για την μη επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους συνταξιούχους, αλλά και να διαμαρτυρηθούμε για την ακρίβεια η οποία καλπάζει χωρίς όρια. Πραγματοποιήσαμε πορεία στο κέντρο της Καβάλας και πλέον μετά το τέλος της κινητοποίησης κάθε σωματείο θα ετοιμάσει το ψήφισμά του το οποίο θα αποστείλει στην κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές”.
Στη συγκέντρωση στην Καβάλα κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Παναγιώτης Πάλμος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων, και ο Φάνης Λάφης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.
“Οι συνταξιούχοι δεν τα βγάζουν πέρα. Οι συντάξεις εξανεμίζονται στο πρώτο δεκαπενθήμερο και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Η συγκέντρωση ήταν προειδοποιητική. Θα προγραμματίσουμε και άλλα συλλαλητήρια. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Τα προβλήματά μας είναι σοβαρά και πρέπει να τα δει η κυβέρνηση και στον βαθμό που μπορεί να τα επιλύσει” τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ της Δράμας.
Οι διεκδικήσεις τους αφορούν κυρίως τις αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, και απόδοση των τα πληρωμένων δώρων και αναδρομικών. Να εκδίδονται άμεσα οι συντάξεις, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Επίσης να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
Να καταργηθούν η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία και να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης Αθανασιάδης: “Θα πρέπει να προχωρήσουν κάποιες αυξήσεις τουλάχιστον για τους χαμηλοσυνταξιούχους που υποφέρουν. Τα προβλήματα είναι πολλά δεν είναι μόνο η περικοπή του ΕΚΑΣ που ήταν το μεγάλο έγκλημα που συντελέστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, όμως προχώρησαν και μείωσαν και την κύρια σύνταξη. Συντάξεις που κυμαινόταν γύρω στα 460 ευρώ έχουν κατέβει στα 360 και τα 320 ευρώ. Εμείς ζητούμε από την κυβέρνηση ή να επαναφέρει τοπ ΕΚΑΣ, για να επανέλθουν οι μικρότερες συντάξεις στα 600 – 650 ευρώ, ή να καθιερώσουν μια Εθνική Σύνταξη στο ύψος των 600 ευρώ, ώστε οι χαμηλοσυνταξιούχοι που παίρνουν κάτω από 400 ευρώ να μπορέσουν να ανασάνουν”.
Οι συνταξιούχοι ζητούν συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και την δρομολόγηση των κατάλληλων ενεργειών στην κατεύθυνση της επίλυσής τους με φόντο τις περικοπές που υπέστησαν οι συντάξεις, την ακρίβεια σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά ιδιαίτερα στο ηλεκτρικό ρεύμα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!