Ο Ψαροτρομάρας έρχεται στη Δράμα

Μιλάει στα ΧΡΟΝΙΚΑ το μέλος του Κρητικού κουκλοθίασου “Κου-κλο” Γιώργος Αναγνωστάκης

0
2085

To Κου-Κλο θέατρο Κρήτης ανεβάζει μια ξεχωριστή παράσταση στην Ψαροχώρα της Δράμας με τον “Ψαροτρομάρα” την Κυριακή 14 Απριλίου στον Κινηματογράφο “Ολύμπια”.

Ο τριμελής θίασος χρησιμοποιεί την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου και μεγάλες κατασκευές. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό θέατρο Κούκλας μέσω του οποίου για έκτη συνεχόμενη χρονιά «Ο Ψαροτρομάρας» παρουσιάζεται σε Ελλάδα και εξωτερικό απευθυνόμενο σε ηλικίες έως και την έκτη δημοτικού.

Λίγα λόγια για το έργο
«Συναγερμός έχει σημάνει στην Ψαροχώρα, γιατί ο Ψαροτρομάρας είναι προ των πυλών και ετοιμάζεται να χτίσει εκεί το καινούργιο του παλάτι, διώχνοντας τα ψαράκια από τον τόπο τους. Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με την φίλη τους τη Γοργόνα να σταματήσουν τα επεκτατικά του σχέδια και να τον… ΨΑΡΕΨΟΥΝ;»
Ο Γιώργος Αναγνωστάκης μέλος του τριμελούς Θιάσου που παρουσιάζει την παράσταση στην Δράμα σημειώνει μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ “Το έργο μιλάει για την δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την οικολογία. Ένα παραμύθι της Φρόσως Χατόγλου που έχει σημειώσει επιτυχία όπου κι αν έχει παρουσιαστεί. Η παράσταση περιέχει πολλά ψάρια, τσούχτρες και έναν πολύχρωμο βυθό που θα γεμίσουν την κουκλοθεατρική σκηνή. Αν και η τέχνη του Κουκλοθεάτρου παραπέμπει καμιά φορά το νου των περισσοτέρων σε κάτι “απλοϊκό” με εστίαση στις νηπιακές ηλικίες, ο θίασος προσπαθεί να αλλάξει αυτή τη λογική και να προσεγγίσει μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά μέχρι και έκτης δημοτικού. Το Κουκλοθέατρό στηρίζεται στις αρχές του μαύρου θεάτρου, του κόμικ και του ταχυδακτυλουργού. Οι κούκλες είναι μεγάλες και η σκηνή έχει διαστάσεις 5 μέτρα μήκος και 2,20 ύψος.
O κουκλοθίασος “Κου-κλο” δημιουργήθηκε το 1980 και έχει ανεβάσει τα έργα:Το παράξενο πουλί, (Φρόσω Χατόγλου), Ειρήνη του Αριστοφάνη, Πλουτος του Αριστοφάνη, Πουλιά του Αριστοφάνη, Τα τρία δώρα (Ζωή Βαλάση), Ο Ψαροτρομάρας (Φρόσω Χατόγλου), Οδδυσεβάχ (Ξένια Καλογεροπούλου), Ματίας ο Α (Άλκη Ζέη), Θησέας (Διασκευή Ηλίας Αναγνωστάκης), Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Διασκευή Ηλίας Αναγνωστάκης), Μικρή Γοργόνα (Άντερσεν), O Φρίξος και η Έλλη 2011, Ο Ερωτόκριτος 2012, Ο Ψαροτρομάρας επανεκτέλεση 2013, Οι Δροσουλίτες 2014, Ειρήνη του Αριστοφάνη 2015, Πινόκιο Διασκευή 2016, Θησέας 2017 …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ