Ο σπάγκος, το χαρτί και το καλάμι ήταν μόνο …η αφορμή στο γήπεδο του Ακρίτα

Έτσι είπαν Καλή Σαρακοστή οι κάτοικοι της Νέας Κρώμνης

0
2227

O σπάγκος, το χαρτί και το καλάμι αποδείχθηκαν κάτι περισσότερο από υλικά του παραδοσιακού χαρταετού στην πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησαν την Δευτέρα οι κάτοικοι της Νέας Κρώμνης την Καθαρά Δευτέρα.
Ήταν περισσότερο το μέσο για να αναδειχθεί και ίσως να στεριώσει περισσότερο η σαρακοστιανή εκδήλωση που οργανώθηκε για δεύτερη φορά στην περιοχή, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον μικρών αλλά και μεγαλύτερων κατοίκων και επισκεπτών της Νέας Κρώμνης.
Πρόπερσι στο πάρκινγκ του Πάρκου των Κομνηνών και φέτος στο γήπεδο του Ακρίτα, οι μεγάλοι ξανάγιναν παιδιά προσπαθώντας να δημιουργήσουν χαρταετούς και οι μικροί έμαθαν πολλά από τους μεγαλύτερους όχι μόνο για την κατασκευή τους αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο η παράδοση και τα έθιμα των ημερών μπορούν να γίνουν απλά η αφορμή για περισσότερο κέφι και σύσφιξη των ανθρώπινων σχέσεων.
Η εκδήλωση στο γήπεδο του Ακρίτα που ήταν πρωτοβουλία κατοίκων της Νέας Κρώμνης και είχε την στήριξη τη τοπικής ομάδας, συνοδεύτηκε από μουσική, σαρακοστιανά εδέσματα και οίνους από καταστήματα της περιοχής όπως και από πολύ θετική διάθεση.
Οι σπάγκοι έδεσαν με τα καλάμια και αυτά τοποθετήθηκαν σταυρωτά επάνω στο χαρτί. Τα ζύγια μετρήθηκαν με ακρίβεια και λίγο αργότερα οι χαρταετοί που δημιουργήθηκαν επί τόπου πέταξαν επάνω από το γήπεδο του Ακρίτα.
Η αρχική ανησυχία των διοργανωτών ότι η εκδήλωση δεν είχε γίνει πολύ γνωστή και ότι ενδεχομένως ίσως να μην υπήρχε η απαιτούμενη προσέλευση, εξανεμίστηκε αργότερα, καθώς με το πέρασμα της ώρας όλο και περισσότεροι ήταν αυτοί που προσέρχονταν με τις οικογένειές τους στο γήπεδο για να συμμετάσχουν στην πολύ αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία.
Η προσπάθεια των κατοίκων της περιοχής που έδωσε την δική της πινελιά στον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και αυτό ίσως είναι ένα ακόμη πολύ θετικό στοιχείο της συλλογικής πρωτοβουλίας που έγινε με στόχο να μάθουν οι μικρότεροι να κατασκευάζουν χαρταετούς και οι μεγαλύτεροι να ξαναζήσουν, πλέον με τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους, όμορφες στιγμές των παιδικών τους χρόνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ