Οι αθλήτριες του Συλλόγου Ενόργανης και Ρυθμικής Γυμναστικής Δράμας συμμετείχαν στην εντυπωσιακή παράσταση «Η Συμφωνία του Αθλητή» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μια ξεχωριστή καλλιτεχνική συνεργασία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, ενώνοντας τον αθλητισμό με τη μουσική και την τέχνη.
Η παράσταση παρουσιάστηκε με ελεύθερη είσοδο την Πέμπτη 23 Απριλίου, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας και την Παρασκευή 24 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Πηγών Δήμου Δοξάτου. Οι αθλήτριες του δραμινού σωματείου παρουσίασαν στο κοινό ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, το οποίο συνέδεσε τη ρυθμική γυμναστική με τη μουσική και το θέατρο, δημιουργώντας μια παράσταση γεμάτη κίνηση, συναίσθημα και δημιουργικότητα.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Η Εθνική Λυρική Σκηνή ταξιδεύει στην Ελλάδα», με τη Δράμα να αποτελεί έναν ακόμη σταθμό αυτής της πρωτότυπης παραγωγής μουσικού θεάτρου που ενώνει αρμονικά τη μουσική με τον αθλητισμό. «Η Συμφωνία του Αθλητή», σε μουσική και λιμπρέτο του Αλέξανδρου Μούζα, ταξιδεύει σε 15 πόλεις σε όλη τη χώρα, μεταφέροντας ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό μήνυμα που αναδεικνύει τη σχέση της άθλησης με τη δημιουργία.
Στη Δράμα, η παράσταση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τη συμμετοχή μουσικών του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, αλλά και των αθλητριών του Συλλόγου Ενόργανης Ρυθμικής Γυμναστικής Δράμας, οι οποίες ενσωματώθηκαν οργανικά στη σκηνική δράση, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Όπως ανέφερε η προπονήτρια του ΣΕΡΓ, Βασιλεία Κερατίδου, η πρόταση από τους υπεύθυνους για τη συμμετοχή του συλλόγου αποτέλεσε μια ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση και μια ξεχωριστή εμπειρία για τις αθλήτριες, που είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με επαγγελματίες καλλιτέχνες και να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα διαφορετικό από τις συνηθισμένες αγωνιστικές εμφανίσεις τους, συνδυάζοντας τη γυμναστική με το θεατρικό στοιχείο και τη ζωντανή μουσική.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού-Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και Δημοτικού Ωδείου Δράμας Πέτρος Παρασκευαΐδης, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας για την παράσταση ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό το οι δικοί μας άνθρωποι, είτε του αθλητικού χώρου, είτε μουσικοί συμπράττουν μαζί με την Εθνική Λυρική Σκηνή και κατ΄ αυτόν τον τρόπο έχουμε μία πολύ ωραία συνέργια».
Οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος στην παράσταση «Η Συμφωνία του Αθλητή»: Ειρήνη Νικόλτσιου, Δήμητρα Δημητριάδου, Αναστασία Ράλλη, Χριστίνα Ράλλη, Κυριακή Τσέλιου.
Οι αθλήτριες του ΣΕΡΓ Δράμας στη «Συμφωνία του Αθλητή» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Δύο μοναδικές παραστάσεις σε Δράμα και Δοξάτο για τις χρυσές πρωταθλήτριες του συλλόγου


















