Οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου της ΕΠΣΔ

0
369

Ξεκινά στις 17 Σεπτεμβρίου η Α’ ΕΠΣΔ. Αναβολή, μέχρι νεωτέρας, για Β’ ΕΠΣΔ και κύπελλο


Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα, στην Αίθουσα Τύπου του κλειστού γυμναστηρίου «Δημήτριος Κραχτίδης» οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου της ΕΠΣΔ για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.
Η είδηση που προέκυψε από τη διαδικασία είναι ότι λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης λύσης στο θέμα του «Μητρώου» ανάμεσα στην ΕΠΟ και την Πολιτεία και επειδή στη Δράμα υπάρχει εκκρεμότητα με 4 ομάδες της Β’ ΕΠΣΔ, το πρωτάθλημα αυτής της κατηγορίας καθώς και ο θεσμός του κυπέλλου στον οποίο συμμετέχουν και ομάδες της Β’ κατηγορίας, δεν θα ξεκινήσει αν δεν δοθεί παράταση στο «Μητρώο» ή ακόμη καλύτερα αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα.
Αντίθετα όλες οι ομάδες της Α’ ΕΠΣΔ, στους παράγοντες των οποίων αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ και ως εκ τούτου δεν υπάρχει πρόβλημα με την έναρξη του πρωταθλήματος η οποία θα γίνει κανονικά το ερχόμενο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022. Συγχαρητήρια βέβαια και στους διοικούντες της ΕΠΣΔ και ιδιαίτερα στον Γραμματέα της, Δημήτρη Αθανασιάδη ο οποίος με τις γνώσεις του και την καθοδήγησή του συνέβαλε τα μέγιστα στο να καταφέρουν οι ομάδες της Ένωσής μας να φτιάξουν έναν άρτιο φάκελο και να εγγραφούν στο Μητρώο.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ, Γιώργος Χατζησαρόγλου, μεταξύ όλων των άλλων ανέφερε ότι αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα του Μητρώου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάμε σε απόφαση αναστολής των πρωταθλημάτων η οποία, πιθανόν, να παρθεί από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 30 Σεπτεμβρίου.
Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΔ Γιώργος Τόλιος και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, μαζί με το μέλος της Επιτροπής Δημήτρη Τσορούμογλου πραγματοποίησαν της κληρώσεις.
Πρώτα έγινε η κλήρωση του κυπέλλου όπου στην 1η φάση θα συμμετάσχουν μόνο οι 13 ομάδες της Β’ κατηγορίας οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή (δεν ήταν υποχρεωτική). Δεν δήλωσαν συμμετοχή οι ομάδες: Δόξα Κ. Βροντούς , Γ.Σ. Δόξα Δράμας Β΄, ΠΑΟΠ Ν. Αμισσού Β’ και Αστέρας Κουδουνίων.:
Μία πέρασε στην επόμενη φάση, όπου θα μπουν όλες οι ομάδες της Α’ ΕΠΣΔ και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και αυτή η ομάδα είναι ο Απόλλων Νεροφράκτη.

Τα έξι ζευγάρια που θα αγωνισθούν σε αγώνα νοκ-άουτ είναι:
Κεραυνός Αρκαδικού – Πήγασος Δράμας
Μέγας Αλέξ. Γραμμένης -Αρης Φωτολίβους
Αρης Αμπελακίων – Ηρακλής Αδριανής
Ηρακλης Μαυροβάτου – Δόξα Σιταγρών
Ηρακλής Μυλοποτάμου – Αετός Βαθυτόπου
Ακρίτας Ν. Κρώμνης – Αρης Μικροχωρίου

Αμέσως μετά το κύπελλο, έγινε η κλήρωση του 1ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΔ. Κλειδάριθμο ζήτησε και πήρε ο ΠΑΟΠ Ν. Αμισού Β’ λόγω κοινής έδρας με την ομάδα ΠΑΟΠ Ν. Αμισού που παίζει στην Α’ ΠΕΣΔ. Στην 1η αγωνιστική θα έχουμε τα ματς:
Ηρακλής Μαυροβάτου – Απόλλων Νεροφράκτη
Πήγασος Δράμας – ΠΑΟΠ Ν. Αμισού Β΄
Ακρίτας Ν. Κρώμνης – Αστέρας Κουδουνίων
Άρης Μικροχωρίου – Ηρακλής Αδριανής
Ρεπό: Κεραυνός Αρκαδικού

Αμέσως μετά το κύπελλο, έγινε η κλήρωση του 2ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΔ.

Στην 1η αγωνιστική θα έχουμε τα ματς:
Άρης Αμπελακίων – Μεγ. Αλέξανδρος Γραμμένης
Άρης Φωτολίβους – Δόξα Κάτω Βροντούς
Δόξα Σιταγρών – Ηρακλής Μυλοποτάμου
Δόξα Δράμας Β΄- Αετός Βαθυτόπου

Για τη Α’ ΕΠΣΔ κλειδάριθμο ζήτησαν και έλαβαν και οι:
1) Ο Ορφέας Χωριστής ο οποίος ζήτησε να μην παίξει τις δύο πρώτες αγωνιστικές στην έδρα του λόγω επανασποράς του γηπέδου του.
2) Ο Γ.Σ. Προσοτσάνης ο οποίος για τον ίδιο λόγο ζήτησε να μην παίξει την πρώτη αγωνιστική εντός.
3) Ο ΠΑΟΠ Ν. Αμισού λόγω κοινής έδρας με τον ΠΑΟΠ Ν. Αμισού Β’ που θα παίξει στην Β’ κατηγορία.
4) Η ΑΕ Καλαμπακίου λόγω κοινής έδρας με τον Μέγα Αλεξ. Αγίου Αθανασίου(θα χρησιμοποιεί το γήπεδό του, καθώς το δικό επανακατασκευάζεται από την αρχή)
5) Ο Μέγας Αλεξ. Αγίου Αθανασίου λόγω κοινής έδρας με την ΑΕ Καλαμπακίου(θα παίζει στο δικό του)

Στην 1η αγωνιστική (17/09/2022) θα έχουμε τα ματς:
Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου – Α.Ε. Καλαμπακίου
Δόξα Βώλακα – Α.Ε. Καλής Βρύσης
Μακεδονικός Αλιστράτης – Φίλιπποι Δοξάτου
Μεγ. Αλέξανδρος Ξηροποτάμου – Γ.Σ. Προσοτσάνης
Εθνικός Αστ. Καλλιφύτου – Α.Ε. Αμπελοκήπων
Άρης Καλαμώνα – ΠΑΟΠ Ν. Αμισού
Μεγ. Αλέξ. Αγ. Αθανασίου – Ορφέας Χωριστής
ΡΕΠΟ: Δόξα Πετρούσας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ