Οι Κουβανοί αποχαιρέτησαν το τελευταίο αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο πριν το εμπάργκο

0
602

Κάτοικοι της Κούβας και τουρίστες είδαν σήμερα το υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Empress of the Seas να αποπλέει από τον κόλπο της Αβάνας – ήταν το τελευταίο αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο που έδεσε στην πρωτεύουσα της Κούβας και το επόμενο δεν είναι σίγουρο πότε και αν θα ξανάρθει.
Μετά τους νέους περιορισμούς του Τραμπ για τα ταξίδια στην Κούβα, μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας – από σήμερα Πέμπτη – έβγαλαν από το πρόγραμμά τους την Κούβα και πιάνουν «λιμάνι» σε άλλους προορισμούς όπως το Μεξικό.
Το εμπάργκο Τραμπ στην κρουαζιέρα, πλήγμα για την οικονομία της Κούβας
Στραγγαλισμό της οικονομίας της Κούβας μπορεί να αποτελέσει η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση Τραμπ να απαγορεύσει στις αμερικανικές εταιρείες τις κρουαζιέρες στο νησί της Καραϊβικής. Η απόφαση τέθηκε από την Τετάρτη σε εφαρμογή και χωρίς περίοδο χάριτος. Αναμένεται να καταφέρει καίριο πλήγμα στην κουβανική οικονομία, που παραπαίει έπειτα από δεκαετίες αμερικανικού εμπάργκο. Κι αυτό γιατί ο τουρισμός, και σε σημαντικό ποσοστό ο τουρισμός από τις κρουαζιέρες, αποτελεί καίρια πηγή εσόδων για την κουβανική οικονομία.
Οσον αφορά ειδικότερα τους Αμερικανούς τουρίστες, οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη μετά τον Καναδά χώρα προέλευσης των τουριστών που επισκέπτονται το νησί. Φέτος, μόνον τους πρώτους τρεις μήνες του έτους το επισκέφθηκαν 257.000 Αμερικανοί τουρίστες, το 55% των οποίων ήταν με κρουαζιερόπλοια. Με στοιχεία του 2017, οι Αμερικανοί τουρίστες που κατέφθασαν στην Κούβα με κρουαζιερόπλοια ήταν 451.000 άτομα και δαπάνησαν συνολικά 63 εκατ. δολάρια μέσα στο νησί. Το ίδιο χρονικό διάστημα, 18 εκατ. δολάρια άντλησαν τα λιμάνια της Κούβας από τα λιμενικά τέλη που κατέβαλαν τα αμερικανικά κρουαζιερόπλοια. kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!